TALLUGGLAN

Alla inlägg under september 2009

Av helena - 14 september 2009 14:00

Jag har trots mitt ganska tråkiga liv varit med om vissa saker. Här kommer en utmaning som går ut på att finna EN händelse som är FALSK.

Fyra händelser och bara en som jag INTE har varit med om…

Skicka in era gissningar på vad som är en stor lögn, så kommer det rätta svaret att dyka upp på min blogg under torsdagen för den som är nyfiken.


# Jag har lyckats somna på en hårdrockskonsert och hörde bara 2 låtar under hela kvällen, den första och den sista.

Det var under ”monsters of rock” när Poison, Quaireboys och whitelion spelade i Stockholm som jag somnade.

 

# Jag har under en semester med familjen i Norge bott i en husvagn parkerad på en parkering utanför ett köpcentrum. Närmaste grannarna var ganska högljudda. Det var en flygplats och en järnväg med plan som lyfte hela tiden och expresståg som körde i ett.

 

#Jag har lyckats gå vilse på Finlandsfärjan. Under en 24-timmars kryssning för ett par år sedan klev jag av på fel våning, hamnade självklart utanför fel dörr och vägrade erkänna att jag stod utanför fel hytt på fel våning. Inte förrän hyttägarna hotade med att kalla på vakten, gav jag upp mina försök att ta mig in i ”min” hytt och gick därifrån.

 

# Jag var på en inflyttningsfest som även blev en utflyttningsfest. Lite för mycket hembränt gjorde att polisen dök upp när ett gäng satt i trappan och ylade om självmord. Det har jag dock själv inget minne av eftersom jag en bit in på festen började spy som en räv och sedan slockna i en säng, bredvid två lika packade killar. Men summan av kardemumman blev att min kompis blev av med lägenheten nästan innan hon hunnit flytta in i den.


Så vilka är sanna av dessa korta historier och vilken är bara taget från min vilda fantasi? Skicka in era gissningar och ni kan vinna äran i att ha rätt! 

Av helena - 13 september 2009 20:00

Sökes inspiration att skriva något!

Vad är det folk vill läsa när de hamnar på en blogg? Hur fångar man läsare? hur hittar de till en/min blogg?


Eftesom jag inte har en enda egentlig vettig sak att skriva så kan jag berätta att hela dagen har gått i slapphetens tecken. Kanske beroende på att jag är sjuk och låter som en hes gås när jag pratar. 

Lisa och Elias ville inte bli smittade av mig, så husesyn av min lya får vänta tills jag är frisk och kraxfri.

Mamma åkte ändå förbi lyan och visade Elias från parkeringen vart jag bodde. Så jag stod som ett fån ute på balkongen och vinkade i förtvivlan för att Elias skulle se mig. Tillslut såg jag på långt håll hans hand åka upp och ner i vinkningsrörelser.


Min plan är att jag måste bli frisk till på torsdag då Elias kommer hit och sover över... Hur tusan det nu ska gå till, när jag knappt orkar ta mig ut i köket utan att ha små pauser  under vägen. 



Är för trött och förkyld för att tänka klara och rediga tankar, så nu nattar jag mig!

Ha det gott! 




Av helena - 13 september 2009 18:00


  1. Rörmokaren har endast med sig en rörtång och utbrister förvånat "men jag
    trodde att du var en tjej när du ringde"
  2. Hantverkaren intygar bestämt att han innehar yrkescertifikat medans han
    sätter upp dina tapeter med häftpistol.
  3. Hantverkaren sätter upp tapeterna på tvären och hävdar att man alltid har
    gjort så.
  4. Prislappen sitter kvar på ALLA hantverkarens verktyg.
  5. Elektrikern ansluter spisen med en skarvsladd tvärs över köksgolvet.
  6. Hantverkaren har med sig mer "gör det själv" handböcker än verktyg.
  7. Snickaren träffar spiken ungefär hälften av alla slag.

  8. Målaren har med sig EN pensel och en skinande ren overall.
  9. Takläggaren anländer i rullstol.
  10. Alla hantverkarens prylar är märkta "Biltema"

Av helena - 13 september 2009 16:04

... eller inte! har i ett par dagar känt att en förkylning varit på G och i går vaknade jag med vetskapen om att soffan skulle vara min vän resten av dagen. 

Snurret i skallen som blev värre för var gång jag vred på huvudet, huvudvärken som inte ville släppa och kaffe koppen som tog närmare 5 timmar att tömma... 

Var i allafall glad över att inte halsen värkte :) 


Vakade i dag med en värkande hals och hosta. Hostan har satt sig i lungorna och varenda hostattack får halsen att värka än mera. Det enda jag vill för stunden är att sova, men trots flera försök vill inte ögonen vara med på det. Trött men inte tillräckligt trött...  suck! 


Har dessutom inte tid att vara sjuk denna vecka. Men som en kompis påpekade, när har man tid att vara sjuk?? 

Kan kanske stämma men just denna vecka är fullbokad och det är igentligen bara en sak som jag inte känner för att göra, en sak som kanske dessutom är det viktigaste mötet under hela veckan.

Men om jag mår lika trevligt i morgonbitti som jag mår nu, så blir det nog att ta det lugnt och krama kudden resten av veckan. Vill vara frisk till på torsdag, då Elias kommer och sover över. Inget kul för lillknatten om faster ligger i soffan och sover, medan han vill till lekparken, måla med mina pennor, hälsa på djuren på Färsna och cykla till McDonalds... Vill inte heller missa dansen i morgon, men eftersom jag inte ens kan gå fem meter utan att behöva min astma spray så är kanske 1 1/2 timmes dans inte att tänka på :)  Trots att hjärnan är mos så har jag humorn kvar i allafall, alltid något.


Dax att stänga av och återgå till soffan och filmen "Susan var är du?".

Är det fler än jag som gillar Madonnas kläder under 80-talet?   


Av helena - 12 september 2009 16:48



En låt jag i förmiddags hittade på nätet och som sedan dess snurrat i mina hörlurar! 

Inte riktigt den typ av musik som jag vanligen brukade lyssna på men "Robby Romero", har en röst som får mig att rysa och texter som i allafall får mig att tänka efter...  

Av helena - 11 september 2009 14:27

Dagens fråga: 

Hur/när motionerar du? 


Vaknade 05.30 i morse. 5 minuter innan klockan ringde (ett kors i det vita taket!) 

Hoppade i kläderna, fixade frukost och letade efter en bok i hyllan att läsa medan kaffet rann ner i strupen. 6.30 var jag på cykeln och rullade iväg. Har ännu inte riktigt förstått att det trots värmen på dagarna, kan vara så svinigt kallt på mornarna. Rök ur munnen och isbitar till händer bidde det under turen till Görla.


Upptäckte i morse att det kanske är dags att lägga undan (sälja, skänka eller slänga? ) min älskade fleece jacka.

Den var rymlig redan vid köpet, men nu börjar den även att bli pinsam att knata runt i.

Vågen står still, men jag måste ha gått ner i vikt… eller så blir mina kläder större i tvättmaskinen :D

Men något händer ju eftersom även ett par jeans (köpta för 4 år sedan och aldrig använda, pga storleksmiss) kan jag numera knäppa och även sätta mig ner i och tunikan jag köpte i höstas men inte kunnat knäppa, passar även den :) 

Kanske skulle plocka fram måttbandet och kolla…

Även om det inte syns eftersom skillnaden inte är så stor, så är det i alla fall en härlig känsla att veta att jag inte längre står helt stilla utan att något faktiskt sker åt det positiva hållet. (jippie!)

Ytterligare en anledning till att börja planera (och förverkliga planerna) att återuppta kvällspromenaderna. Har satt upp lappar att jag söker promenadsällskap i form av fyrfota vänner, att knata med i skymningen. Hösten gör att den allt tidigare skymningen helre får mig att uggla över tända ljus, än hoppa i varma kläder och promenera.

Men om jag hittar en hund som jag lovar promenader så har jag något som drar och lockar mig att komma ut. Ännu har ingen svarat, men jag hoppas att någon hund (eller snarare ägare) är intresserad!

Att cykla till Markuskyrkan är ett steg i rätt riktning gällande kondition och viktminskning, även beslutet att faktiskt börja på Squaredance.

Även om panikstartaren är där och jag riskerar att träffa denne person (läs tidigare inlägg), så handlar det om mitt liv och jag tänker inte låta en idiot förstöra det för mig!





Av helena - 11 september 2009 13:52

******************************


Ska sluta tjata om julen, eftersom det fortfarande bara är september.

Men måste ändå bara återkomma för en kort stund till senaste inlägget. Varje jul under klapputdelningen finns nervositeten hos mig. Gillar de klappen? Köpte jag rätt? Är det adresserat till rätt person? Osv.

Fast unde granen kommer jag även på vad jag i själva verket skulle ha köpt istället för det som jag verkligen köpte och självklart så börjar jag redan på julaftonskvällen att planera vad jag ska ge nästkommande jul… 

Jag vet att jag inte är normal, så ni behöver inte påpeka det! Glad  

Så nu redan i september sitter jag och försöker hitta de perfekta klapparna till de närmast sörjande. Dagarna i mitt liv går dock vidrigt fort så innan jag vet ordet av kommer det att vara Lucia och troligen kommer jag att inse att inte ett enda färdigt paket finns i lägenheten. Dagarna fram till jul går ännu snabbare och den 23 kommer jag att stå på pressbyrån för att inhandla lotter eller biocheckar till de stackare som blivit lidande för att min fantasi tröt och för att dagarna gått för fort. Detta trots bra planering hänt varje år.

Därför är jag nu i år tidig med planeringen.... måste bara minnas vad jag planerat att köpa.

(Annelie! Ska vi träffas på pressbyrån i år den 23:e för inhandlande av klappar?? Skrattande ) 

Av helena - 9 september 2009 15:51

*************** 


Min mor gjorde mig i dag uppmärksammad på att det snart är min födelsedag.

Hon kom med idén att jag skulle önska mig en micro. Anledningen till varför just en micro kom upp, var att det just nu i en affärskedja är billig färdigmat. Mamma tyckte att jag skulle köpa upp ett lass så jag slapp laga mat varje kväll, vilket jag kontrade med att det skulle ta för lång tid att få maten ätbar utan micro. (kanske funkar att värma färdigmaten i ugnen, men vem orkar testa??  Jag vet att jag är lat!! :) )

Hursomhelst så är det inte långt kvar till jag blir ett år äldre och trots att jag inte vill fira min ”höga” ålder, så kan det ju vara bra att få saker jag saknar till lyan. Tänk att jag har blivit så gammal att det överst på önskelistan finns grytor och kastruller, tätt följt av dukar och sänglinne. Hjälp!! Det var inte många år sedan som mina listor enbart bestod av romaner och LP-skivor. Tiden går snabbt när man är äldre :) 


Raskt hoppar vi vidare i kalendern för efter min födelsedag går det att börja räkna ner dagarna till julaftonen.
En högtid jag gillar bättre eftersom jag mer älskar att ge klappar än få dem.

Redan nu så har jag börjat fundera på vad jag ska ge i år till mina nära och … ”kära”.  

paket som jag vet att de vill ha, som de har användning för och det viktigaste! Prylar som passar min ekonomi… Det sista är även det största problemet.

Men måste det verkligen vara så dyrt??  Det borde väll finnas fina/roliga klappar som är hemmagjorda och billiga att tillverka. Måste bara komma på vad!


Förslag mottages med glädje!


Någon som har recept på hemmagjort badsalt?





Dagens fråga till er läsare: 

Har du börjat fundera över julklappar ännu??    

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skapa flashcards