TALLUGGLAN

Alla inlägg under augusti 2009

Av helena - 13 augusti 2009 18:19

Jag är inte trött! Jag är så totalt färdig att det var länge sedan jag kände mig så mör som jag gör just nu.


Natten var inte en av de lugnaste jag upplevt. Vid midnatt vaknade jag av att en jycke ylade någonstans i närheten. Lyckades somna om bara för att vakna någon timme senare av att det damp ner REKLAM genom brevinkastet! Hur i helsike kan någon komma på att dela ut reklam mitt i natten förstår jag inte, men det skedde i allafall och när jag efter många om och men somnade om efter den dunsen, så sa det "PANG" dubellt upp! Antingen var det någon som sköt med en kanon nedanför min balkong eller så var det grannen som sköt sin tant...  

Högt var ljudet i allafall och om jag inte varit riktigt vaken tidigare så var jag garanterat klarvaken efter dessa smällar. I närmare en timme låg jag sedan vaken för att höra om smällarna skulle komma tillbaka, vilket det givetvis inte gjorde.

Vid fem såret så somnade jag ytterligare en gång och vaknade av att telefonen ringde vid 9.

Min "handledare" J blev lite fundersam när jag inte hade dykt upp vid 8-tiden som vi sagt, så hon ringde helt enkelt och väckte mig.  


Det värsta sättet att vakna måste helt enkelt vara försovningssättet!

I full panik hoppa ur sängen och sedan rusa runt i jakt på kläder, plånbok, nycklar och annat som man i vanliga fall vet exakt var de är, men inte efter en försovningsväckning, då hjärnan fortfarande sover.  


Av helena - 12 augusti 2009 14:50


I går eftermiddag var det så äntligen dags för arbetspraktiken att ta sin början.

25 % till en början för att i slutänden förhoppningsvis vara uppe på 100%.

I går behövde J hjälp med att rensa och röja i kyrktornets förråd och även frakta kartonger från Markus till kyrktornet.

Stora och tunga kartonger...  Bilden jag fick upp var evighetsmånga steg bärandes tunga kartonger.

Jag var beredd att ge upp redan innan jag började. Det visade sig dock att det inte var enda upp till toppen som vi skulle utan bara halvvägs, vilket var 2 inte så långa trappor. Väl uppe satt i vi dammet ett par timmar, sorterad, kastade och möblerade.  

superKul var det inte och inte heller speciellt spännande, men jag gjorde i alla fall något vettigt av min tid, som jag annars bara skulle ha slösat bort över en bok eller framför skärmen :)


Det visade sig även att J haft lite möbler ute på "Blocket". Bl.a ett par Billy delar. Så efter en sväng hem till henne var jag plötsligt även skåpsägare. Billy kommer jag att fortsätta bygga på med fler delar och ha inne i vardagsrummet. Vill fylla en hel vägg med fack, hyllor och utrymmen till mina böcker och skivor. Jag tog även ett litet furuskåp som J hade. Det kommer att bli kanon ute i mitt kök.  

Den stora skillnaden mellan nya och gamla lyan är att jag numera har ett riktigt kök, men jag har 2 skåp färre... Ganska jobbigt att inte ens få in vardags porslinet.

Som det är nu får jag in en trave på 12 tallrikar, men jag har en stackars tallrik, som inte får plats och som dessutom är för stor för att jag ska kunna stänga skåpsdörren.

Så ett nytt skåp med glasdörrar kommer att bli kanon att förvara porslin i.  



 


En udda tagen bild av Norrtäljekyrka  :)  



Av helena - 6 augusti 2009 22:16

Var ett tag sedan jag bloggade. Har haft otroligt mycket runt mig som gjort att jag inte ens haft tid att sitta framför skärmen.  En kort sammanfattning blir det nu, medan jag försöker lägga in händelserna under rätt datum.



Jag har flyttat och bodde ett tag i ett lagermagasin. Det var i alla fall vad det kändes som när allt var nedpackat och hela lyan bestod av lådor som jag sicksackade mellan för att ta mig fram. Hur kul det än är att flytta, att se nya miljöer, så skulle jag gott och väl kunna vara utan tiden innan flytten, när allt ska packas ned och jag inte hittar något av det som jag behöver för att överleva.  Hur lyckat är det inte att vilja ha en kopp kaffe och inte ha en aning om vilken flyttkartong som kaffepulvret finns i. Roligare saker finns som sagt att göra än att packa.

Så förutom flytten så har det varit Elmstanatta med festligheter och massa skräp att kasta ut pengar på.

Sedan har jag självklart möblerat krypinet och pysslat lite med det.

Uppdateringar kommer! 

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards