TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 23 februari 2010

Vad jag är duktig! :)

Av helena - 23 februari 2010 12:34

Det är inte ofta som jag berömmer mig själv, men i dag har jag varit j-t duktig om jag får säga det själv  !!!!

Trots underliga funderingar mitt i natta (mer om dessa senare!), så var jag uppe i tid i morse för att hinna med liften till Görla. Klockan gick fort, eftersom uppe i tid behöver ju inte betyda att jag hann med frukosten så kaffet står fortfarande orörd på bänken hemma och likaså havregrynsgröten. Trots mina försök så var det bara att hoppa i kläderna och rusa för runt husknuten stod den röda Volvon och väntade.

Var på plats klockan 06.45 och efter lite kämpande så var jag klar runt nio snåret. På med jackan och ut i snöstormen. 55 minuter tog promenaden från Görla ner till centrum där ett möte på Mariagården väntade. Lite snack, en kaffe och en fralla blev det innan jag åter knäppte jackan och ilade iväg igen. Stressad som tusan var jag även i tid till nästa möte som var NTC.

In till omklädningsrummet, ombyte ut till gymmet för en snabb uppvärmning på löpbandet i väntan på min PT Emelie. Uppvärming behövdes å andra sidan inte eftersom hela jag var mer än uppvärmd efter mitt snabba ilande från plats till plats under morgonen. men det var i allafall kul att testa på löpbandet :)

 

I dag var första gången som jag varit inne på NTC ombytt och redo att svettas. Emelie hade gjort ett träningsprogram som jag skulle testa, så under 30 minuter blev det lite prova på övningar. Kollade på vikter och liknande.

Så även om det inte blev helkörning så tycker nog både min rygg och mina vader att det räckte som träning i dag. Att påstå att jag är trött är en underdrift men det känns positivt och jag är laddad inför träningspassen. Det ska verkligen bli super kul!!  

tröttheten kan bero på all friskluft, dels mycket nytt (och en heldel gammalt) på gymmet men även de alldeles för få timmar av sömn som det blev i natt, trots mina försök att sova.

 

Sömnlösheten berodde på att jag i går kväll såg blixtar lysa upp mörkret utanför mittfönster.

Första tanken var att det åskade, andra tanken var att blixtarna kom från min teve som står vid fönstret snett mot mitt sovrum och vars sken jag därför brukar kunna se från sovrummet...  tvärsäker på att teven stod i ljusan lågor rusade jag genom lyan för att släcka branden. Självklart brann inte dumburken utan det var grannarna över som med starka blixtar,fotade från sin balkong.  Men tankarna hade redan startat och var omöjliga att stoppa, så under ett par timmar låg jag i sängen och funderade över brandsläckare, brandfiltar och brandvarnare...Fick för mig att batterierna är slut i brandvarnaren och därför köpa nya i dag, men om det skulle börja brinna i natt så skulle jag inte vakna och därför brinna inne. Och även om jag skulle vakna i tid så är balkongen såååå full av snö att jag vid nöd först tvingas skotta balkongen för att ta mig ut genom balkongdörren innan jag kan hoppa ner till marken... Sedan gick tankarna raskt över till Zasso. Eftersom han gillar att gömma sig, så skulle han troligen hitta ett säkert gömställe om det skulle börja brinna och då började jag fundera på vart jag skulle leta efter katten om det börjar brinna...

Natten blev med andra ord i kortaste laget och timmarna väldigt få att sova på. men jag var som sagt i tid till bilen och nu kan jag slappna av lite.

 

Dagens måsten är gjorda och jag kan sitta en stund på biblioteket innan jag måste hem och byta batterier i brandvarnaren.

Bara för att vara på den säkra sidan     

 

 


 
 
Annie

Annie

23 februari 2010 19:04

Fan vad du är duktig!! :D Jag ser verkligen fram emot promenixerna jag med, ska bli så skönt.. :) Kram på dig!

http://malinsstorasyster.blogg.se

 
Ingen bild

Helena (Tallugglan)

27 februari 2010 11:48

Japp! Jag är sååååååå duktig! (sagt med en gnutta ironi) Att det ska vara så lätt att motionera, svettas en massa och höra magen kurra av hunger. Sedan komma hem och trycka i sig mackor, för att det tar för lång tid att laga met... Fattar stundtals inte alls vad det är jag sysslar med, men det ordnar sig nog så småningom :)

Kramiz!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Tisdag 23 april 21:57


Är läget under kontroll? Inte det minsta, men snart "smäller" det :-) Känns så otroligt dubbelt just nu i känslor. Jag ser fram mot resan, men mår dåligt för att jag ska på semester när jag egentligen borde vara hemma och sörja. Jag behöver ...

Av helena - Fredag 19 april 18:44


Med 2 arbetsdagar kvar innan lite välbehövlig semester börjar jag nu packa väskan och städa lyan... Eller inte :-) Fredag och för stunden tvättstugan och medan maskinen snurrar så stickar jag vidare på min "Alasuq tunn" med en maska i taget och hö...

Av helena - Onsdag 17 april 12:03

Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...

Av helena - Torsdag 28 mars 19:41


Träffade min läkare i dag och fick sömntabletter, för nätterna har varit långa, mörka och väldigt vakna de senaste dagarna. Sjukanmälan gjordes redan när beskedet kom och jag får se efter helgen hur måendet är, men jag har en sjukskrivning som ligger...

Av helena - Torsdag 21 mars 19:02


"Tallugglan" har varit vilande så länge och enda uppdateringen jag egentligen gör är under min semester, så funderingen finns att döda bloggen helt, samtidigt så finns här många minnen så det tar emot... Eller kanske bara byta namn och ha den som en...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards