TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 14 augusti 2016

“Hösttallrik 2016”

Av helena - 14 augusti 2016 14:43

Nu har vi genomfört tallrik nummer två i vår fina lokal och denna gång gick den i höstens tecken.

Borden pyntades med nästan röda Rönnbärsklasar, små paket med våtservetter spridda över duken och på “buffébordet” ståtade skålar med stora kräftor och räkor som både var smaksatta att smaka kräfta, samt en liten skål med vanliga neutrala.

Jag bidrog med Västerbottenpaj i miniformat gjorda i muffinsformar under närmare 3 timmar, som serverades tillsammans med kaviarblandad Crème fraiche toppad med rödlök. Så snablans gott och jag som inte ens gillar Västerbottenost  gillade dem skarpt. 

Även kryddost och mjukt bröd hör till, så också det fick en plats på bordet.
De som inte var så förtjusta i skaldjur (där bland jag) men ändå önskade närvara (skulle vara dumt om jag uteblev) fanns kokt korv med bröd och köttbullar att lägga på fatet.  (Jag slapp svälta! :) ) 
Till kaffet serverades en supergod hemmagjord mjukkaka med röda vinbär och den uppskattades stort av alla.

 

Även denna gång hade ett tjugotal anmält intresset och allt som allt blev vi 22 personer som pratade, skrattade, sörplade och tillbringade ett par trevliga timmar tillsammans.

De flesta anmälda som dökupp var även med  på förra “tallriken” och att de åeterkom bevisar ju att  vi i allafall åstakommit något positivt för området, men även några helt ny hyresgäster lyckades vi locka till vår gemenskap.

 

Denna gång var vädret på vår sida och solen lyste höstsvag från en himmel som stundtals var täckt av gråa moln, men regnet höll sig borta denna gång och parkbordet utanför torkade under dagen upp från regnet som fallit under natten.

Även om det är ett ganska stort ansvar och projekt  att ställa i ordning och förbereda så är det värt besväret när man ser att gästerna trivs och njuter av allt vi gjort. Ingen av oss har hur mycket fritid som hellst och de stunderna skulle vi helt klart kunnat lägga på annat, men som sagt det uppskattas av endel att något händer i lokalen och så länge den känslan hänger kvar, så kommer jag att fortsätta att planera och anordna saker med resten av styrelsen.


Ytterligare två “tallrikar” är under planering och närmaste är den i december som efter årstiden har fått namnet “Vintertallrik”.
Vad den ska innehålla spånar vi fortfarande på, men eftersom det då är ganska nära jul, så finns det en viss chans att det blir mycket gott :) 

 

KRÄFTOR!! 

 

Vi börjar bli bra på detta med planering och inget saknades när bordet var dukat med höstens smarrigheter.

 

Karins kaka med rödavinbär!  Sött och syrligt är en smarrig kombination!  :) 
  
Dukningen som jag och "M" gjorde kvällen innan i fredags, för att undvika den värsta stressen på lördagen när allt annat skulle göras. 


Såååååååå vackert!! 

   

 


 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Måndag 7 jan 18:49


I dag är första gången på länge som jag inte haft huvudvärk på jobbet!! Mitt samtal m fel chef och fel skyddsombud var tyderligen helt fel och bröt mot vissa regler, trots det så hjälpte det och i dag fanns tre stycken A4 uppsatta på lämpliga stä...

Av helena - Lördag 5 jan 23:54


På måndag byter jag telefon och har nu börjat rensa min nuvarande på bilder och annat. Bland de som ska sparas hittade jag denna. Tidig vår, kan vara slutet av januari och motivet är "Ångbåtsbryggan" på Björkögården. Många timmar tillbringad...

Av helena - Fredag 4 jan 22:20


Utslagen efter jobbet och en dag som varit tuff... Har man nötallergi är det stor respekt och försiktighet runt personen. Inga nötter finns i närheten då alla vet att en liten nöt kan vara förödande och även i vissa fall dödlig. Är man "bara" do...

Av helena - Torsdag 3 jan 19:58


Försökte sticka på mammas kofta, men det gick lagom bra :-) Fortfarande är det väldigt många som är utan ström efter Alfridas framfart. Nu är det sagt från Vattenfall att strömmen ska vara tillbaka för många av mina bekant den 10/1. ...

Av helena - Onsdag 2 jan 16:28


Årets första storm välte träd, flaggstänger och skyltar. Stormen "Alfrida" har gjort över 97000 hushåll strömlöst och det var ett mindre äventyr att ta sig till jobbet i morse. ...

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se