Direktlänk till inlägg 24 augusti 2016
Allt taget på en höft och ytterst få riktiga mängder lagda på minnet.
kycklingfilé
Purjolök finstrimlad
3 stora morötter delad i "kvartar"
1 Zucchini delad i "kvartar"
1 röd paprika i mindre bitar
Grönsakafond ca 1 1/2 msk
Champinjoner liten burk
5 dl creme fraiche (den kokbara)
Ca 1 1/2 tsk röd currypasta
Salt, peppar, chilipulver och paprikapulver
Dela kycklingen i mindre bitar och koka dessa i ca 1 1/2 liter saltatvatten tillsammans m purjon och morötterna tills kycklingen är genomkokt. Blanda ner Zucchini, paprika, fonden och champinjonerna. Koka upp på svag värme och koka till morötterna är relativt mjuka, rör då ner creme fraiche, koka upp och smaka av m kryddor.
Servera m ris och njut av en smarrig måltid :-)
Även detta är en "Kajsa Varg rätt" och det går nog att variera i oändlighet efter både säsong och m kryddor. Jag testade att ha i lite Currypasta mest för att få lite annan färg på grytan än för smakens skull.
Omdöme mottages gärna och även andra versioner på grytan.
:-)
Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...