TALLUGGLAN

Alla inlägg under januari 2013

Av helena - 7 januari 2013 19:30

Lördag.

Eftersom tåget på lördagen skulle gå från Centralen redan vid 8-tiden, så bokade jag en soffa hos ”C” ute i Bro och fick något närmare till tåget än om jag åkt från Norrtälje samma morgon.
Var i så god tid till Centralen på morgonen att jag innan mötet med Maria även hann med att lösa felköpat av biljett på SJ center. Och nej, jag hade ännu inte en biljett hem till Stockholm, men det fixade jag på vägen ner till Göteborg  :) 
Ett par händelselösa timmar på tåget och redan vid 11- tiden var jag framme.
Jag guidades av Maria till vårt röda hotell, som låg ett stenkast från stationen och bar det flotta namnet Grand hotel Opera. Vi checkade in och bodde sedan in oss på rummen en stund innan vi åter möttes upp i foajén för att njuta av staden.
Vi hade anlänt så pass tidigt att stress inte behövdes för att hinna med alla planer och i ganska sakta mak strosade vi runt, dels inne på Nordstan men även utanför.

Jag vet inte varför, men jag älskar byggnader och njöt av fasaderna vi passerade. Måste erkänna att Göteborg är en vacker stad och jag ser fram mot nästa besök, som jag hoppas blir längre.
Jag blev bjuden på lunch på en Italiensk restaurang och varje tugga var en njutning. Den lasagnen är den godaste jag ätit, minns dock inte vad stället hette, men kommer garanterat att återvända dit nästa gång!

Tack Maria för lunchen!
Tillbaka på hotellet hade vi ca timmen på oss för ”piffande” innan vi började färden mot Långared och ”Albert Hall” För Trettondagsaftonskonserten (Konserten finns i annat inlägg!) Via Anders Ekborgs hemsida  (tror jag det var) hade Maria fått kontakt med Agneta i Göteborg, som även hon skulle på konserten och som vi fick glädjen att samåka med. Det var en trevlig biltur och samtalen flöt lätt om allt och inget. Vägarna blev smalare och smalare och lite oroliga blev vi då vi aldrig verkade komma fram men så stod det en kotte i neonväst på vägen i vinkade in oss på en parkering.

Vi var framme vid ”Albert Hall” !


Strax efter 21 satt vi åter i bilen på väg tillbaka till Göteborg. Jag var fylld av ny energi efter kvällen och kollade glatt igenom alla bilder jag tagit under de senaste timmarna. Anade redan då det som senare skulle bekräftas, varenda bild var suddig!! Närmare 100 bilder och inte en enda blev skarp eller hade rätt fokus…
Måste kolla igenom inställningarna på kameran, för nästa gång ska jag ha ett gäng bra bilder med mig hem! 
En händelserik, spännande och njutningsfull dag gjorde att jag somnade direkt när jag lade huvudet på kudden.



Söndag
Efter frukost på hotellet hade jag ett par timmar över innan jag skulle träffa den enda bekantskapen jag har i Göteborg, ”H”. Klockan 12 checkade jag ut från rummet, placerade mina väskor i väskförvaringsrummet på hotellet och kramade ”H”.

Eftersom jag är obekant med stan, så fick självklart ”H” leda vägen och vi hamnade på en liten ”restaurang” i Nordstan. Jag njöt för fullt av potatisgratängen och kycklingfilén, när jag plötsligt kände mig uttittad. Lyfte blicken och bakom soffan stod någon jag kände   :)  
Hur stor är sannolikheten att jag under mitt korta helgbesök i Göteborg ska springa samman med Lina från min kockutbildning?!? Jag visste ju att hon bodde i Göteborg, men staden är inte direkt liten och med tanke på att jag känner många i Norrtälje, men aldrig stöter samman med någon ute på gatan, så är chansen liten att jag ska springa på en bekant i Göteborg.
Ett oväntat möte med andra ord och vi var bägge lika överraskade. Lovade i alla fall att höra av mig vid nästa besök.
Efter lunchen vandrade  jag och "H" planlöst runt i vackra staden innan jag lotsades tillbaka till hotellet och mina väskor.

Hittade utan problem  (kors i taket) till bussterminalen och var  i god tid till bussen.
Med alla problem som jag har haft med biljetter så blev det tillslut bussen som gällde Göteborg - Stockholm.
Jag trodde ett tag att jag skulle tvingas åka på tummen hela vägen, men det slapp jag alltså och det var buss som blev det bästa sättet att färdas på (liten ekonomi men mycket tid :)  ).
Förutom att bussen var 15 minuter försenad och ett icke inplanerat bussbyte i Jönköping, så gick resan bra.
Även om det blev många timmar på bussen, träsmak i baken och en granne som högt och ljudligt i telefon diskuterade julen så funkade även detta sätt att resa.
Nästa gång vill jag dock åka på dagen, då mörkret utanför rutorna kan bli lite långtråkigt att titta på.
Bussförseningen berodde på att det inte fanns någon buss till oss. När en buss väl var hittad, så kunde den inte ta passagerarna hela resan eftersom den var bokad till en annan tur från Göteborg dagen efter, så i Jönköping blev det ett bussbyte.
Klockan var närmare midnatt innan jag kunde hiva upp dörrnycklarna ur väskan och välkomnas av två glada och extremt keliga katter.


Tack Maria, "H" och Agneta för att ni gjorde mitt första besök i Göteborg till ett lyckligt möte :)  

Av helena - 6 januari 2013 10:31

Albert Hall

 

Mitt ute i ingenstans eller snarare i Långared utanför Alingsås ligger denna byggnad, som inte har mycket gemensamt med sin berömda namne i England.  

 

 

En sporthall som även används till andra aktiviteter (som dans uppträdanden, utställningar och konserter) och som kan ta 1100 sittande (tjuvlyssnade på grannarna från orten på raden bakom mig) åhörare.  

 

 
Massor av stolar var det   :) 

(Detta är troligen den enda bilden den kvällen som INTE blev suddig :)  )

Av helena - 3 januari 2013 14:52

Att vara jag är inte lätt och inte blir det mindre lätt av att jag som alltid önskat ha full kontroll på allt som händer plötsligt vänt över och har full koll på... absolut  INGET!! 

Jag har ständigt gått runt och oroat mig över vad som kommer att hända och planerat in i minsta detalj och verkligen legat steget före HELA tiden har förändrats eller försvunnit... eller kanske bara tagit en paus :) 


För stunden är det Göteborg som ställer till med problem. Bara det att jag i november, tackade ja till förfrågan att följa med till Göteborg på Trettondagsaftonskonsert, visar att jag redan där i november, höll på att förändras.
Istället för att fundera på saken, gämföra "ja" med "nej" och plocka sönder argumentet i minidelar. så hade jag innan jag han reagera tackat ja...  Ett beslut som jag står fast vid och jag ser fram mot konserten något otroligt. Men bara det att tvekan och tvivlen inte infann sig borde ha fått mig att ana att något var fel. 


Får sällskap av Maria det till Göteborg och hon känner sig hemma i den stan, så följer jag henne som en hundvalp så kan inget gå fel. Tågbiljetten dit bokades samtidigt så risken att jag försvinner på vägen är minimal. Jag bokade även in mig på samma hotell som Maria, så även där kan jag vara säker.  
Men det var efter hotellbokningen som det började gå troll i mina planer.


Fika/ lunch med "Aragonsfru" i Göteborg? Vilken tid? När kastas jag ut från hotellet? När bör jag åka hem om jag vill se så mycket av stan som möjligt ?   Plötsligt så fick jag för mig att jag var tvungen att bekräfta min hotellbokning för att den skulle vara giltig och fick samtidigt förslag från en kompis att jag kanske kunde sova hos bekanta där nere... Beslutades att jag skulle skippa hotellet, spara pengar och sova hos vän.

Det ena ledde till det andra och när jag i går satt och funderade på varför det kändes som om jag missat något. Missat något viktigt dessutom, som hade med helgen att göra. Snurrigt värre i skallen, kan jag lova.

Gick mentalt igenom checklistan:


  • Kattvakt.  CHECK! 
  • Övernattning i Stockholm fre- lördag  CHECK! 
  • Lift till tåget. CHECK!
  • Biljett till tåget, har Maria hand om. CHECK! 
  • Tak över huvudet i Göteborg. CHECK! 
  • Pengar till Bussbiljett i Göteborg. CHECK! 
  • Biljett till konserten, finns undanlagd. CHECK! 
  • Pengar till chauffören som kör efter konserten. CHECK!
  • Pengar till fika/lunch dagen efter. CHECKI 
  • Biljett till tåget hem...  HELVETE!!!!!!!!!!!!!!!!   (Det var stora bokstäver!) 



Jag min förvirrade pappskalle har glömt att boka biljett hem på söndag!

Kan ju säga att större delen av dagen har gått åt till att fundera över hur jag ska ta mig över landet på söndag, för hur vackert Göteborg än är, så förväntar sig min chef att jag är på jobbet på tisdag :)
Från hysterisk skrattattack till panik, till lite mer panik till att lugnt se över alternativen...  Att lägga ut närmare 600 kronor på en tågbiljett är något jag inte med glädje gör, men om det är det enda  alternativet så funkar det men, det betyder även att det är havregrynsgröt resten av månaden som gäller.   

Hittade dock biljett på Tradera som jag nu tänker vinna. Kosta vad det kosta vill, men biljetten ska bli min!!  Men om jag förlorar biljetten till någon som är mer desperat än jag, så finns det ändå utvägar.


Frågan alla ställer sig är helt klart: "Hur kunde jag glömma att boka biljett??"  Jag har ingen aning... Det bara hände och det hade aldrig hänt innan operationen när jag var ett kontrollfreak.  

Innan hade jag full koll på allt, men nu kan jag gå vilse i en sovsäck om jag inte ser upp.
Börjar bli ganska obehagligt att vara jag, om sanningen ska fram.
Undrar när jag bör börja bära armband med min adress för att hitta hem.... Men så länge jag vet vad jag heter, är det kanske lugnt. 


Nu ska jag ringa Maria och höra om det är något mer som jag borde ha gjort.


Spänningen är stor och fortsättning lär följa!! 


 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards