TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 8 mars 2017

Ständigt tillgängliga.

Av helena - 8 mars 2017 18:18

Vi lever i ett samhälle där det förväntas att vi går att nå dygnet runt. Vad vi än gör så ska vi svara när telefonen ringer och vi ska ha tid att prata även om vi väcks mitt i natten av ringsignalen.
Jag går och lägger mig kl 21 för att orka upp klockan 5 för att vara på jobbet i tid. Jag måste sova vissa timmar, vilket i mitt fall är 8 timmars sömn. Får jag inte sova mina timmar så blir jag slö, illamående och det händer att jag även spyr på jobbet... Jag vill inte prata i telefonen efter kl 20 på kvällen då jag varvar mer för att sova och jag vill absolut inte väckas av en ringsignal kl 21.30 från någon som vet att jag sover, men helt enkelt bara ignorerar mina önskningar om ostördhet eftersom tiden för samtal passar denna person just då.
Vad jag vill och önskar är totalt ointressant!

Så jag har programmerar telefonen att vara tyst mellan 20-06. Även om det ringer så går det inga signaler fram och jag kan/får sova. Jag har valt att inte vara tillgänglig dygnet runt, till vissas irritation.

Jag väljer att vara aktiv och svarar på sms och på fb. Men inte alltid på telefon och så vill jag ha det för stunden. Jag orkar inte alltid vara på humör för att prata och jag orkar inte vara så pass social som ofta krävs.
Sms och fb svarar jag på när jag själv vill, orkar och har tid. En ringande telefon ignorerar jag för det mesta :-)


Jag vill vara tillgänglig när jag själv väljer och inte när folk tycker jag ska ha tid att prata med dem.
Jag är inte social, för dagen än mer osocial än vanligt och jag har nog med mig själv för stunden.
Jag har aldrig varit mycket för telefonsamtal och för stunden är de rena pesten! Finns samtal jag måste ringa, men drar mig för det in i det längsta och hoppas på miraklet att slippa ringa alls :-)



 
 
Kim M Kimselius

Kim M Kimselius

9 mars 2017 14:53

Instämmer i telefonterrorn. Jag stänger av telefonen. Lägger mig också 21.00 Är uppväxt under den tid mobiltelefon inte fanns. Då var man tillgänglig om man var nära den fasta telefonen. Rätt skönt! Därför ser jag till att jag inte alltid är anträffbar, vill styra över min egen tid.
Du gör helt rätt!
Kram Kim

http://kim-m-kimselius.blogspot.se

helena

10 mars 2017 12:28

Tack Kim. Vissa triggas av att ringa tills jag svarar och vägrar ge upp. Så trött på att vissa inte vill förstå att jag blir störd, inte vill/kan prata eller helt enkelt sover...
Min vilja har på något sätt inget värde. ?

 
John

John

9 mars 2017 17:38

Det går att programmera telefonen att vara tyst en viss tid? Det visste jag inte! Jag brukar stänger av ljudet före jag lägger mig, men sen kan jag glömmer att sätta på den igen. Och frun kommer hem efter en dag på jobbet och frågar varför jag inte har svarat henne när hon har ringt. Jag måste utforska detta!

http://thesupercargo.com

helena

10 mars 2017 12:21

Jag hittade funktionen av ren tillfällighet och älskar den! Problemet är att jag inte vet HUR jag gjorde, så den timern sitter kvar sålänge telefonen lever :-)

 
Helena

Helena

10 mars 2017 16:15

Nja, det där med att vara tillgänglig dygnet runt ligger ju på en själv, tycker jag. Har man vant folk vid att man svarar alla tider på dygnet så får man ju skylla sig själv. Annars är det ju bara att sätta mobilen på ljudlös och även ta bort vibrationen så kan folk ringa hur mycket de vill -och varför ska man ha dåligt samvete för det?

http://aragornsfru.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Fredag 19 april 18:44


Med 2 arbetsdagar kvar innan lite välbehövlig semester börjar jag nu packa väskan och städa lyan... Eller inte :-) Fredag och för stunden tvättstugan och medan maskinen snurrar så stickar jag vidare på min "Alasuq tunn" med en maska i taget och hö...

Av helena - Onsdag 17 april 12:03

Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...

Av helena - Torsdag 28 mars 19:41


Träffade min läkare i dag och fick sömntabletter, för nätterna har varit långa, mörka och väldigt vakna de senaste dagarna. Sjukanmälan gjordes redan när beskedet kom och jag får se efter helgen hur måendet är, men jag har en sjukskrivning som ligger...

Av helena - Torsdag 21 mars 19:02


"Tallugglan" har varit vilande så länge och enda uppdateringen jag egentligen gör är under min semester, så funderingen finns att döda bloggen helt, samtidigt så finns här många minnen så det tar emot... Eller kanske bara byta namn och ha den som en...

Av helena - 21 augusti 2023 19:08

Fick frågan om maten på kryssningen så här kommer nu bilder och lite text om den.  Redan vid bokningen av kryssningen så kunde man välja in måltider vilket skulle göra det hela billigare men även mindre stressigt för oss då det kanske inte skulle f...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards