TALLUGGLAN

Alla inlägg under november 2008

Av helena - 3 november 2008 15:29

Det finns stunder då livet är nattsvart och jag är det mest värdelösa krypet på jorden. En kackerlacka har mer rätt till existens än vad detta lilla värdelösa kryp har.

För att inte få andra att falla ner i självömkans djupa brunn så vill jag bara säga att ett äkta beröm är värt mer än tio falska.

 

Hela vägen från Stockholm i går satt jag och njöt. Anledningen var att min systerson sa att han gillade tavlan. Alla som var på festen sa att tavlan var kanon och att jag borde kunna försörja mig på att måla. Dessa ord behövs för att få undertecknads trasiga själ att helas en aning. Jag blir glad av att höra alla snälla och vänliga ord eftersom jag själv inte kan se att det jag gör är något speciellt. För mig är det bara streck och olika former som minsta dagisbarn kan göra i mina ögon och jag har svårt att inse att det jag gör är något speciellt.

 

Så tack alla ni där ute som lyfter mitt självförtroende och självkänsla. Jag uppskattar det verkligen och hoppas att ni vet om att ni betyder en massa för mig.  

Av helena - 3 november 2008 13:57

Jag har blivit utmanad av apskalle

Regler: Sätt in dessa regler på din blogg och länka gärna till den som utmanat dig.
Berätta 7 saker om dig själv, alldagliga och knäppa.
Utmana  4  5 st i slutet genom att nämna deras namn och länka till dem. Låt dem få veta att dem har blivit utmanade!


1. Jag är tunika galning och senast jag räknade hade jag 12 tunikor som är köpta under senaste halvåret. Letar hela tiden efter nya tunikor.
2. Jag har haft tamråttsuppfödning och hade som mest 28 råttor på mitt rum 
3. Jag är bokoman och läser i genomsnitt 4 romaner i veckan.
4. Mina planer är att ge ut en egen roman inom de närmaste åren.
5. Jag har tre kanonhärliga syskonbarn som jag älskar och dyrkar.
6. jag har haft världens sötaste katt, vid namn Freddie.
7. Jag har fått första diagnosen på att jag verkligen lider av ADD
 

 Jag utmanar :MalinsstorasysterWoodstock69JempieEgbert och Mimosa

Av helena - 2 november 2008 23:29

Denna text av Nanne Grönvall är så viktig att tänka på ibland.



VIKTIGA SMå ORD
Text& Musik: Nanne Grönvall


Allt för sällan visar man för andra
Glädjen att dom finns där varje dag
Alla har behov utav att känna att man är nå't bra
Man håller ofta Viktiga Små Ord långt kvar där inom sig
Svårt att ge beröm och våga säga; "vad jag gillar dig!"

Att man älskar mat eller nåt annat
Det är nåt vi säger titt som tätt
Varför är beröm till sina vänner inte lika lätt
Man håller ofta uppskattande ord långt kvar där inom sig
Ge beröm till nån du tycker om och säg; jag gillar dig

Man håller ofta Viktiga Små Ord långt kvar där inom sig
Ge en kram till nå'n du tycker om och säg; jag gillar dig!

Av helena - 2 november 2008 19:43

Joel fyller år och för att göra lite extra till grabben så målade jag en tavla. Jag blev skitnöjd med resultatet och det känns kul att även Joel verkade älska den! Han visste direkt vart den skulle hänga i hans rum.

Av helena - 2 november 2008 10:49

Ska snart rulla ner till Stockholm med en del av släkten. Det skall skrattas, pratas, käkas och riva papper.

Systersonen fyller 18 år.


Då jag verkligen känner mig gamal, så minns jag som i går hur han gick runt hos mormor och släpade på den röda katten.

Som midgårdsormen hängde Zimba och protesterade inte det minsta över behandlingen.


Det tutar, måste gå!!

Av helena - 1 november 2008 13:39

Att kalla mig fyllechaffis vore en lögn men att kalla mig fyllekartläsare är närmare verkligheten även om det inte riktigt stämmer eftersom jag inte hade någon karta. Men för att vara riktigt nära sanningen så skulle jag nog kunna kallas turistguide… även om hälften av turisterna somnade, men det var inte mitt utan spritens fel. Hoppas jag i alla fall  :)

 

För att ta det från början så kan jag berätta att Annelies morbror runt midsommartid flyttade till en liten by mitt ute i ingenstans på Väddö. Annelie kom just då inte ihåg vad byn hette, men den låg verkligen mitt ute i skogen.

Efter lite ledtrådar från henne kunde jag inte hålla inne mitt enorma leende och sätta ett namn på den byn och även berätta för henne att det i denna lilla by finns sju stycken hus. Och det vet jag därför att jag är uppvuxen i denna lilla utslängda by och min mamma numera är granne med Annelies morbror. Plötsligt är världen stor som ett knappnålshuvud!!!  

 

Hursomhelst så skulle Annelie vara chaufför åt sina släktingar eftersom de skulle på dop. För att få sällskap i bilen på vägen hem så hängde jag med och tur var kanske det eftersom hennes morbror somnade, hennes moster knappt hade en aning om var de bodde och Annelie aldrig varit där.

Vi lånade hennes mammas bil och även om det kanske finns folk därute som skriker högt i protest så står jag för att jag inte anser Atos vara en riktig bil! Det är en liten leksaksbil och det enda som skiljer leksaksbil från Atos är att en av dessa saker saknar uppvridningsskruven i bak, som gör att bilen rullar.

Jag kan prata hur mycket som helst om min ickekärlek till Atos, men det får bli i en annan blogg.  

Vi hoppade i alla fall in i leksaksbilen och for i väg på fest. Ett gäng med väldigt runda fötter knatade mot bilen och jag blev lite blek när jag antag att alla åtta personerna skulle med i Atos. Men det vara bara hälften som försökte ta sig in i baksätet och efter lite trixande så for vi i väg med tre i baksätet, varav den ena föll ur i Norrtälje för att vara med på efterfest. Men jag, Annelie och hennes morbror och moster fortsatte ut till ön. Det var länge sedan som jag skrattat så mycket som jag gjorde den natten i bilen. Hade en mycket underhållande stund. Vi dumpade släktingarna och gick husesyn sedan så sprang vi tillbaka till Atos för att fortsätta vår resa ner till Grisslehamn, där vi hämtade Annelies lillesyrra.  Att påstå att jag var trött när jag kom hem mitt i natten är en lögn!!! Jag var färdig och i vetskap att jag skulle till Stockholm bara ett par timmar senare så slocknade jag på sängen. 

 

Jag hade verkligen superskoj!!!    

Av helena - 1 november 2008 12:08

Ny månad och jag är förvånad, förvirrad och glad!!! Inte för att det är ny månad utan för att över 400 personer varit inne på min blogg. Om ni snubblat in av misstag eller verkligen klickat er in av nyfikenhet har jag ingen aning om eftersom det bara är en handfull av er som lämnar spår efter er.


Som jag sagt förr så är min nyfikenhet stor och jag skulle bli superglad om ni bara lämnade en liten kommentar...  


 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards