Direktlänk till inlägg 18 juli 2010
Hittade denna paj på Matinfo.se och var tvungen att prova!
Kan verkligen rekommendera receptet!!!
Citronpaj med maräng
(6-8 bitar)
Ingredienser
Pajskal:
100 g smör eller margarin
1 msk vanillinsocker
2 dl vetemjöl
Citronkräm:
3 äggulor
1½ dl socker
saft från två citroner
50 g smör
½ msk potatismjöl
Maräng:
3 äggvitor
1 dl socker
Beskrivning
Blanda mjöl och vanillinsocker på bakbordet.
Hacka samman smöret och arbeta ihop den till en deg.
Låt vila kallt ca 1 timme.
Tumma ut degen i en pajform med löstagbar botten och förgrädda pajskalet i 200 grader i 10-12 minuter.
Blanda ingredienserna till krämen i en tjockbottnad kastrull.
Värm smeten under ständig vispning på medelvärme tills den blivit tjock.
Låt inte krämen koka. Ta från värmen och låt svalna.
Häll krämen i pajskalet.
Vispa äggvitorna hårt blanda försiktigt ner sockret och vispa ytterligare någon minut. Spritsa marängen över pajen.
Grädda ytterligare 10-15 minuter tills marängen fått fin färg.
kanske en aning mörk och suddig bild, men den blev underbart god!!!
Kan tänka mig att den är supergod när den svalnat ordentligt och intas i morgon på balkongen med gassande sol och kaffe.
Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...