TALLUGGLAN

Alla inlägg under april 2010

Av helena - 7 april 2010 10:00

Frågor och funderingar om min dator har börjat dyka upp, så det kanske är dags att berätta vad som händer och sker runt den saken.

 

Som de flesta vet så blev min dator lite små krasslig under förra året. Det beror inte på något virus, fågelinfluensan eller den kända ”piggie flue”.

Min dators hälsa beror snarare på att en inte så nykter Helena bestämde sig för att plocka bort MSN som jävlades. Så i fyllan och villan var jag alltså inne och lekte med saker som jag inte ens i opåverkat tillstånd vågar mig på eftersom jag inte har en aning om vad det är som ska göras eller vad sakerna heter...

Till min stora förvåning så fanns MSN kvar på morgonen när jag med lite baksmälla åter satte mig vid datorn. Dessvärre så var det andra saker som jag i stället råkat plockat bort. Det fanns inte längre något ljud på datorn och inte heller gick det att kolla på DVD filmer. Båda dessa saker kan jag dock klara mig utan, så jag fortsatte att använda datorn.

I slutet av december började det dock åter gå troll i datorn och att vara ute på nätet blev nästan omöjligt, då jag blev utkastad ett par gånger i timmen… Så då valde jag att testa att  installera om Internet uppkopplingen. Men då påstod datorn att det saknades ett program för att jag skulle kunna installera Internet… 

Efter att slitit mig i håret ett par timmar, rökt 10 ciggpaket och svurit mig blå i ansiktet gav jag slutligen upp och skrek på min bror. Sedan mitten av januari bor således min dator hos min dataexpert till brorsa. Denna lillebror har dock tusen järn i elden och med jämna mellanrum påminner jag honom om min dator och då plockar han fram den ur gömmorna, blåser bort dammet från den och glömmer därefter att åter bort den… 

Senast jag pratade med bror så lovade han dock att börja kolla på den. Men eftersom han bor på en halvfärdig arbetsplats, där det varken finns ett kök eller en säng och han dessutom jobbar ca 70 timmar om dygnet så kan jag förstå att min dator kommer i 17:e hand.

 

Men kanske om jag har tur så har jag en liten plan som kanske fungerar. Men eftersom vi pratar om otursförföljda ”tallugglan” så är väll chansen minimal att det ska funka, men jag lever på hoppet i alla fall.   

Var under påsken ute på Väddö och fick därifrån med mig en dator.  

Den är inte ny men den funkar i alla fall och i brist på nät så kan jag i alla fall spela musik och skriva på den.

Det finns dock vissa problem som jag under dessa röda dagar inte kunnat lösa, men om allt vill sig väl så kanske jag har Internet hemma inom ett par dagar.   

 

Men tillsvidare är det bibliotekets dator som gäller. Det som jag inte gillar med biblioteket är att tiden vid skärmen är begränsad så jag har aldrig tid att kolla runt på de bloggar som jag följer. Ber om ursäkt för det och så fort jag har eget internet så kommer jag åter att följa era liv slaviskt och även kommentera!!

 

Må väl!   

 

 

 

  

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards