Direktlänk till inlägg 30 juni 2013
Det blev ett gäng minipajer av det vanliga receptet! :D
Paj är något jag inte gjort på evigheter, det känns onödigt att göra något stort som man själv bara "naggar" i kanten på.
Jag har liksom inte heller plats i frysen att förvara en större form, så när tipset om att göra paj i muffinsformar dök upp så var jag bara tvungen att testa.
För mig som opererad blev det lagom stor portion med en liten paj och en klick vaniljglass.
RECEPTET:
175 grader på ugnen.
Blanda socker, havregryn, vetemjöl och det margarinet i en bytta.
Tryck ut degen i formar (antingen aluminiumformar eller muffinsform) men spara deg till "locket".
Jag valde ganska tunt skal och fick ut 8 stycken av degen.
In med pajerna i mitten av ugnen ca 15 minuter.
Blanda de frysta (eller färska blåbären) med lite florsocker. Florsockret gör bla. att bären inte blir så vattniga, skalet förblir hårt och knaprigt.
Fyll skalen med bär och strö resterande av degen över bären.
In med pajerna i ugnen tills de fått färg, ca 20-25 minuter.
Servera de små pajerna ljummen med vaniljglass.
Lätt recept som går att variera i oändlighet.
Pajerna fryser jag in i en plastbytta och det är bara att plocka fram önskat antal när vännerna dyker upp :)
Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...