TALLUGGLAN

Alla inlägg under juni 2008

Av helena - 13 juni 2008 11:06

Att sitta i tystnaden på en brygga och se solen sjunka ner i vattnet…

Iskalla jordgubbar med grädde/mjölk…

Sittandes i en stor fåtölj med en deckare i knäet, lyssna till åskans mullrande utanför fönstret…    

Doften av glödande grillkol…

En fika på ett ute kafé, medan strosande turister vandrar förbi…

Sittandes på en klippa med ett fiskespö i handen och studera flötets stilla guppande på en blank vattenspegel…

En heldags picknick med ett gäng trevliga vänner i närmaste park och ingen stress finns i närheten…

Av helena - 11 juni 2008 22:07

Någonstans i öronsnibbshöjd slutar mina mungipor.

Har inte kunnat sluta le sedan jag öppnade brevet från Skeppsholmsgårdens folkhögskola sent i går kväll. Självklart så var jag ju även tvungen att meddela mina kära lärare/klassföreståndare på Väddöfolkhögskola de goda nyheterna och eftersom jag hade noll koll på klockan så tror jag dessvärre att jag väckte varenda kotte som fanns i området dit mina nattliga SMS levererades.

Kursen jag kommit in på är en 50 % -ig skrivarkurs på distans vid namn Ordet är ditt”.

Eftersom jag alltid älskat att skriva och läsa, men på grund av min dyslexi aldrig tidigare vågat göra någonting av mina skrivardrömmar, så skickade jag in en intresseanmälan till den skolan på vinst och förlust.

Som jag sagt tidigare så tror jag inte att jag kommer att bli en ny Astrid Lindgren eller Maria Gripe, men förhoppningsvis så ökar mitt självförtroende tillräckligt mycket för att jag ska våga låta andra läsa det jag skrivit.

Första uppgiften inför första mötet är att redovisa en bok som betytt mycket för ens skrivande…

Jag som "bara" läser en ca 4 böcker genomsnitt i veckan, kommer aldrig att kunna välja EN bok att redovisa. Jag har läst ett hav av böcker, så hur tusan ska jag hitta boken som betytt mest??   

Jag har minst sagt, STORA problem.


 

Jag trodde inte att dagen skulle bli händelsefull men fortfarande fräser jag slipdamm  i näsduken, efter att ha slipat mosters ytterdörr och fortfarande hittar jag lera på underliga ställen efter att ha kravlat under hennes yttertrappa på jakt efter förlorade skruvar.

Trodde aldrig att jag skulle komma under trappan och när jag väl var på plats trodde jag aldrig att jag skulle komma därifrån. Utrymmet under trappan var bara något för lågt (in med magen med andra ord), så det gällde att jag inte andades med för djupa andetag eller drabbades av panik.

Jag slapp i alla fall be min moster att servera mig kaffe under trappan. :)

Hela jag var full av lera när jag äntligen ålat mig ut i friheten och som om det inte räckte med lera över hela mig, så slog jag huvudet i en jäkla buske på vägen ut och såg ut som ett litet kamouflerat buskage när jag knatade in i badrummet för att tvätta av mig den värsta förklädnaden.

Kläderna fulla av lera och jord, grenar och gröna blad utstickandes ur håret och käften full av grus efter att ha råkat öppna munnen samtidigt som jag tog ett djupt andetag under trappan.

Men dörren blev i alla fall fin, även om jag själv såg ut som en liten dydyrkande griskulting som vältrat mig i en enorm ansiktsmask.

Av helena - 10 juni 2008 23:33

Eftersom jag aldrig får rolig post, så har jag slutat att öppna brevlådan. Men eftersom lådan blivit överfull och börjat kika ut under locket så var det lika bra att att tömma lådan och bära posten vidare till papperskorgen. Bland all reklam och gratistidningar fanns ett litet vitt brev med mitt namn  och adress på.

Öppnade brevet och började jublande skutta runt i lyan och tjoa för mig själv. Visst var det kul att Sverige vann med  2-0, men jag kom faktiskt in på en av de skolor/kurser som jag sökt till !!!!!   jag är så svinigt glad att jag inte kommer att sluta le denna vecka!

Av helena - 9 juni 2008 22:13

Hade Helena varit smart så hade hon stretchat i lördags…

Eftersom Helena troligen inte är så smart så lever hon just nu med en vääälllldiggg  smärta. En skrattretande smärta eftersom det är svårt att låta bli att skratta när varje steg gör ont och min högst önskan för stunden är att snubbla över en övergiven rullator, som jag kan låna.

Att knata i trappor är ingen höjdare för stunden och har stundtals funderingar på hur pinsamt det skulle vara på en skala 1- 10, om jag likt ett barn sätter mig i trappan och hoppar ner på stjärten… Men inser att smärtan inte är tillräckligt stor för en sådan ”bloopers”. 

Har en träningsvärk som sträcker sig från ankeln till midjan… i båda benen.

Går som en mycket stelbent Charlie Chaplin, kan inte böja knäna utan ett litet pip av smärta.

Att sätta sig på en stol tar en evighet för att inte tala om problemet att ta sig UPP från stolen. Någon som försökt cykla utan att böja knäna ??? Det gör ONT!!!  Och självklart så var jag tvungen att göra det i går kväll.


Fick för mig att cykla till stranden tillsammans med en kompis för att njuta av solnedgången. En filt, fyra kanelbullar och en termos kaffe längst ut på bryggan klockan 21 en vardagskväll.

Det enda som hördes innan min kompis kom var stönar och suckar när jag försökte ta mig ner på filten… utan att böja knäna.(aj, oj, AJ, suck, blä, ajajaj…) Fint väder, vindstilla och helt ensamma på bryggan.

Hann inte mer än plocka fram bullpåsen förrän doften av kanel spred sig över sjön och lockade till sig en and och hennes 5 barn, som genast började tigga… Änder har en förmåga att föröka sig och det är inte bara genom sex, utan rykten om god mat sprids mycket snabbt och plötsligt hade den lilla familjen sällskap av ett gäng singel killar som även de visade sig vara på tigghumör och mycket närgångna. 2 goda kanelbullar fick ”Andarna” dela på innan de var nöjda och lämnade oss åt tystnaden och en nästan molnfri himmel.

Solnedgången såg vi dock inte eftersom det stod en massa träd i vägen och verkan jag eller Ylva hade motorsågen med oss i handväskan.

Jag plockade fram termosen och gav en mugg till Ylva. Själv hällde jag upp kaffe åt mig i termosmuggen. Och som den ordentliga tjej jag är så skulle jag självklart skruva på locket på termosen för att bevara kaffet varmt och vände min mugg upp och ner, utan en tanke på att den var full med kaffe…  (Idiotförklarar mig själv igen!!!! ) Hela min arm + filten full av kaffe och en Ylva som vred sig av skratt, satt jag som ett fån på bryggan och muttrade för mig själv, oförmögen att tro att jag just hällt ut mitt eget kaffe.  Som om det inte räckte med det, så kom lilla mammaand tillbaka och ville ha mer bulle av mig och i ilska över att inte få godis så ”sparkade” hon omkull min mugg. Av misstag självklart, men åter garvade Ylva omkull och jag blev åter utan kaffe.

Av helena - 6 juni 2008 23:06

Helena funderar på att återgå till lågstadiet för att lära sig läsa.

Fick ett meddelande på Facebook "Patrik sitter i ruiner" och genast började bilder fladdra genom hjärnan.

Han har bara jobbat någon dag och redan sprängt hela stället i luften...  Vad det i själva verket stod var "Patrik sätter rutiner"

Av helena - 6 juni 2008 17:24

Mitt hus börjar få karaktären av ett spökhus. I

nte för att det hänger spindelväv i hörnen, gnisslar om dörrarna och ugglor byggt bo i skorstenen, utan för att jag nästan är ensam i huset.

På förmiddagen så drog fyra flyttlass från parkeringen och fönstren i huset börjar se tomma och svarta ut.  

Av helena - 5 juni 2008 15:41

Bettan ringde i går morse och väckte mig och eftersom jag bara sovit i fyra timmar så somnade jag självklart om.

Vaknade av mig själv vid halv tio och insåg att jag aldrig skulle hinna med tio bussen, men började ändå att irra runt i lägenheten som en hönshjärna i försök att hinna med den planerade bussen. Var på stationen samtidigt som bussen lämnade densamma och hade jag inte behövt en bussremsa, så hade jag kanske hunnit.

Ingen gelé i håret och mina färd tuggummin kvar på köksbordet och andfådd som om jag avverkat tre mil på 10 minuter, stormade jag in på pressbyrån.

Träffade Bettan utanför och efter att ha käkat pressbyråfrukost dvs. en slät kopp kaffe, tassade vi upp på bussen med slutdestination Skärholmen.

För att komma till IKEA genade vi genom Skärholmens centrum och sjlvklart så drog jag in Bettan på Indiska.

De hade rea (jippie!!)och jag hittade en massas roliga kläder, som jag skulle köpt om de passat (bläää!!). De skulle sitta perfekt om jag genomgår en bröstförminskning, vilket inte står på min ”att göra lista”, så i denna affären gjorde jag inga kuliga fynd, även om jag önskat att jag gjort det.

Käkade det vanliga på IKEA dvs köttbullar och potatis, innan vi började irra runt på alla möjliga avdelningar. Hittade lite roliga saker som jag köpte, inget som jag egentligen behöver men som kan vara bra att ha :)

 

Innan hemfärden snubblade vi in på myrorna och när jag skaffar lägenhet ska jag fynda möbler där! Hittade en massa möbler som jag blev helt såld på men inte köpte, de skulle ha blivit lite svåra att frakta med sig på bussen.

Hamnade även på KappAhl och hittade samma klänning som jag inte köpte när jag var på besök i Solnacentrum. Denna gång prövade jag den dock och trots att den kostade 400 kr, vilket jag aldrig skulle ge för en klänning, så köpte jag den. Och det blev dagens bästa köp!

Log hela vägen hem på bussen, eller rättare sagt , jag log tilldess ögonlocken for ihop och jag somnade på bussen.


 

Gårdagen var varm, i tempot lugnt, men ovan som jag är med en massa trängande människor så somnade jag som en liten ängel i gårkväll. Att jag dessutom är förkyld och har en astma som jag totalt försöker att ignorera, trots att jag andas lättare när jag tar sprejen så intalar jag mig själv att mina väsande andetag är ett bevis på dålig kondition.

Tänkte skriva ”somnade som en liten bebis”, men eftersom Jempie kommenterat att bebisar inte alltid somnar så lugnt, så ändrade jag meningen. Om nu änglar somnar lugnt har jag ingen aning om eftersom jag ytterst sällan stött på änglar i verkliga livet. Men Jempie kommer säkert kommentera detta också eftersom hennes lilltjej på varje kort ser ut som en liten ängel :) , vilket jag tror bara är ett PR trick, men vad vet jag (hihihi).


 

Med 37º  i solen är det i mitt tycke alldeles för varmt för att stoppa näsan utanför min ”svala” lägenhet som ”bara” mäter 32º. Jag längtar redan till hösten och svalkan. Jag lider brist på sommarkläder och håller på att svettas ihjäl. Alternativet är att dö av pinsamhet och vira in mig i ett tunt lakan, när jag går ut.

Funderar i alla fall på att svischa iväg och köpa en balja som jag kan pula ner mina stackars fotingar i och med ett fotbad och lite filningar förbereda dessa  för en sommar utan sockor.

Ni läste rätt! Närmare 10 månader om året skuttar jag runt i sockor, dels för att mina fötter annars riskerar att frysa tårna av sig, men även för att jag trivs med dessa och eftersom jag nästan alltid går runt i gympa skor så tycker jag att sockor på något sätt passar bättre till dessa än att vara barfota.

Jag har ärvt mina fötter efter pappa och vi har båda bredare fötter än vad längden mäter ( känns som det i vissa fall när jag provar fina och nätta skor i affären och bara får in stortån i dom). Så det är gympaskor, sandaler och gamla hederliga trädojor som gäller om jag inte vill beställa specialskor…

Den dagen jag är rik och berömd ska jag göra det, men tilldess så trivs jag i mina gympaskor.

Av helena - 4 juni 2008 00:09

Det har varit en kanondag här i vackra Norrtälje.

Dels kanon eftersom vädret har varit helt perfekt, lagom varmt, lagom mycket fläktande och lagom mycket människor på gatorna. Men framförallt perfekt eftersom jag tillbringat den i härliga människors sällskap.

Vid tolvsnåret så vankades lunch på stammisstället tillsammans med Karin, Lola och hennes kompis Lisa. Många skratt och som vanligt en vitt bredd på samtalsämnen.

Lola förlorade det mesta av håret hos frissan (klippningen blev kanonsnygg!) och därefter blev det god (och billig!!! ) glass innan Karin lämnade oss åt vårt öde.

Då jag bara lekte följa John så hamnade jag på H&M, och trots att jag inget skulle ha så kom jag ut med en liten påse och ett hmmm…medlemskort (det gick av bara farten). Vad jag ska med ett medlemskort till har jag ingen aning om, eftersom jag handlar på H&M en si sådär vart annat år, Men det är säkert en ”bra att ha sak” :).

 Eftersom jag lyckades rymma ut ur butiken före de andra så hamnade jag även på KappAhl, men denna gång av egen fri vilja. Jag hittade två tunikor som jag gillade och eftersom jag ångrade att jag inte köpte tunikorna jag hittade i Solna centrum, så fanns det inget att tveka på så jag kom även ut därifrån med en stor påse.

När övriga åkt hem till sitt och jag lämnats ensam kvar så firade jag min shoppingdag  med en kaffe i eget sällskap och därefter blev det middag för ett skaldjur.

Jag sitter sköldpaddsvakt och han behöver mat med jämnamellanrum. Jag har aldrig själv haft en sköldpadda som husdjur och för att vara ärlig har jag stött på trevligare och mer sociala djur. Så fort sköldpaddan Stefan såg mig sträckte han nyfiket på halsen och stirrade på mig. Men när han insåg att jag först ville byta vatten innan han fick mat, så drog han irriterat in huvudet i skalet och förvandlades till en liten irriterad sten med fyra ben.

Han blev dock något gladare när vattnet fylldes på och maten serverades.


Eftersom det är efter midnatt så behöver mina funderingar inte vara rationella… Räkor och kräftor räknas till gruppen skaldjur, men var hamnar sköldpaddan? Den tillhör inte däggdjuret eftersom de lägger ägg. Och trots att de (i mitt tycke) liknar en enorm skalbagge med drakhuvud så är det inte heller en insekt.

Jag anser att är det något som borde räknas till gruppen skaldjur så är det sköldpaddan. Det är ett djur och den har ett skal! 


Någon som håller med??



Bild från http://sv.wikipedia.org/wiki/Sk%C3%B6ldpaddor

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skapa flashcards