TALLUGGLAN

Alla inlägg under mars 2016

Av helena - 5 mars 2016 20:54

Planen för dagen var bara trevliga nöjen, men det blir ju aldrig som jag planerar så varför är jag förvånad!? :-)

Förutom att sopbilen väckte mig vidrigt tidigt så började förmiddagen med fika m syster på "Tullen" i väntan på mor och liten skrutta som tillbringat ett par dagar på landet hos mormor.
Därefter blev det fönstershoppa för mig och vanlig shopping för övriga :-)
Vid lunch så strålade vi samman med min svägerska och en av mina bröder för lite kinamat. Därefter blev det en kaffe på "Tösses" innan vi skildes och gick åt olika håll. Jag köpte dagens obligatoriska gurka och sedan ilade jag till tvättstugan (helgnöje nr 1... Eller inte). Med maskin nr 2 i torktummlaren och jag redo för middag så ringde de från pappas boende. Andningsproblem igen och ambulans på väg. Min lillebror lät lika pigg som en 80 årig som storrökt i 90 år, så jag lät honom vila och vandrade ensam och solo till sjukan för att ta emot ambulansen. Ambulansen var snabbare än mig och han var redan inne när jag kom.
Nu har jag suttit i ett fönster (skönare sittplats än stolarna) i 2 1/2 timmar. Det har blivit syrgas, kortison och lite annat.Just nu väntar vi på sköterskor som ska köra oss till avdelningen så även övernattning för pappa blir det.


Jag hade hoppats på en stilla kväll i lyan m  en bok i öronen, massa sköldpaddor och en stor Irish Coffee men i stället blev det  agera sällskapsdam.

Av helena - 4 mars 2016 19:17

Friheten att kunna ligga på en solvarm klippa vid havet en sommardag. Höra vågorna slå mot land och se vita bomullstussar långsamt jaga varandra över en annars klarblå himmel medan solen värmer...

Just för stunden önskar jag att min frihet skulle vara att kunna öppna en atlas, blunda och sätta ner fingret på en punkt på någon sida och sedan boka en biljett till punkten som mitt pekfinger hittat. Slippa bekymra mig om ekonomin, ledighet eller annat grått. Kunna välja precis vad jag själv vill utan oro, tvivel eller riskera att  jagas av obetalda räkningar.
Tänk att kunna ha den friheten att helt själv kunna bestämma vad som ska hända och ske. Bara göra det man själv har lust med. tyvärr så finns inte den ekonomin så jag nöjer mig med vetskapen att naturen är gratis och inte mycket slår en klippa vid havsbandet, med vågornas dans mot land, en stilla vind genom skogen bakom ryggen och synen av en segelbåt som långsamt glider fram över glittrande vatten.

 


#blogg100

#temablogg52

Av helena - 3 mars 2016 20:38

Nyss hemkommen från en kväll i lokalen med massa trevliga människor.
Fortfarande förvånad och jäkligt glad över att det är så många som vill pyssla, fika och träffas ett par kvällar i månaden.
För mig är det ett litet andningshål. Att för några timmar lämna min röriga lya och se andra levande varelser och bara vara.

Kommer in i lyan bara för att upptäcka att både keson och osten är slut i kylen. Ingen frukost i morgon och inte heller någon fika på jobbet. Frukosten består i normala fall av en stor macka med gurka och ost, samt ett kar med starkt kaffe. Brukar krävas mycket Java för att få mig i skick för jobbet :-)
Fikat på jobbet vin 10-snåret efter tre timmars stress i butiken är alltid 1 dl keso m lite sylt och måååånga skivor gurka, det sistnämnda dock på ett fat bredvid keson :-)
Visste att jag skulle handla något och att jag skulle gått in i affären på vägen hem, men valde apoteket och sömnpiller istället...
Det man inte har i huvudet får man ha i benen :-D

Vännerna har lämnat mig och sitter på bussen till Hallstavik och tystnaden har intagit lyan. Jag dricker kvällens sista kaffe, bloggar och har en spinnande kisse i knät. Zasso tycker säkert att det är skönt att ha "mamma" hemma.

Rimbobullarna var i allafall uppskattade av alla pysslare och det är alltid kul!

#blogg100

Av helena - 2 mars 2016 17:51

I morgon är det åter sy/pysseljunta och jag bestämde mig för att baka inför kvällen.
Alla ingredienser fanns hemma och baklusten på topp... tills degen var färdig! Med degen färdigknådas var orken borta, lusten borta och högen med disk enorm! Men trots humör och orklöshet så stod jag snällt kvar vid bänken och knådade.
Kan ju även erkänna att jag svor en aning åt att jag gjorde dubbel sats och att allt därför skulle ta dubbelt så lång tid.
Kan inte skryta med att jag gjort de vackraste konstverken, men nu är de i allafall på jäsning.

Kan ni utifrån receptet gissa vad jag bakar? :-)

Av helena - 1 mars 2016 16:44

Okej, då kör vi! Ett inlägg dagligen i 100 dagar!
Förra året satt jag m kollegieblock, plitade ner alla dagarna och förslag på vad jag skulle skriva men det sket sig ändå :-)
Dagarna gick för fort och timmarna vid datorn var för få. Att min dator dessutom behagade att börja bråka med mig gjorde inte utmaningen lättare och jag gav tillslut upp helt.
I år finns ingen plan för hur jag ska lyckas hela vägen. Tror jag tar en dag i taget och kanske försöker skriva fler inlägg samtidigt när jag är vid datorn och sätta dem på "timer", så jag slipper fundera och stressa.

Att det troligen fortsätter att vara en vardagsbloggande är ganska klart, det har liksom alltid varit det och jag har svårt att hålla mig inom samma ämne ett längre tag.
Önskar ibland att jag hade en liten släng av aspberger och helt insnöad på ett ämne som hela min värld kretsar runt, men det är väll en av de få diagnoserna som jag inte har :-D

Så vad kan då mina följare (hjälp.vad stort det lät!) eller snarare läsare och vänner förvänta sig nästkommande månader?
Det blir garanterat bilder. Både naturen som byter skepnad och sköldpaddor i varierande färger och former. Det blir nog ett par historier om mina sambos eller numera bara en sambo i djurskepnad och kan nog även utlova lite ADD, recept, livlig fantasi, svart och sjuk humor samt djupa dalar...
Med andra ord så har jag inte den blekaste om vad jag sysslar med men det blir nog bra... Eller något!:-D

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards