TALLUGGLAN

Alla inlägg under mars 2008

Av helena - 21 mars 2008 20:33

Vaknade full av energi i morse och insåg att jag skulle få mycket gjort under dagen om energimolekylen fortsatte surra i mitt blodomlopp. Har hur mycket som helst att göra och saker i plugget som jag inte direkt ligger efter med, men jag som jag gärna vill få gjort för att slippa stressa på sluttampen.

Så utan att vänta på att klockan skulle ringa, hoppade jag ur soffan där jag av misstag somnade i går kväll.

Tyvärr så begick jag misstaget att gå in på toaletten innan jag började med pluggandet. Jag upptäckte nämligen att någon slängt en påsksmällare på muggen… eller så är det bara jag som varit lat och inte orkat städa på länge, hursomhelst, så var det snabbt fram med gula blixten (min dammsugare) och börja städa.

Det ena ledde till det andra och när alla skåp var rensade och allt synligt glänste som nytt så insåg jag att resten av lyan också skulle må bra av en storrengöring.  

Nu sitter jag här nyduschad och fräsch i min citrondoftande lya. Golven rena, diskbänken avtorkad, sängen nybäddad, två maskiner tvätt prydligt hängd i torkskåpet och skolböckerna oöppnade… 

 
Av helena - 21 mars 2008 12:06

Kommentarer tas gärna emot!!  


//Helena

Av helena - 20 mars 2008 18:01

Tystnaden har sänkt sig över huset. Fönstren gapar svarta och tomma när jag står på parkeringen och drar i mig giftpinnarnas rök.

Har en stark känsla av att de flesta redan lämnat området för att fira påsk med sina nära och kära. Förhoppningsvis så blir de kommande dagarna lika lugna som de var under jullovet för mig, då vi var tre kottar och ett par icke störande andar som delade på detta stora hus. Vi bodde alla på varsin våning och jag märkte nästan aldrig av de två andra…

Det var så lugnt och skönt att slippa bli störd av skrattande/festande ungdomar, springandet i korridoren samt slippa höra grannens pissiga musik på högsta volym dygnet runt!  Behöver jag berätta att jag njöt hela det jullovet??? 

Oron över att störa andra pluggande studenter försvann totalt och jag kunde (om jag ville) spela min hårdrock på högsta volymen.

 

Vaknade läskigt sent i dag trots att jag ställt klockan på 9.

Det jag inte får göra är att kolla mailen det första jag gör på morgonen eftersom risken att jag sitter kvar framför datorn resten av dagen är oroväckande stor och så skedde självklart i dag!

Självklart hittar jag en massa sidor på nätet som är svåra att slita sig från och även om jag fått en del vettiga saker gjort under dagen vid datorn, så känns det som om hela dagen är bortkastad. Men å andra sidan så är det ”lov”, och jag förtjänar verkligen att vara lat för engångsskull.

Håller på att skriva in alla de recept vi fått under året. Högen är närmare 5 cm hög, så jag har att göra ett tag framöver (ett par månader eller så ). Visst skulle jag kunna sätta in de i pärm som de är, men jag vill ha allt ordnat efter rätter och inte ett glass recept på samma A4-sida som rotfruktsgratäng.

Kanske är det bara jag som är kräsen och (Hmmm) något pedant, men just mina recept vill jag ha ordning på, även om resten av min lya ser ut som en tornado dragit förbi. 

Av helena - 19 mars 2008 15:18

Det är inte lätt att hålla reda på namn och ord som man sällan använder i vardagen.

Det märkte jag i dag när vi hade genomgång efter dagens lektioner och en gryta med pocherade ägg ställdes fram på bordet.

 

- Är pocherade ägg samma som kastade ägg? Fråga ”L” intresserat ”S” som gjort rätten.

-  Du menar om pocherade ägg är samma som förlorade ägg… Svarade  ”S”

- Jag menar förlorade ägg… Jag måste ha tänkt på tappade riddare… Mumlade ”L” till svar.  

 

 Veckans sista skoldag. Det känns skönt! Jag känner att jag verkligen behöver ett par dagar att koppla av på, får glömma att ställa klocka och släppa alla tankar på skolan. Även om jag trivs med klassen, tycker att det är kul att laga mat (för det mesta i alla fall) och det även blivit ordning på lektionerna tack vare en ny lärare/kock, så behöver min hjärna ett par dagar på is, innan jag åter kan tina upp den på måndagskväll.

 

Såg i går kväll att min porslinsblomma åter blommar

Det är fortfarande bara en klocka, men hjälp vilken vacker klocka!! Jag vet inta vad det är som gjort ”porslinen” till favoritväxten, Om det bara är för att det är en av få växter som överlever i min omvårdnad eller om det är blommornas doft, skönhet och tålamod… Något är det i alla fall med växten som gör att jag lätt förköper mig om det ligger porslinsblommor ute på tradera.

Jag har aldrig haft gröna fingrar och har fortfarande svårt att förstå varför  just porslinsblommor överlever hos mig, när inte kaktusar gör det.

 

//Helena   

Av helena - 18 mars 2008 23:06

Varje gång jag ser ut genom fönstret har vädret skiftat. Ena minuten skiner solen för att i nästa minut döljas av molnen och regnet vräker ner. Just för stunden är världen utanför vit och snön tynger ner grenarna... Vi är åter inne i min favorit årstid och tillskillnad från alla andra normala människor så önskar jag att vintern aldrig tar slut.

 

Den senaste månaden har jag levt mitt liv i en liten bubbla som för var dag som gått fått allt tjockare väggar.  Jag ser att folk utanför prata men förstår inte vad de säger och om jag lyckas uppfatta vad som sägs glömmer jag bort det så fort ryggarna vänds mot mig.  Jag har alltid skrattat åt folk som letar efter sina glasögon utan att de inser att de sitter i pannan, eller folk som glömmer bort att de satt pennan bakom örat… 

Och plötsligt är jag i samma situation själv, springer runt som en förvirrad anka och letar efter mitt anteckningsblock, bara för att tillslut hitta det i den egna handen. Mina vänner säger att jag är utmattad och jag hoppas vid gud att de har rätt för i annat fall skulle det betyda att jag verkligen är på väg mot vansinnets avgrund och det enda som saknas i min garderob är den lilla vita tröja med knäppning på ryggen.

Men i morgon får jag min dom av min läkare… antingen får jag sömntabletter eller en egen liten lya med madrasserade väggar, gissa vad jag hoppas J

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards