TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 19 juni 2008

Den svarta djävulen...

Av helena - 19 juni 2008 21:06

Jag har döpt om min motionskompis… 

Han/hon/den/det är en riktig djävul som alltid ställer till det för mig.

Så namnet ”Den svarta djävulen”, är ett ganska passande namn i mitt tycke. När jag fick den av syrran så förväntade jag mig ett riktigt vrak, där det i princip fanns ett styre och en sadel men inget annat och jag kunde se mina smärtsamt ihopsparade pengar få vingar och flaxa iväg, om jag skulle ta ”Svarta faran” (min cykels första namn) till farbror cykeldoktorn.

Men efter att Karin gått igenom den så blev det ett ganska billigt kalas. Med nya slangar och nya bromsklossar (heter det så? de små ”klossarna” som ligger mot däcket när man bromsar) och med lite olja på kedjan, så blev den i bättre skick än jag trott vara möjligt.

Och som i alla kärlekshistorier så rullade jag fram på rosa moln och trodde jag var i himlen.

Men allt har en ände utan korven som har två…  Var övertygad om att jag bara hade två växlar( trög och trögare), tills Karin visade hur jag skulle växla och vipps så hade jag 14 växlar (Helena bara spelar korkad blondin :)  ). Sedan sa det ”poff” om däcket som blev totalt platt.

Därefter visade det sig att jag bromsade för ofta eftersom jag lyckats slita ner ”bromsklossarna” något otroligt, men vad göra när jag bor på en kulle med branta vägar runt om.

Det räcker med att jag drar fanstyget på vägen hem i uppförsbackarna, på bortvägen i roliga backar måste jag bara cykla och för att inte helt begå självmord så tvingas jag bromsa med jämna mellanrum.  

Hur som helst så speglar cykeln mitt liv… Så fort allt är kanonbra och allt fungerar perfekt så hoppar något fram och förstör min lycka.

Det är som om någon sitter där uppe på ett moln och för anteckningar över mina framgångar, Så fort allt rullat på utan problem i ett par veckor så kommer en svacka och hela mitt liv går åter åt skogen. Jag kan inte slappna av och njuta av nuet eftersom jag vet att jag inte kommer att få behålla lyckan.

Min cykel är precis likadan. Så fort allt på den fungerar kanon så går något sönder eller slits ner.

Cyklade i kväll genom ett halvdjupt gupp, när jag hörde ett ”Fijong” från cykeln och delar av min fd. vän hamnade på efterkälken.

Visst mitt cykelstöd var inte det roligaste och det tog evigheter att få stödet i rätt position så att cykeln stod, men jag hade i alla fall ett stöd på cykeln.

Jag skriver hade, för det är numera ett minne (Ett stödminne! Hahaha).

Måste nog köpa nytt cykelstöd och när jag ändå kastar ut pengar på ett sådant kan jag samtidigt även köpa reflexer och en liten lampa. Och eftersom slangarna överlevt i fler än 2 två veckor kanske jag även ska köpa ett par sånna och eftersom även backarna runt huset ligger kvar kanske nya bromstjafs också är en bra ide att ha hemma…. 

Ska säga god natt till ”svarta djävulen” och sedan knoppa in. I morgon är det midsommar afton och en massa stress kommer det att bli.


 

Glöm inte sju blomster under kudden innan ni somnar!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

20 juni 2008 11:34

Det är få människor som med text kan få mig att le, eller ännu svårare att skratta. Men du lyckas med både och. Trots att jag visste att detta hänt, så skrattade jag gott åt ditt sätt att återberätta händelsen! Du borde skriva kåserier eller något sådant. Din cykel kommer att förbli ett äventyr... Kram Karin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Lördag 10 juni 09:59


I går var jag i Hallstavik och firade Erica som kämpat färdigt i skolan och nu hoppar vidare till det vuxna livet. Att jag är bjuden har jag vetat ett tag, men på något sätt lyckats glömma (hur det nu är möjligt). Så i tisdagskväll slog det mig a...

Av helena - Torsdag 8 juni 15:35

När det känns som om allt jag säger och gör feltolkas eller misstolkas är det mindre kul. Man (bör läsas "jag" :-)) tänker igenom orden, skriver ner dem, redigerar. Drar ifrån och lägger till och övar även på ordföljden och hur meningarna kan tolkas....

Av helena - Söndag 4 juni 12:13


I natt kom jag hem en bra bit efter midnatt och var både rejält trött i kropp/knopp samt helt slut på mobilbatteri efter en hel dag i Nynäshamn. Min kusin Tony gifte sig med Matilda och det var ett välplanerat bröllop där man såg att mycket tid hade ...

Av helena - Onsdag 31 maj 16:46


I dag har varit en sån dag då jag undrar om gud (eller någon annan någonstans)har underlig humor eller om han bara testar mitt tålamod för att se om eller snarare när jag bryter samman... Prövning nr 1. Förutom att mitt beställda material som var...

Av helena - Lördag 27 maj 14:05


Sitter här en lördag eftermiddag och skriver på balkongen. Det är närmare 25 grader i skuggan, vindstilla och solen gassar för fulla muggar, kan säga att det för stunden är lagom värmen, men om ett par grader så kommer jag åter att börja klaga över h...

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se