TALLUGGLAN

Alla inlägg under juli 2013

Av helena - 10 juli 2013 05:36

Kan ju undra hur alla dessa underliga drömmar dyker upp. Om det verkligen är saker och händelser i det undermedvetna som behöver komma fram... Hur som haver vaknade jag i morse i allafall med ett leende på läpparna, efter att i drömmen åkt SL buss genom söder med Dan Ekborg som chaufför :-)
Hur tusan kommer alla människor in i mina drömmar?

Med en timme kvar innan klockan skulle ringa, kändes det svårt att somna om, så nuhar jag även en morgonpromenad.
Lär vara död i em, men just nu är jag ganska pigg.

Av helena - 8 juli 2013 19:19

Kommer jag inte i dag så kommer jag i morgon och kommer jag inte i morgon så borde jag kommit i förrgår eller så kommer jag nästa vecka elker så kommer jag troligen inte alls... Har i flera dagar suttit och väntat på en person som frågat om min soffa är ledig. Soffan är fortfarande ledig och jag ger snart upp väntandet...

Av helena - 5 juli 2013 17:19

Jag tror aldrig jag känt större panik någongång än när varet från Boris hals forsade över min hand...  

Inte veta anledningen till att kladdet rann och inte veta hur jag skulle stoppa flödet. 

Tog servetter och tryckte mot halsen tills det slutade att komma var och ändå var oron stor. Boris har ganska mycket päls och att leta efter ett sår i all den mängden var inte lätt, speciellt då jag inte får hålla honom och han envisades med att vända på huvudet.

Även om samtalet med veterinären var lugnande så fanns oron kvar hela dagen och jag ville bara hem så fort som möjligt för att se hur min kisse mådde.  

Veterinären förklarade att katter ofta får bölder och att det inte är någon fara, men ingen av mina pälsbollar eller katterna jag växte upp med har haft varbölder, så hur vanligt är det egentiligen ?? 


 


När jag kom hem hoppade Boris ner från soffan och gick till balkongdörren, där han högt förklarade att han ville ha frisk luft :) 

Jag försökte igen att kolla såret och det var inga problem. 

Kollade med bäste grannen om hon kunde hjälpa mig att skölja såret. med tanke på att hon är allergisk mot katter så känner jag verkligen tacksamhet att hon ställde upp med min pälsboll.

Jag kokade koksaltlösning och medan den svalnade så hämtade jag transportburen. Kopplade även ett koppel i Boris halsband OM katten tänkte ge sig på ett rymningsförsök.  

En handduk att linda in kattkroppen i för att undvika spretande tår och vassa naglar hängde också med över till K. Utanför porten vid trädgårdsmöblerna öppnade jag luckan och en storögd katt kikade ut i stora världen. Med stor  tveksamhet lämnade han buren och han var lugn när jag satt med honom i famnen. Jag höll i hans nackskinn medan K  sprutade koksaltlösningen i hålet på halsen. Boris var lugn som en filbunke men när allt var över och jag släppte greppet om katten så ville han ut på äventyr och lämnade bänken.

Karin höll i kopplet  och följde efter medan Boris s i det närmaste kröp genom gräset, så nyfiken men samtidigt så rädd...


Nu sitter bägge pälsbollarna på balkongen och kikar. De har ätit en stor portion fisk, lite godis och Boris har även tiggt rå fisk av mig... Det är som om han aldrig varit sjuk eller haft ont överhuvudtaget. Men tydligen så blir de som vanligt när bölden brister och det bara är dagarna innan som det gör ont på djuret.

Nästa gång så vet jag att det kanske inte är den tryckande luften eller de varma strålarna som gör att djuret sover och inte vill vara ute... Nästa gång så vet jag mer. 

Av helena - 5 juli 2013 10:53

Enligt veterinären är det ganska vanligt att katter får varbölder. Jag ska kurera honom hemma genom att skölja såret m saltlösning och hålla det öppet...

Av helena - 5 juli 2013 08:26

Väntar på att klockan ska bli 9, så jag kan ringa veterinären.
Kliade Boris under hakan och hittade en knöl, nästa sekund var min hand full av var... Troligen är det en varböld som gjort honom hängig sista dagarna.
Klämde ut så mycket var jag kunde och baddade försiktig m alsolsprit och saltlösning.

Av helena - 5 juli 2013 05:52

Hoppas på att det är värmen och den tryckande luften som gör att Boris mestadels sover dygnet runt. Han äter och han dricker, men han är inte riktigt sig själv...
Måste i dag ringa till hans läkare och boka en tid.

Av helena - 3 juli 2013 06:00

Somnade på soffan igår efter jobbet och var borta i närmare 3 timmar, snacka hjärnan behöver semester även om kroppen fortfarande är full av energi, eller så är det tvärtom :) 


Många på jobbet frågar när jag ska ha semester och alla blir lika paffa när jag säger att jag är ledig första veckan i september...  Men jag tror att jag måste ta någon vecka innan det, för jag känner att jag behöver ett par sovmornar och dagar att slappa. Även om jag slutar så pass att jag kan njuta av dagarna, så saknar jag de sena kvällarna.

Sitta på bryggan, se solnedgången, höra tystnaden och känslan av att vara den enda vakna i stan.

Som det är nu är grannens 2- åring vaken längre än mig på kvällarna och jag somnar långt innan sommarfilmerna börjar på tv. 


Tänkta i går se "Morden i Midsommer", men somnade bara kvarten in i filmen. Med balkongdörren vidöppen och täcket uppdraget över öronen sov jag hela natten och vaknade en bra stund innan klockan ringde.

Måste nog köpa en tjockare bäddmadrass till soffan, känner alla fjädrar genom den nuvarande och den känns en aning nedsutten :)

Kände mig som Agda 108 år, när jag kravlade ur soffan i morse. En aning svårt att räta på ryggen och alla kroppens leder knakade oroväckande, när jag sträckte på mig. 

Av helena - 1 juli 2013 08:53

Sitter i tystnaden och mörkret och njuter av en frukt och kaffe.
Trots hjärnspöken som stressar så funkar det bra hittills.

Mina persikor finns äntligen att köpa igen!
Spännande att se om jag även detta år tål dem eller om halsen börjar klia.

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards