TALLUGGLAN

Alla inlägg under oktober 2010

Av helena - 17 oktober 2010 14:19

Köpte för många år sedan en liten byrå på IKEA som förvaring åt alla småsaker som jag hade slängda överallt. 

Byrån var omålad och tråkig, men som sagt perfekt för småsaker. 


En dag beslöt jag mig för att måla den tråkiga prylbyrån och eftersom jag hade en då rutig period, så blev den målad rutig... 


  

Jag hade i allafall roligt när jag målade den och kan även erkänna att den stack ut ordentligt på rummet i både färger och i mönster. 


För någon vecka sedan beslöt jag att göra om i mitt pyttelilla sovrum och den första som råkade illa ut var byrån. 

Så här blev resultatet denna gång och jag är faktiskt ganska nöjd :)  

Funderar nu på att lacka den, så den även glänser, men tillsvidare lämnar jag den ifred. 


  

Av helena - 17 oktober 2010 13:31

Träningskompisens fjärilar blev slutligen färgglada och här är nu resultatet!!

 Klicka för större bilder! 

 

Skissen! 


 Första sittningen!

     

                   

Den färdiga tatueringen!! 

  

Av helena - 16 oktober 2010 20:20

Skrev ett långt inlägg om dagens helvete med teknik som bara gett upp.

Men innan jag han publicera det så gav nätet upp och kastade ut mig...

Orkar inte skriva allt igen, då nätet fortfarande är emot mig.

Så innan datorn exploderar, brandlarmet går eller världen går under, så tar jag nu katten under armen och knatar in i garderoben och gömmer mig undan från tekniken. 



Ha det bra!!! 

Av helena - 15 oktober 2010 15:36



  

Varje söndag lägger Milo Lilja upp spännande och intressanta frågor som andra bloggare kan välja att svara på samt sprida vidare. 

Enda man behöver göra att länka till hennes sida samt där berätta att man länkat/svarat på tjejsnack...  


Veckans fråga gäller: 

Flytt

1. När och varför flyttade du sist?
Senaste flytten gick i augusti 2009, då jag lämnade studentbostaden på Nordrona (Norrtälje) för att bosätta mig i min nuvarande lya. Pluggandet var över och jag fick inte behålla studentbostaden längre, utan var tvungen att flytta. Men jag stormtrivs i min lya och saknar inte den gamla det minsta!  


2. När börjar du packa inför en flytt?
Eftersom jag alltid tror att jag har färre saker än jag verkligen har, så väntar jag alltid in i det sista med att packa. Men jag börjar nog lite smått att rensa lådor och skåp ett par veckor innan flyttbilen ska rulla. 

3. Skulle du kunna hyra in en flyttfirma, motivera gärna?
Jag tror inte att jag skulle kunna anlita en flyttfirma. Dels så är jag för snål för det, men också för att jag aldrig flyttat så långt att det behövs och för att jag haft vänner som ställt upp som flytthjälp. Men den dag då jag har mer saker än vad som får plats på en släpvagn, kanske jag funderar på att anlita flyttfirma.

 
4. Hur ser ditt drömboende ut, bor du där nu?
Om jag ska fantisera fritt, så vill jag ha en liten rödstuga på söder, inbäddat mellan alla stora hus.En liten skrivarlya, med lummig trädgård...  
Eller ett litet ställe ute i skärgården, mitt i stillheten och med bara havet och storskogen som granne. Långt från människor och oljud...  
Men för att vara realistisk så kan jag nog säga att min nuvarande lya är perfekta platsen för mig. Lagom litet att städa och har ett bra läge. När jag nu dessutom håller på att fixa upp hyllor och annat som är "jag", så trivs jag väldigt bra.


5. Hur många flyttar har du gjort i ditt liv?
Jag har hunnit med 8 flyttar (tror jag om jag räknat rätt). De första flyttarna var jag dock så liten att jag inte ens minns de.  

Av helena - 15 oktober 2010 14:31

Flera gånger den senaste tiden har jag fått frågan om vad jag vill pyssla med... 


Dels så har AF varit nyfikna på den saken, men även min handledare på RESA, projektet jag börjar vilken vecka som helst och även häxläkaren visade nyfikenhet.

Så jag har faktiskt gnuggat hjärncellerna och lagt pannan i djupa veck för att försöka klura ut svaret på den frågan.


Det är svårt, eftersom jag sedan mitten av tonåren haft drömmen om att bli kock. Men efter eftersom jag med tydlighet inte klarar av stressen inom det yrket, så måste drömmen nu ändra riktning.

Jag vet inte ens om jag vill jobba inom restaurang överhuvudtaget...  Det skulle väll i såfall vara som diskare, men det kanske inte direkt går att kalla  för ett drömyrke :)


Men ett yrke som intresserat mig ett längre tag är faktiskt tapetserar yrket. Jag menar inte att jag vill kasta upp tapeter på väggarna och måla lister, utan snarare jobba som möbeltapetserare.

Dvs. renovera och rusta upp möbler...

Den korta tid som jag var på  "Återbruk och service", så var ett par av mina favoritstunder, när vi klädde om stolar och tryckte egna tyger.

Så det skulle jag kunna tänka mig att jobba med!    

Tänk bara att rota runt bland grovsoporna efter spännande möbler, som jag sedan utan alltför mycket besvär kan fixa ordning till "drömmöbler".

Tror att med min konstnärliga ådra och fantasi så skulle det yrket passa mig...  


Nu ska jag bara fundera ut hur jag ska gå till väga för att drömmen ska slå in. Under tiden jag funderar ska jag in i sovrummen, slå sönder mitt trasiga skåp och sätta upp ett par hyllor på väggen. 


Ha det bra! 


  

Av helena - 15 oktober 2010 13:10

3 gånger har jag varit på gymmet denna vecka, och trots värk i vänster axel, så har jag inte gett upp.  

De vanliga 12x3 har dock bara blivit 12x2 och även tyngden blivit lite lättare, då armen gjort ont som attans  i vissa rörelser.

Men jag kan i alla fall säga att jag varit där och tränat!!!


Det känns dessutom underbart skönt att vara igång efter alla förkylningar.  


   

Av helena - 14 oktober 2010 21:59

Väl inne på "häxdoktorns" rum, var det frågan som ställdes.

"Vad vill du???"


(Vad jag ville??? Jag ville en jäkla massa saker just då, bla att inte vara där just då... ) 

Satt som ett frågetecken en stund och funderade hur jag skulle tolka frågan. Undrade hon vad jag gjorde där, men eftersom det var hon som bokat tiden, så borde hon veta vad jag gjorde där...

(Varför väljer man att träffa läkare överhuvudtaget??)

Efter en stund formulerade hon om frågan och frågade i stället vad jag ville att hon skulle skriva på pappret till arbetsförmedlingen.

Eftersom doktorn ville träffa mig för att få ett hum om var jag låg i "utvecklingen" så tycker jag att det är hennes beslut om vad hon ska skriva...  Jag kan ju inte sitta och säga att jag är frisk och orkar jobba heltid, när alla runt mig vet att jag inte kan jobba heltid utan att åter hamna i sjukskrivningseländet, så varför jag ska säga till min läkare var jag är någonstans är idiotiskt...


Jag överlevde mötet och bara en gång nämnde hon min vikt (kors i taket!!) Och då tyckte hon att det var underligt att jag påstod att jag gått ner i vikt, när hon från förra  mötet mindes  att jag vägde mindre än jag nu gjorde...  Jag sa aldrig min vikt förra mötet, så hur hon kan veta vad jag vägde då är en gåta! Hur som helst så verkade hon märka mina taggar som växte utåt och bytte ämne genom att ställa frågan:

" Vad har du gjort med ansiktet?" Åter satt jag som ett frågetecken och undrade vad det var hon såg som jag missat. Hade jag cykelolja i ansiktet efter att ha pumpat cykeln? Eller var det något annat??

"Du är ju alldeles prickig" fortsatte hon och såg förfärat på mitt rödspräckliga fejs som jag faktiskt vant mig vid och inte reagerar på längre.

Sammanbitet svarade jag i allafall att det var psoriasis...

Direkt kom en föreläsning om vilken hjälp som det finns att få och att värme/solarium skulle göra att jag blir mycket bättre och får sååååå mycket finare hy.


Tro mig när jag säger att jag vet (nästan) allt som finns att veta om psoriasis, så jag log tappert och höll käften tills läkaren tystnade, då jag inflikade att den sorten som jag har så blir den värre med värme och att jag för stunden testar olika hudkrämer för att hitta den som hjälper bäst...


Summan av kardemumman var att jag kom ifrån läkarens rum med vettet i behåll och även lä'karen var i livet när jag gick.

Var inte heller lika förvirrad som förra gången, utan visste nu vad jag kunde vänta mig och var därför redo med svaren.

Men jag kommer fortsätta att hoppas att även denna läkare hinner sluta och försvinna från stan innan min nästa träff med henne blir av.

Men med min vanliga (o)tur så kommer all bra personal försvinna och jag blir fast med bottenskrapet...


  







Av helena - 13 oktober 2010 16:15

  

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards