TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 22 maj 2018

Sightseeing (eller hur hamnade jag här?)

Av helena - Tisdag 22 maj 20:06

Semester från jobbet och istället tandläkarbesök i Danderyd kl 9.15
45 minuter senare kom jag ut med två hål mindre i käften och ett hål större i plånboken.
Tanken hemma i lyan hade varit att utnyttja min lilla semesterdag, njuta av solen i stan och kanske unna mig något kul/dyrt för att jag varit så duktig och inte ens funderat på att bita tandläkaren. Men när jag väl var på bussen så var pengarna kvar på köksbordet och i princip nada på kontot, så planerna fick ändras.
Vaxholm är fint, ligger vid vattnet och dit går det fort och smidigt att åka med buss så jag hoppade på bussen till... Solna centrum.

De går inte ens från samma hållplats, en stor väg och staket skiljer dem åt och de går åt olika håll... Var någonstans det gick fel i tanken vet jag inte, men jag satt kvar och klev av i Solna centrum.
Köpte en svårdrucken kaffe på pressbyrån (2 Bedövningssprutor i käften och ingen känsel i vare sig läpp eller näsa... En mycket spännande upplevelse! :-)) och sedan började jag gå. Fick för mig att Norra begravningsplatsen skulle ligga ganska nära och kanske skulle jag med mitt oooootroliga lokalsinne (och en knäpp telefon) hitta dit.
Kom fram tillslut och vandrade runt på en av Sveriges största begravningsplatser och jag kommer återvända för jag såg bara en liten del av av kyrkogården. Jag hittade Folke Bernadottes viloplats (prinsen med de vita bussarna under andra världskriget). Men här vilar massa kända namn (Lena Nyman, Magnus Härenstam, Alfred Nobel, August Strindberg och många fler)och även massa konst och skulpturer finns att beskåda på platsen, så jag återvänder med bättre skor på fötterna. :-)

Efter ca 2 timmar på vägar och stigar inne på den Norra begravningsplatsen, så letade jag efter en utgång och hittade på andra sidan staketet en kyrka (alla känner nog till min förkärlek till att fota dessavackra byggnader :-)
Kyrkan visade sig vara Solna kyrka och den äldsta delen är från 1100- talet.

Efter lite kortknäppande blev jag kaffesugen och började leta efter närmaste busshållplats, vilket var lättare sagt än gjort. Befann mig någonstans där det var så ont om busskuren att bussen bara gick 2 ggr/h och hittade efter ytterligare lite vandrande 3 hållplatser som var helt borta och nästan nedmonterade. Men jag hittade i allafall ingången till Hagaparken och dit blir det kanske en utflykt nästa gång :-)
Fortsatte vandra och nu började inflammationen i mina hälar berätta att de inte alls var så läkta som jag trott men jag haltade vidare och vägarna blev bredare och husen högre. Ett espresso house blev min oas för en stund och samtidigt som jag laddade med kaffe och ström till en död telefon, så försökte jag finna ut var jag kunde tänkas vara. När jag väl kom på att jag var på Odengatan så var min buss till Norrtälje ganska nära.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Tisdag 2 okt 11:08


Man kan nog likna det med att jag köpt 110 på 80-väg och trott att jag ska hinna sakta ner och svänga i kurvan som snabbt närmar sig... Jag har pluggat körkortsteori och eftersom jag inte är något läshuvud så har det kostat en del. Samtidigt har j...

Av helena - Lördag 22 sept 18:41

Väcktes av sms strax efter fem i morse av bror som undrade om jag hade någon telefon att låna honom. Innan jag hann svara somnade jag om med telefonen i handen. Väcktes några timmar senare av bror som tröttnat på mitt sega svar och nu bara skickade ...

Av helena - Fredag 21 sept 20:04


Läst, läst och läst lite till i flera olika böcker. Läst, antecknat, försökt fatta och självklart försökt få fakta att sitta kvar i knoppen som absolut inte är ett läshuvud utan tvärtom fylld m diskmedel och det mesta har en tendens att halka ut... ...

Av helena - Lördag 15 sept 15:32

Plommonår och hur mycket frukt som helst på träden. Med liten plats i frysen för bakverk och en minimal vilja att kasta fin frukt bara för att jag tröttnat på att äta den direkt, så blev det att tänka i andra banor. Närmare 2 kilo plommon har vänt...

Av helena - Fredag 7 sept 17:51


I tisdags var jag hos tandläkaren och kom därifrån lite fattigare. Det saknades både pengar och tänder, när jag klev på bussen i Danderyd :-) Problemet jag har är inte att jag ökat portionerna storlek utan att jag äter hela tiden. Kilorna jag för...

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se