TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 1 augusti 2013

Dag 6: Mitt förhållande till mat

Av helena - 1 augusti 2013 17:15

Dag 6: Mitt förhållande till mat


Jag tror att jag alltid varit glad i mat och har väll alltid ätit det mesta. Det är bara under de senaste åren som jag blivit mer "kräsen" och inte slukar allt.
Jag kan till exempel inte äta "Flygande Jacob", magen vänder sig vid bara lukten av den rätten och samma sak vid vissa kötträtter... Det funkar bara inte :)


Jag tror inte att det är maten i sig som är mitt problem utan snarare att jag aldrig riktigt känt mättnad...

Jag har kunnat äta till tallriken är "renslickad" och därefter fylla på med ytterligare en portion.

Jag har dock alltid varit lugn på middagar, ätit lugnt och tvingat mig till att hålla mig vid en portion. Om inte värdfolket tagit ytterligare en omgång, då har även jag tagit mer. Men annars så är det bara hemma som jag ätit tills det känts som om jag ska spricka, vilat ett tag och sedan åter börjat dra i skåpsluckorna i jakt på något att stoppa i käften. Kanske ett sätt att söka tröst, av orolighet, rastlöshet eller kanske som bestraffning...


Som liten när jag bodde hemma och hela familjen var samlad, så serverades det alltid riktig mat. Grytor med riktig grädde och kött stekt i riktigt och rikligt med smör. Ganska ofta efter middagarna så var det även efterrätter eller senare på kvällen något gott att äta framför teven. Som tex bakelser gjord på sockerkaka och fyllda med sylt...


Jag vet inte om jag gillar att laga mat, vilket är underligt eftersom jag pluggade till kock, även om en sjukskrivning hindrade mig från att bli färdig kock så måste jag ju någon gång gillat att laga smarriga rätter.
I perrioder så är det kul att leka med råvaror och de flesta gånger blir det över förväntan, men ganska ofta så blir det färdiga rätter ifrån affären som jag bara värmer i micron. Något som är fullt av tomma kalorier, går snabbt att värma, gärna även något som är billigt och som räcker länge :)
De gånger som jag faktiskt ställer mig och lagar mat från grunden så blir det verkligen storkok. När jag väl gör Chili concarne så blir det närmare 4-5 liter åt gången och sedan så lever jag på det under ett par veckor, helt klart en av de rätter som jag aldrig kan tröttna på :)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Tisdag 23 april 21:57


Är läget under kontroll? Inte det minsta, men snart "smäller" det :-) Känns så otroligt dubbelt just nu i känslor. Jag ser fram mot resan, men mår dåligt för att jag ska på semester när jag egentligen borde vara hemma och sörja. Jag behöver ...

Av helena - Fredag 19 april 18:44


Med 2 arbetsdagar kvar innan lite välbehövlig semester börjar jag nu packa väskan och städa lyan... Eller inte :-) Fredag och för stunden tvättstugan och medan maskinen snurrar så stickar jag vidare på min "Alasuq tunn" med en maska i taget och hö...

Av helena - Onsdag 17 april 12:03

Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...

Av helena - Torsdag 28 mars 19:41


Träffade min läkare i dag och fick sömntabletter, för nätterna har varit långa, mörka och väldigt vakna de senaste dagarna. Sjukanmälan gjordes redan när beskedet kom och jag får se efter helgen hur måendet är, men jag har en sjukskrivning som ligger...

Av helena - Torsdag 21 mars 19:02


"Tallugglan" har varit vilande så länge och enda uppdateringen jag egentligen gör är under min semester, så funderingen finns att döda bloggen helt, samtidigt så finns här många minnen så det tar emot... Eller kanske bara byta namn och ha den som en...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards