TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 23 november 2008

Om en uppstoppad pingvin och tsarfamiljens kidnappning.

Av helena - 23 november 2008 17:55

******************** 


Väcktes av telefonen och på andra sidan befann sig en mycket pigg Karin. Denna pigga människa föreslog att jag skulle käka frukost, hoppa i kläderna och komma över till henne. Tillsammans skulle vi ta oss till roliga affärer och köpa saker vi egentligen inte behövde ( pratar bara för mig själv), ta en fika tillbaka i värmen och därefter käka en gemensam middag.

Sagt och gjort. Jag rullar ur sängen, hoppar i trasorna och käkar sedan frukost… framför teven. Teven är inget bra sällskap när man har tider att passa, så när Karin efterlyste mig efter någon timme var det bara att erkänna att jag kidnappats av tsarfamiljen i Ryssland.

Raskade mig lite extra och var tillslut utanför porten. Dels då jag var sent ute men även av  gammal vana så hoppade jag på cykeln. Av misstaget lä'rde jag mig hur det kommer sig att folk inte cyklar på vintern utan låter dessa ting vila under mörka månaderna.

Har nog aldrig varit så koncentrerad eller rädd någon gång när jag cyklat, speciellt då  det gick utför och isen glittrade under snön.

Kom dock levande till Karin, kanske med vissa av nerverna utanför jackan men efter en snabbfika som fick upp värmen på mitt blod så knatade vi iväg ut i ovädret för att shoppa.

Jag fick tag på min ljusstake till fönstret och Karin hittade en pulka.

För att slippa ta med pulkan in på Ö&B så erbjöd jag mig att vara pulkvakt utanför. Hon hann inte mer än in i affären då det började snöa ordentligt och när Karin väl kom ut från värmen så var jag troligen i samma skick som en uppstoppad Pingvin som av misstag somnat i frysen. Kände mig i alla fall som en sådan varelse.  Stel, inte glad och mycket kall. Dessutom hade troligen min näsa samma färg som pingvinens näbb… Mycket röd.

Efter ett par meters promenad tinade dock fötterna upp och därefter blev kvällen riktigt trevlig.  God mat, trevligt sällskap och en del skitsnack fick timmarna att rusa fram.

Vid 20 snåret var jag hemma och vid 21 satt jag nedkrupen i soffan framför ”Da Vinci koden”. En kvart in i filmen blåste ”Egbert” in genom dörren, hamnade i soffan och där blev hon kvar :D

Det blev Da Vinci koden, hemsökta hus och andra små läskiga program och framåt gryningen slutligen två omgångar ”Scottland yard”. Timmarna flög iväg och plötsligt var det ljust ute, med en massa snö och något som kunde liknas kaos.

Inte en timmes sömn bidde det under natten och jag är för stunden såååå vidrigt aptrött att jag ska försöka hålla mig vaken till CSI klockan 21 .      

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Torsdag 21 mars 19:02


"Tallugglan" har varit vilande så länge och enda uppdateringen jag egentligen gör är under min semester, så funderingen finns att döda bloggen helt, samtidigt så finns här många minnen så det tar emot... Eller kanske bara byta namn och ha den som en...

Av helena - 21 augusti 2023 19:08

Fick frågan om maten på kryssningen så här kommer nu bilder och lite text om den.  Redan vid bokningen av kryssningen så kunde man välja in måltider vilket skulle göra det hela billigare men även mindre stressigt för oss då det kanske inte skulle f...

Av helena - 21 augusti 2023 17:44

Tisdagen bjöd på uppehåll och stundvis även blå himmel och även havet var lugnt. Det har varit svårt att tro att vi var inne i augusti. Morgonen startade tidigare med frukostbuffén för vi skulle anlända till Visby tidigare äv vi hade gjort i Ystad, d...

Av helena - 14 augusti 2023 19:15

Lika bra att fortsätta att skriva, medan jag har uppkoppling :)    Måndag och YSTAD. Mer bilder än text och klicka på bilderna för att få de större   Jag har varit i Ystad tidigare, för en si sådär etthundra år sedan :)  Min första bästis S...

Av helena - 13 augusti 2023 17:15

Vet ingen som har såna problem med datorer som jag har. Nu är det 5:e gången som jag skriver detta inlägg och jag hoppas att det denna gång sparas, annars är risken att grannen under får en dator i huvudet :) Tålamod är tyvärr något som jag inte äg...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skapa flashcards