TALLUGGLAN

Alla inlägg under september 2008

Av helena - 22 september 2008 21:50

Att jag håller på att bli tokig är en underdrift! Jag har mig veterligen inte ett enda grått strå i min blonda peruk men om jag vaknar helt gråhårig i morgon skulle jag inte vara det minsta förvånad.

Hamnade med min moster på ett litet ställe där de säljer sten/grus och köpte där ett par säckar grus till Janes rabatt.

Trevlig liten biltur om jag får säga det själv.

 

Hur som helst. För cirka månaden sedan slutade min boxer att fungera med den följden att jag bara fick tråkiga kanaler kvar. Jag ringde boxer och följde deras anvisningar för att få mina kanaler att åter fungera, men ändå fungerade det inte. Jag fick förklaringen att det antingen var kortet det var fel på eller boxen. Jag fick hemskickat ett nytt kort och var jätte glad tills jag testade kortet… Det fungerade ändå inte. Jag deppade ihop och insåg att det inte var kortet som var felet utan strul med boxen.

I dag köpte jag en ny box och glad på läpparna släpade jag hem den lilla kartongen. För ca 2 timmar sedan började jag installera den vackra och nydoftande boxen någon minut innan CSI gav jag upp och insåg att om det inte är del på kortet och boxen sprillans ny så måste det vara mig det är fel på. Ringde boxer så nu ska jag beställa en liten installatör som kollar igenom och ser vad felet ligger. Om han inte hittar fel på boxen, tv:n eller kortet så måste jag ringa en liten renoverings gubbe åt mig också…


 

Kan meddela att kantarellmackan bara blev smörstekta kantareller eftersom mackorna tog slut. Men även utan bröd så var det gudomligt gott!!!!! 

Tack Karin för kantarellerna. Hade jag bara stekt de stackarna som jag själv plockat så hade jag kunnat grilla dom på ett grillspett och som grillspettet hade jag kunnat använda en tandpetare…

Av helena - 21 september 2008 19:07

I dag var det en perfekt höstdag med värme, vindstilla och lagom sol. Så vi tog vårt pick å pack och gick till skogs på kantarell jakt.


Jag är den typen av människa som inte kan hitta kantareller om jag så hade de uppe i näsan , så efter att ha stirrat på löv och kottar i förhoppning att de skulle fövandlas till små söta gula hattar så gav jag upp och plockade fram kameran i stället. Även ett mess lyckades jag skicka i väg medan vi hoppade över fallna träd och banade väg genom sly.

En underbar dag i skogen med ett par vackra bilder som minne 


Av helena - 20 september 2008 23:03

Hittade denna på  http://2snubbar.se .


Receptet är från recept.nu


Tycker synd om lingonen som fryser.

Av helena - 20 september 2008 19:38

Skickade i går min ”monolog” novell till alla på kursen. Det var i allfall vad jag trodde. I morse hade jag fått ett mail från en person som jag absolut inte vill ha någon kontakt med och jag har förövrigt ingen aning om varför hennes adress fortfarande ligger kvar som mailkontakt. Hursomhelst så hade jag fått ett mail från henne, där hon undrade varför jag skickat novellen till henne. Det undrade jag också och tvingades även försöka lista ut vem det var som inte fått novellen.

Dagen har inte varit så väldigt kul eftersom en hatperson läst en novell som jag inte ville att den personen skulle läsa…  

Men så läste jag en humor sida på nätet och hittade denna historia och insåg att det kunde varit värre.


 

Ett medelålders par från norra USA längtar en kall vinter rill värmen och bestämmer sig för att åka ner till Florida och bo på hotellet där de tillbringade bröllopsnatten tjugo år tidigare. Mannen hade längre ledighet och åkte ner en dag i förväg. När han checkade in upptäckte han att hotellrummet hade en dator och beslöt skicka ett mail till hustrun. Han missade dock en bokstav i namnet. Mailet hamnade hos en prästänka i Houston, som just kommit hem från makens begravning och skulle kolla om det kommit e-post med kondoleanser från släkt och vänner.

Sonen fann henne avsvimmad vid datorn och läste på skärmen:

Till:min älskade hustru

Rubrik: Jag har kommit ram.

Jag vet att du är förvånad över att höra ifrån mig. De har datorer här numera, och man tillåts skicka mail till sina nära och kära. Jag har just checkat in. Allt är förberett för din ankomst i morgon. Jag ser fram emot att träffa dig. Hoppas din resa blir lika problemfri som min.

 

P. S Det är verkligen hett här nere

Av helena - 19 september 2008 22:04

Hamnade i Stockholm men istället för resa med stor buss så blev det snigelfart med liten Atos. min mamma skulle ner till IKEA och eftersom jag är en fattig loppa för stunden så liftade jag med henne.

Hon skulle kasta av mig i Solna hos pappa och sedan fortsätta till IKEA, men istället så blev det matleverans till pappa,  fika hos den samme och min mor lyckades trassla in sig i pappas säng... Hur hon lyckades har jag ingen aning om eftersom jag var ute och rökte, men när jag kom in i lägenheten så höll mamma i bitar av sängens ribbotten och resten låg på golvet. 

Hur människan lyckades vet jag inte riktigt, men hon brukar lyckas med de mesta underligheterna.

 Efter fika så hoppade vi in i bilen igen och for till IKEA.

 Efter en liten promenad där inne så kom vi ut med saker för 1800 kr...

Mitt bidrag till den summan var en liten hylla för 79 kr och en tesil...

Tur att det inte är jag som ska se till att IKEA ska gå runt, för då hade de  garanterat gått i KK.  

Av helena - 18 september 2008 16:35

Hittade dessa förslag i: 

DAMRUMMET! Förlösande humor när det kniper.

 

7 roliga saker du kan göra i en bil. överraska dina medtrafikanter

 
  • Rulla ner alla fönster. Vrid upp radions volym till max och ratta in radions P1. Headbanga i takt till det tråkiga pratet.

  • Syna personen i bilen intill när du står och väntar vid rödljuset. Hoppa sedan till förskräckt, titta med stora ögon på honom/henne och lås raskt din bils alla dörrar.

  • Skriv ordet ”hjälp mig” på bakrutan med rödfärg. Ju mer färgen liknar blod, desto bättre.

  • Ha långa konversationer , titta med jämna mellanrum på passagerarsidans toma säte och låtsas börja gräla med den osynliga personen. Om detta utförs i en bilkö blir det extra kul!

  • Ät mat som kräver bestick

  • Vinka mycket. Om någon vinkar tillbaka, bli förbannad och peka finger åt dem

  • Häng ett otroligt stort antal Wunderbaum- granar i backspegeln. Prata med dem och klappa dem kärleksfullt.
 

Av helena - 16 september 2008 20:52

Full fart ner till AF, vidare till psykologen för att lämna ett papper och eftersom det var jag som skulle lämna det så var människan självklart på den andra mottagningen,men med internposten så löste sig det problemet och jag rullade vidare till nästa äventyr. 

Sprang på min lärare som jag hade i 8-9:an. P-O berättade att han hittade gamla noveller som jag skrivit när jag var 14 år...  Vet inte om jag önskar se dom, eller om jag ska vara glad att jag inte minns dom.

Vidare färd till favorit pizzan och en lång lunch med Karin. Nya stolar, nya sköna stolar var införskaffade så vi satt mycket längre än vi brukade innan vi vandrade genom stan igenEn promenad in på Kappahl (älskar deras kläder), H&M  och sedan Åhlens... Plötsligt ringde telefonen och Karin blev ombedd att vara på sjukan för provtagning så fort hon kunde. Mindre än 5 minuter senare var vi på sjukan och där besökte vi olika avsleningarna och rummen innan vi var blev´släppta på fri fot. Karin ska dock infinna sig i morgon vilket betyder att jag och Emma är lämnade åt vårt öde i morgon, men det brukar ordna sig.  

Jag har inget för mig och är bara glad över att jag kan hjälpa till, vad har man vänner annars till?

Det är inget problem! Så mycket som Karin ställt upp på mig så är det det minsta jag kan göra och eftersom jag och Emma trivs med varandra så är det ingen uppoffring.


Ser just en film på 4:an. För ett par år sedan så skrev jag ett projektarbete där jag gämförde medeltidens pest med nutidens fågelinfluensa. Gissa vad filmen handlar om!?

   

Av helena - 15 september 2008 19:05

Efter en helg som var minst sagt hektisk så kan jag nu meddela att jag är tillbaka!

 

Hamnade på en buss till Stockholm i fredags och utan att vara på villovägar en enda gång så hamnade jag på Skeppsholmen. Jag har ännu inte kommit underfund med om jag gillar Skeppsholmens folkhögskola eller ej. Byggnaden är så mycket historia och trapporna är verkligen slitna. Så slitna att de faktiskt förlorat son vågräthet och bågnar på mitten av alla de många militärkängorna som klampat upp och ner. Rummet vi håller till i är ett av de nya rummen på vinden och är skolan bibliotek. Det är ett rum som jag verkligen skulle kunna bosätta mig i men det kanske bara beror på att det har tillräckligt många hyllor för att alla mina böcker ska få plats (hahaha).

 

Helgen på skrivarkursen var dock bara positiv, till skillnad från förra gången. Jag fick mycket bra respons för novellen och börjar få kläm på mina svagheter… Dock vet jag ännu inte vilka styrkor jag har, men det kommer jag väll på så småningom. Som vanligt känner jag att jag kunde gjort bättre ifrån mig gällande analyserandet. Som jag sagt tidigare så tycker jag inte om att analysera dikter och noveller. Jag vet bara om jag gillar /ogillar det jag läser. Jag har liksom aldrig funderat över vad det är jag gillar, varför jag gillar det och vad som kunde göras bättre och mer läsvärd… Det är saker som är totalt ointressanta för mig. Jag måste gå någon kurs som lär mig analyseringshemligheten  :)

 

Lördagen och söndagen var långa dagar. Tvingades ur sängen vid sex på morgonen, så jag skulle hinna med halv 8 bussen till stan och vara på plats när kursen startade vid 9.30  Men det var som sagt ingen bortkastad tid och jag lärde mig mycket. 

 

Min ”Kära granne” hade en fest natten till söndagen och det var ingen kul upplevelse. Okej, fest kanske är en överdrift, men det skrattades, skreks och hoppades runt med högklackat i korridoren. Klockan var långt efter midnatt och jag ville sova. Säger bara blääää, för grannar.

 

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards