TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2013

Dag 6: Mitt förhållande till mat

Av helena - 1 augusti 2013 17:15

Dag 6: Mitt förhållande till mat


Jag tror att jag alltid varit glad i mat och har väll alltid ätit det mesta. Det är bara under de senaste åren som jag blivit mer "kräsen" och inte slukar allt.
Jag kan till exempel inte äta "Flygande Jacob", magen vänder sig vid bara lukten av den rätten och samma sak vid vissa kötträtter... Det funkar bara inte :)


Jag tror inte att det är maten i sig som är mitt problem utan snarare att jag aldrig riktigt känt mättnad...

Jag har kunnat äta till tallriken är "renslickad" och därefter fylla på med ytterligare en portion.

Jag har dock alltid varit lugn på middagar, ätit lugnt och tvingat mig till att hålla mig vid en portion. Om inte värdfolket tagit ytterligare en omgång, då har även jag tagit mer. Men annars så är det bara hemma som jag ätit tills det känts som om jag ska spricka, vilat ett tag och sedan åter börjat dra i skåpsluckorna i jakt på något att stoppa i käften. Kanske ett sätt att söka tröst, av orolighet, rastlöshet eller kanske som bestraffning...


Som liten när jag bodde hemma och hela familjen var samlad, så serverades det alltid riktig mat. Grytor med riktig grädde och kött stekt i riktigt och rikligt med smör. Ganska ofta efter middagarna så var det även efterrätter eller senare på kvällen något gott att äta framför teven. Som tex bakelser gjord på sockerkaka och fyllda med sylt...


Jag vet inte om jag gillar att laga mat, vilket är underligt eftersom jag pluggade till kock, även om en sjukskrivning hindrade mig från att bli färdig kock så måste jag ju någon gång gillat att laga smarriga rätter.
I perrioder så är det kul att leka med råvaror och de flesta gånger blir det över förväntan, men ganska ofta så blir det färdiga rätter ifrån affären som jag bara värmer i micron. Något som är fullt av tomma kalorier, går snabbt att värma, gärna även något som är billigt och som räcker länge :)
De gånger som jag faktiskt ställer mig och lagar mat från grunden så blir det verkligen storkok. När jag väl gör Chili concarne så blir det närmare 4-5 liter åt gången och sedan så lever jag på det under ett par veckor, helt klart en av de rätter som jag aldrig kan tröttna på :)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Måndag 7 jan 18:49


I dag är första gången på länge som jag inte haft huvudvärk på jobbet!! Mitt samtal m fel chef och fel skyddsombud var tyderligen helt fel och bröt mot vissa regler, trots det så hjälpte det och i dag fanns tre stycken A4 uppsatta på lämpliga stä...

Av helena - Lördag 5 jan 23:54


På måndag byter jag telefon och har nu börjat rensa min nuvarande på bilder och annat. Bland de som ska sparas hittade jag denna. Tidig vår, kan vara slutet av januari och motivet är "Ångbåtsbryggan" på Björkögården. Många timmar tillbringad...

Av helena - Fredag 4 jan 22:20


Utslagen efter jobbet och en dag som varit tuff... Har man nötallergi är det stor respekt och försiktighet runt personen. Inga nötter finns i närheten då alla vet att en liten nöt kan vara förödande och även i vissa fall dödlig. Är man "bara" do...

Av helena - Torsdag 3 jan 19:58


Försökte sticka på mammas kofta, men det gick lagom bra :-) Fortfarande är det väldigt många som är utan ström efter Alfridas framfart. Nu är det sagt från Vattenfall att strömmen ska vara tillbaka för många av mina bekant den 10/1. ...

Av helena - Onsdag 2 jan 16:28


Årets första storm välte träd, flaggstänger och skyltar. Stormen "Alfrida" har gjort över 97000 hushåll strömlöst och det var ett mindre äventyr att ta sig till jobbet i morse. ...

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se