TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 26 juni 2016

Samma dag men tidigare år...

Av helena - 26 juni 2016 12:25

I dag är det exakt ett år sedan som jag var i Rimbokyrka för att ta ett sista farväl av en underbar vän.  

Solen sken, tårarna flödade och saknaden verkar bli större för var dag som går. kommer aldrig mer få höra hennes hesa röst i telefonen eller skrattet som bara hon kan  få fram. Alltid ett öra över för den som behövde prata och ett hjärta stort nog att rymma alla som behövde ett ord, en kram eller lite stöd.
Utan att dömma någon fanns hon för alla...  
Önskar att jag tagit mig tid att ringa henne en sista gång, verkligen berättat  hur underbar hon är och hur stark hon varit som klarat allt. Mitt svarta samvete över att jag inte tog mig tid att  finnas där för henne. Vetskapen att det aldrig skulle bli ett feminuterssamtal utan snarare fem timmarssamtal gjorde att jag drog mig för att ringa, alltid var för stressad för att hinna prata eller... lyssna.
Finns en del som jag ångrar och jag hoppas att hon någonstans sitter och vakar över oss, lyssnar på vår saknad och  att hon slipper all den själsliga och kroppsliga smärtan hon bar runt på.
Saknar dig vännen, jag kommer alltid att sakna dig!!     


I dag för sju år sedan var jag i Tystberga och besökte "Sis" som skulle ha en inflyttningsfest i sin nya lägenhet. Denna dag i Tystberga träffade jag "H"  för första gången, och vars vänskap gör att jag rullar ner till Göteborg med ojämna mellanrum. (Hipp hipp hurra!!) 

Den morgonen 2009 väcktes jag av "Treppen" som ringde från Norrtälje med sorgebeskedet att "Kungen av pop" avlidit. Michael Jackson var död, världen sörjde och alla undrade hur och varför.



  Och i dag den 26 juni 2016 droppar det från himlen och jag försöker finna ork att börja röja i lyan.  Mycket ska göras, men energin har försvunnit och jag blir sittande framför skärmen och käkar gurka :) 

Ska försöka få ihop en liten inköpslista till min Ullaredssallad på onsdag. Salladen vi brukar äta på vägen ner till Ullared... Det enda jag vet för stunden att ha i salladen är paprika, kyckling och pasta... sedan får vi se vad jag hittar för kul i affären :)  
Sedan är det även inköpslistan till "Sommartallriken" i lokalen som ska skrivas. Jag tänkte göra ett par sillar själv och plötsligt finns det hur många recept som helst på på nätet på olika sillar och valet är sååååå svårt.

Men men, jag har ett par dagar på mig och ska nog få till en riktigt smaskig och beroendeframkallande sill :) 

Under tiden sitter jag kvar ett tag till framför skärmen och hoppas att disken kanske kommer att diska sig själv, det vore ju underbart!! :)



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Torsdag 25 april 10:16

Vaknar till tystnad och genom de blå kraftiga gardinerna anas solen. En duvas kuttrande letar sig in genom det öppna fönstret och en bit bort hörs en bil starta. När vi flög in över Skottland såg det från luften ut att vara väldigt grönt och vara...

Av helena - Tisdag 23 april 21:57


Är läget under kontroll? Inte det minsta, men snart "smäller" det :-) Känns så otroligt dubbelt just nu i känslor. Jag ser fram mot resan, men mår dåligt för att jag ska på semester när jag egentligen borde vara hemma och sörja. Jag behöver ...

Av helena - Fredag 19 april 18:44


Med 2 arbetsdagar kvar innan lite välbehövlig semester börjar jag nu packa väskan och städa lyan... Eller inte :-) Fredag och för stunden tvättstugan och medan maskinen snurrar så stickar jag vidare på min "Alasuq tunn" med en maska i taget och hö...

Av helena - Onsdag 17 april 12:03

Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...

Av helena - Torsdag 28 mars 19:41


Träffade min läkare i dag och fick sömntabletter, för nätterna har varit långa, mörka och väldigt vakna de senaste dagarna. Sjukanmälan gjordes redan när beskedet kom och jag får se efter helgen hur måendet är, men jag har en sjukskrivning som ligger...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards