TALLUGGLAN

Alla inlägg under september 2013

Av helena - 4 september 2013 20:55

Dag 20 - Kläder


Jag har aldrig varit speciellt intresserad av kläder och man kan väll säga att så länge jag haft kläder som passat, så har jag burit dem. Så rådslitna och "malätna" blev de tillslut att det inte ens varit värt att lämna in dem på loppis när jag väl krympte ur dem. Det var bara att langa dem direkt!
I och med min viktminskning så kan jag bli mer kräsen i mitt klädes val och funnit att det finns så mycket snygga kläder därute som bara väntar på mig :)
Dessvärre har jag en ekonomi som inte är den bästa, men loppisar har visat sig ha massor av kläder som jag nu kommer i. Innan op var det lönlöst att kolla kläder på loppis då dessa i regel satt som ett korvskin på mig, men numera händer det att jag tvingas hänga tillbaka plaggen då de är förstora :)
Kappahl har blivit kul att gå in i och numera börjar jag även kunna ha kläderna på Hennes, men jag har ett motstånd mot att gå klädd som alla andra, så snart åker nog symaskinen fram för ändringar på gamla kläder.

Hur som haver så har kläder blivit kul!

Av helena - 4 september 2013 20:30

Nedfärden till Göteborg gick smidigare än förra gången, mycket beroende på att jag denna gång hade biljett åt bägge hållen :)
Även om det var ganska spännande att åka på en billigare biljett som inte hade sittplats så satsar jag nog på en sittplats nästa gång. Jag var på perrongen ganska nervös över om jag skulle tvingas stå alla timmarna ner, men det fanns lediga platser och hela resan fick jag sitta på samma plats. Jag fick redan från starten sällskap av en 11-årig tjej som skulle ner till sin mamma i Göteborg och hon pratade i stort sätt mer än halva resan. Både underhållande och jobbigt :) Boken jag hade med låg oöppnad i väskan men vi hade ett trevligt samtal om allt och inget.
Fick veta mycket om Göteborg och vad jag absolut inte fick missa under mitt besök.


F mötte upp vid stationen och resandet gick som sagt smidigare än förväntat.
"Sis" fick soffan i vardagsrummet och väcktes varje morgon av lilla charmiga "S", själv fick jag eget krypin med en dörr att stänga och en bäddfåtölj att fälla ut.
Jag sov som död under hela min vistelse, vilket inte säger så mycket om sängens komfort, eftersom jag kan sova överallt  :D  Men fåtöljen var överraskande trevlig och lagom hård för min rygg, så den lånar jag gärna vid nästa besök! 


Dagen efter min ankomst så blev det fest. Jag hjälpte till att ställa ordning lokalen innan det öppna huset slog upp sina portar och jag kunde sätta mig i ett hörn och se på underhållningen.
Kul och spännande att träffa nya människor och jag stormtrivdes trots att jag var väldigt tyst under hela kvällen.
Helenas hemmagjorda kanelbullar var lika goda som de såg ut och smörgåstårtorna var Wow!! Det blev många små portioner under kvällen.
Jag har semester men efter festen hamnade jag ändå mitt i salen, med mopp och borste i högsta hugg :) Vi var många så städningen gick snabbt och lätt.


   

Av helena - 3 september 2013 23:13

Får vänta till i morgon! Är tröttare än på länge!

Av helena - 3 september 2013 18:06

Är nu påväg hemåt efter ett par dagar o underbara Göteborg. 2 timmar kvar och jag är hanska uttråkad, dessutom så börjar jag bli förkyld. ..

Av helena - 1 september 2013 13:00

Solen lyser med sin frånvaro och det blåser kalla vindar, men sällskapet är härligt varmt. Nya bekantskaper har blandats med gamla och det är spännande.

Sovit som en liten stock i bäddfåtöljen i lillgrabbens blivande sovrum, vaknat pigg och glad utan värk i rygg... Även om jag kan somna överallt så händer det inte ofta att ryggen mår bra, men golvet är tydligen mycket bra för Maxen :)


Helenas "25-års" (vissa blir aldrig äldre :) ) fest var trevlig och även om jag mest satt i ett hörn och lyssnade, så hade jag mycket trevligt och samtalen flödade runt mig.


För ett kakmonster som mig, var fikabordet som ett litet paradis, med massa gott hembakat! Chokladrutorna var himelska och kanelbullarna var nära på beroendeframkallande.

Det bjöds även på supergoda smörgåstårtor och ingen behövde svälta under gårdagen, nu till lunch försvann de sista bitarna.


 

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards