TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 21 maj 2013

1 ÅR!!!

Av helena - 21 maj 2013 19:31

Ett år har gått sedan jag rullades ut från uppvakningsrummet, satt mig upp på båren och gav en mycket förvånad  granne en stor kram.

Hon trodde jag skulle vara halvdöd av smärta efter operationen, men jag kände inte ens att ett läkarteam varit inne och rotat i min mage. 

Jag led verkligen med min stackars rumskamrat som inte kunde ligga, sitta eller stå pga smärtan... Själv låg jag och läste dagen efter PÅ MAGE!! 

Redan från början insåg jag att min resa är och har varit otroligt smärtfri och lätt, om jag jämför med andra som haft/har både det ena och det andra problemen att tampas med. 

Jag har bara hamnat på akuten en gång efter operationen i vad jag trodde var tarmvred, men röntgen visade inget och smärtan släppte efter några timmar och jag åkte hem.

Inte heller några "dumpar" har jag råkat ut för. I princip kan jag äta allt, på både gott och ont.

Det enda som jag dumpar på är stekt ris och babyspenat. Saker jag kan klara mig utan :) 

På många sätt hade det varit lättare om jag fått magsmärtor, illamående, darrningar och kallsvettningar (S.k Dumping) av fett, socker och annat som inte är bra att äta.

Men jag kan fortfarande äta allt som jag kunde innan op... Dock i  mycket mindre mängd än innan (tack och lov!) Om jag överäter eller äter för fort så får jag magvärk som håller i sig i timmar, men i bland är det så lätt att äta det som är gott istället för att äta det jag vet att jag borde äta. Den första nygrillade hamburgaren för året med massa godsaker på, är ju så mycket godare än en grillad korv med bröd. Nästa gång ska jag lyssna på vad hjärnan säger, äta min mängd och vara ett trevligare sällskap utan att behöva hålla för magen av smärta. 


Kan nog säga att jag under året bara haft två sockerdumpar och jag mådde verkligen pyton. Dessutom inträffade de inom samma vecka, men av udda anledningar.

Fika med kaffe, kladdkaka och grädde funkar. Fika med Coca cola, kladdkaka och grädde fick mig att må som om jag druckit en pava hembränt och åkt flygande skeppet... Jag var tydligen grön i ansiktet och fick koncentrera mig på att gå rakt. Sedan somnade jag, sov i 2 timmar och vaknade "nykter" och pigg. Den andra gången käkade jag  ett par chokladdoppade marmelad bitar... på fastande mage.

Jag har förhoppningsvis lärt mig av tabbarna och gör inte om det den närmaste tiden :)  

 


***********************





 

 En gammal bild.



Kände mig som ett gravid kylskåp, havandes med en elefant.

Redan här började nog tankarna på en operation att komma,

även om jag inte riktigt ville inse det själv.

En ny bild.


En av de nyare bilderna, där jag inte ser ut att halvsova.

Det enda jag irriteras över är att min haka och hals alltmer börjar att likna en kalkon :) 

Det börjar liksom hänga och svänga lite väl mycket... 

 

Sedan mitten av december har vågen stått still och min skräck var att jag inte skulle förlora mer vikt. Men med lite ändring i kosten och en heldel promenader så börjar pilen åter att peka neråt, sedan ett par veckor tillbaka. 

Men fram till i dag har jag förlorat 24% av min "startvikt" dvs vikten jag hade när jag vägde som mest.
Förutom att vikten blivit mindre så har även omfånget minskat, ganska exakt 20 centimeter runt midjan har försvunnit och även om det kunde varit mera, så är jag nöjd med det hittills. Men mer ska det bli och jag har ett mål som jag gärna vill uppnå. 

Det roligaste är att jag faktiskt kan köpa kläder på loppisar och att det även finns kläder som jag måste hänga tillbaka då de är FÖR  förstora :)
Att jag även fått kläder av min syster är underbart kul, DET har aldrig hänt tidigare :D 

 

 


Nu börjar år 2 i mitt nya liv och vi får se vilka förändringar som nu kommer att ske :) 



   


Fler bilder kommer att ploppa upp på bloggen. Håller på att samla in från vänner och familj :) 

Svårt att fånga sig själv på bild, när man vanligen brukar vara den som står bakom. 





 
 
Helena

Helena

22 maj 2013 22:54

Det är otroligt vad tiden går, det känns inte alls som att det var 1 år sedan du berättade att du skulle göra operationen. Vart har det året tagit vägen?? Men jättekul att vågen fortfarande pekar nedåt! Jag har en annan kompis som gjort en likadan operation som du, men hon har gått upp igen, men det kanske är så att det inte fungerar lika bra för alla? Lycka till med den fortsatta viktjakten i alla fall! :)

http://aragornsfru.blogg.se

 
helena

helena

27 maj 2013 06:28

Åren går bara snabbare och snabbare men vi blir bara yngre och vackrare :-)

Jag har hört flera som gått upp i vikt efter GBP. Det verkar som om vi går ner under 2 år för att sedan vända och gå upp... Jag har sett fler som väger mer efter ett par år än de gjorde innan operationen.
Men jag tror att det måste vara en livsstilsändring redan från början och inte bara hoppas att man går ner utan att behöva jobba.

http://tallugglan.bloggplatsen.se

helena

10 juni 2013 19:32

Många (även jag för länge sedan) ser en operation som en lätt genväg. Slippa motionera och ändra matvanor men ändå gå ner i vikt...
Men jag tror liksom du att att det verkligen krävs en livsstilsförändring för att det ska hålla.
Ska bli spännande de kommande åren :)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Torsdag 21 mars 19:02


"Tallugglan" har varit vilande så länge och enda uppdateringen jag egentligen gör är under min semester, så funderingen finns att döda bloggen helt, samtidigt så finns här många minnen så det tar emot... Eller kanske bara byta namn och ha den som en...

Av helena - 21 augusti 2023 19:08

Fick frågan om maten på kryssningen så här kommer nu bilder och lite text om den.  Redan vid bokningen av kryssningen så kunde man välja in måltider vilket skulle göra det hela billigare men även mindre stressigt för oss då det kanske inte skulle f...

Av helena - 21 augusti 2023 17:44

Tisdagen bjöd på uppehåll och stundvis även blå himmel och även havet var lugnt. Det har varit svårt att tro att vi var inne i augusti. Morgonen startade tidigare med frukostbuffén för vi skulle anlända till Visby tidigare äv vi hade gjort i Ystad, d...

Av helena - 14 augusti 2023 19:15

Lika bra att fortsätta att skriva, medan jag har uppkoppling :)    Måndag och YSTAD. Mer bilder än text och klicka på bilderna för att få de större   Jag har varit i Ystad tidigare, för en si sådär etthundra år sedan :)  Min första bästis S...

Av helena - 13 augusti 2023 17:15

Vet ingen som har såna problem med datorer som jag har. Nu är det 5:e gången som jag skriver detta inlägg och jag hoppas att det denna gång sparas, annars är risken att grannen under får en dator i huvudet :) Tålamod är tyvärr något som jag inte äg...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skapa flashcards