TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 19 juni 2008

Den svarta djävulen...

Av helena - 19 juni 2008 21:06

Jag har döpt om min motionskompis… 

Han/hon/den/det är en riktig djävul som alltid ställer till det för mig.

Så namnet ”Den svarta djävulen”, är ett ganska passande namn i mitt tycke. När jag fick den av syrran så förväntade jag mig ett riktigt vrak, där det i princip fanns ett styre och en sadel men inget annat och jag kunde se mina smärtsamt ihopsparade pengar få vingar och flaxa iväg, om jag skulle ta ”Svarta faran” (min cykels första namn) till farbror cykeldoktorn.

Men efter att Karin gått igenom den så blev det ett ganska billigt kalas. Med nya slangar och nya bromsklossar (heter det så? de små ”klossarna” som ligger mot däcket när man bromsar) och med lite olja på kedjan, så blev den i bättre skick än jag trott vara möjligt.

Och som i alla kärlekshistorier så rullade jag fram på rosa moln och trodde jag var i himlen.

Men allt har en ände utan korven som har två…  Var övertygad om att jag bara hade två växlar( trög och trögare), tills Karin visade hur jag skulle växla och vipps så hade jag 14 växlar (Helena bara spelar korkad blondin :)  ). Sedan sa det ”poff” om däcket som blev totalt platt.

Därefter visade det sig att jag bromsade för ofta eftersom jag lyckats slita ner ”bromsklossarna” något otroligt, men vad göra när jag bor på en kulle med branta vägar runt om.

Det räcker med att jag drar fanstyget på vägen hem i uppförsbackarna, på bortvägen i roliga backar måste jag bara cykla och för att inte helt begå självmord så tvingas jag bromsa med jämna mellanrum.  

Hur som helst så speglar cykeln mitt liv… Så fort allt är kanonbra och allt fungerar perfekt så hoppar något fram och förstör min lycka.

Det är som om någon sitter där uppe på ett moln och för anteckningar över mina framgångar, Så fort allt rullat på utan problem i ett par veckor så kommer en svacka och hela mitt liv går åter åt skogen. Jag kan inte slappna av och njuta av nuet eftersom jag vet att jag inte kommer att få behålla lyckan.

Min cykel är precis likadan. Så fort allt på den fungerar kanon så går något sönder eller slits ner.

Cyklade i kväll genom ett halvdjupt gupp, när jag hörde ett ”Fijong” från cykeln och delar av min fd. vän hamnade på efterkälken.

Visst mitt cykelstöd var inte det roligaste och det tog evigheter att få stödet i rätt position så att cykeln stod, men jag hade i alla fall ett stöd på cykeln.

Jag skriver hade, för det är numera ett minne (Ett stödminne! Hahaha).

Måste nog köpa nytt cykelstöd och när jag ändå kastar ut pengar på ett sådant kan jag samtidigt även köpa reflexer och en liten lampa. Och eftersom slangarna överlevt i fler än 2 två veckor kanske jag även ska köpa ett par sånna och eftersom även backarna runt huset ligger kvar kanske nya bromstjafs också är en bra ide att ha hemma…. 

Ska säga god natt till ”svarta djävulen” och sedan knoppa in. I morgon är det midsommar afton och en massa stress kommer det att bli.


 

Glöm inte sju blomster under kudden innan ni somnar!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Karin

20 juni 2008 11:34

Det är få människor som med text kan få mig att le, eller ännu svårare att skratta. Men du lyckas med både och. Trots att jag visste att detta hänt, så skrattade jag gott åt ditt sätt att återberätta händelsen! Du borde skriva kåserier eller något sådant. Din cykel kommer att förbli ett äventyr... Kram Karin

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Söndag 6 aug 20:18


Efter veckor som i stortsett bestått av soffa, stickning och jobb, så protesterar både våg och kläder till mitt förfall. I dag har jag tagit min första PW på flera månader. Jag måste komma igång igen och åter få in vanan att ta dagliga promenad...

Av helena - Måndag 31 juli 13:01


I går blev "Pippitröja eller fiskartröjan som den egentligen heter som min bror beställt slutligen klar. Andra försöket till bror, blev om inte bättre än förra, så i allafall bättre i storlek :-) Den förra blev mer en liten M än den L som han vi...

Av helena - Tisdag 25 juli 17:45


Torsdagen 29/ 6 och slutet av min lilla semestervecka började med att jag hoppade på bussen till Hallstavik för att tillsammans med Lotta åka till ”Röda ladan” och kolla på garn. Det skulle vara ett paradis för garnälskare och jag har län...

Av helena - Onsdag 19 juli 11:54

För någon vecka sedan sprack mina favorit jeans i grenen och även om.jag skulle kunna påstå att de är välanvända, så räcker nog inte den förklaringen. Fem år efter op och fortfarande tror jag att jag fortfarande som i början kan äta allt och ändå...

Av helena - Söndag 9 juli 18:22


I dag blev det lite rensning av frysen där jag hittade kycklingfilé och ett paket med fyra stycken små potatisgratängen. Potatisgratängen åkte in i ugnen på 200° i ca halvtimmen och medan den tinade upp där så tärnade jag kycklingfiléer i små bitar...

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se