TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 16 juli 2016

En full vecka!

Av helena - 16 juli 2016 11:12

Denna vecka har varit så full av aktiviteter att jag har knappt haft tid att fundera.
Bara ett par saker som tagit tid i timmar, men mycket som varit jobbigt på annat sätt.

Det har skrivits papper på banken och satts upp ny information i portar, skrivits "rapport" om renoveringen av lokalen, hunnit fika med en vän på stan och haft andra möten för att ordna upp tillvaron... Jag har sprungit som en tätting fram och tillbaka och inte vilat så mycket som det skulle behövas.
Somnat som en gris på kvällarna och sovit som en liten sådan också.  

Jag och Annie tog en fika nere på stan häromdagen. Jag bor i en liten stad där det finns caféer i varje hörn och granne med de finns frisörer. Det finns nog ingen stad där det finns så många frissor och caffér på liten yta som i lilla Norrtälje. Så rent logiskt så borde alla i stan vara runda av ständigt fikan men väldigt välklippta :)
Det som är lite underligt är att många cafeér stänger så otroligt tidigt på dagarna.
Jag menar, dels är det sommartid och sedan så slutar de flesta jobbet i lagom tid för att se caffét stänga.
Ny sommarperssonal gjorde att vår beställning inte riktigt blev som planerat och således inte heller priset som det skulle kostat. Fint väder gjorde att vi satt oss vid bord ute på trottoaren och hamnade mitt bland gående och massa bilar. Efter bara en kort stund så kom en i den unga personalen och började stapla stolar och fälla samman bord. Kändes aningen underlgt att sitta mitt på trottoaren och att allt runt oss plockades samman. Jag frågade tjejen när de stängde och fick till svar: "Vi stänger klockan 17, men det är ingen bråddska det är 20 minuter kvar..."
För mig är 20 minuter en väldigt kort tid för att ta en stilla fika och att stressa är inte min stil, så vi satt kvar medan borden rensades och flyttades och tillslut så satt vi ensamma mitt på trottoaren vid ett litet pastellfärgat bord. Varför sa de inte redan när vi beställde att vi max skulle få fika en halvtimme innan de stänger och var finns de cafeér (Inte livliga och ljudliga Espresso house) som har öppet när kunderna har tid att fika? :) 
Om inte parkeringstiden skulle gått ut, så hade vi väll suttit kvar ännu, bara för att :)  


Har varit en vecka där jag varit mer utanför lyan än i lyan och katten har i stortsett ignorerat mig de stunder jag varit i dess närhet eller suttit som ett plåster på mig och skrikit när han inte sett mig...  
Jag hoppas att nästa vecka blir lugnare och att hjärnan åter får en stund att vila sig i tysthet och ensamhet. Den och jag skulle behöva en stund i stillhet och återhämtning. 

 

I dag är det den årliga "Americkan CarShow" här i stan och stora bilar har hörts köra förbi på vägen bortom min balkong. Det var flera år sedan som jag senast var nere i parken och såg bilarna.
Jag gillar stämningen där, men allt folket och trängseln gör att det inte riktigt är min plats i tillvaron. Än längre sedan var det som jag var uppe på motorgården och "festade", lyssnade på musiken och drack öl.
Dels så ligger det för långt bort för att orka gå dit och att cykla med "Gula faran" är inget allternativ, luft behövs i bägge däcken och öl i alkohol i kroppen på en hoj som saknar bromsar är inte det smartaste jag kan göra, det erkänner till och med jag :) 
I stället är det en dag i lyan som gäller för mig. Ska sitta i soffan och virka på pläden som planeras att bli en julklapp. För stunden är det bara en massa lappar och inte i närheten av att påminna om ett överkast, så nu måste jag sätta lite fart med den. :) 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Tisdag 23 april 21:57


Är läget under kontroll? Inte det minsta, men snart "smäller" det :-) Känns så otroligt dubbelt just nu i känslor. Jag ser fram mot resan, men mår dåligt för att jag ska på semester när jag egentligen borde vara hemma och sörja. Jag behöver ...

Av helena - Fredag 19 april 18:44


Med 2 arbetsdagar kvar innan lite välbehövlig semester börjar jag nu packa väskan och städa lyan... Eller inte :-) Fredag och för stunden tvättstugan och medan maskinen snurrar så stickar jag vidare på min "Alasuq tunn" med en maska i taget och hö...

Av helena - Onsdag 17 april 12:03

Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...

Av helena - Torsdag 28 mars 19:41


Träffade min läkare i dag och fick sömntabletter, för nätterna har varit långa, mörka och väldigt vakna de senaste dagarna. Sjukanmälan gjordes redan när beskedet kom och jag får se efter helgen hur måendet är, men jag har en sjukskrivning som ligger...

Av helena - Torsdag 21 mars 19:02


"Tallugglan" har varit vilande så länge och enda uppdateringen jag egentligen gör är under min semester, så funderingen finns att döda bloggen helt, samtidigt så finns här många minnen så det tar emot... Eller kanske bara byta namn och ha den som en...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards