TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 7 september 2018

Mot nya mål

Av helena - 7 september 2018 17:51

I tisdags var jag hos tandläkaren och kom därifrån lite fattigare. Det saknades både pengar och tänder, när jag klev på bussen i Danderyd :-)

Problemet jag har är inte att jag ökat portionerna storlek utan att jag äter hela tiden. Kilorna jag förlorade har delvis kommit tillbaka och med dem även flera hjärnspöken.
Jag vet att jag måste göra en förändring och framförallt sluta att skåpäta... Vilket är lättare sagt än gjort.
En macka går snabbare att smöra och äta än att leta i frysen efter matlåda och värma. En knäckebrödsmacka med smör, örtsalt och ostskiva är dessutom så otroligt gott att jag inte ens kan låta bli den, även fast jag är mätt.
En chokladbit är heller inte helt fel och när affären säljer 5 choklad för väldig billig peng då köper jag fast hjärnan vrålar "NEJ!!"

Jag är matmissbrukare, chokladnarkoman och absolut sockerberoende så det står härliga till.
Missbruk är ett missbruk och inget som ändras i första taget och nya vanor måste sätta sig innan annat kan ändras.

Men så i tisdags så sa min tandläkare att jag INTE fick tugga på höger sida, där gropar efter fd tänder fanns. Att jag absolut INTE äta smulig mat som knäckebröd och chips (gissar att hårda och kantiga bitar kan kilas fast i groparna och leda till infektion...) och att jag överhuvudtaget skulle vara försiktig med att äta de närmaste dagarna.
I min hjärna omvandlade jag det till "Matförbud!"
Jag har varit försiktig och i princip inte tuggat alls, på något :-)
Det har varit yoghurt, shake och kvarg till frukost, lunch och middag medan mellanmålen har blivit mosad banan (småbarnsvarning på det! :-))
Allt som tuggats har varit "förbjudet" (utom gurka utan skal, det går inte att förbjuda!! :-D)
Det går bättre än jag trodde att hålla upp från det söta som alltid lockar och fast chokladen ligger på sin plats i kylen, så tänker jag inte på den lika mycket. Ännu inga tankar el panik: "Jag MÅSTE ha choklad innan jag dör!" Men det lär ju komma. :-)

Målet jag satte i tisdags var litet och kort. Inget att tugga på innan helgen och nu är helgen här, så om jag firar med popcorn i kväll så är det lugnt. Men eftersom det fortfarande ömmar i munnen och tanken på att något ska fastna i tandköttet och inflammera hela käken gör att jag nog väntar ett par dagar till med att äta och nöjer mig med flytande mat ett tag till.
Om jag fixade två veckor på flyt inför gbp-operationen, så borde några dagar inte vara ett problem... Typ :-)

I dag är det fredag och jag firar in helgen med varm soppa och senare i kväll blir det nog kanske även en öl, för det tycker jag att jag har förtjänat :-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Måndag 7 jan 18:49


I dag är första gången på länge som jag inte haft huvudvärk på jobbet!! Mitt samtal m fel chef och fel skyddsombud var tyderligen helt fel och bröt mot vissa regler, trots det så hjälpte det och i dag fanns tre stycken A4 uppsatta på lämpliga stä...

Av helena - Lördag 5 jan 23:54


På måndag byter jag telefon och har nu börjat rensa min nuvarande på bilder och annat. Bland de som ska sparas hittade jag denna. Tidig vår, kan vara slutet av januari och motivet är "Ångbåtsbryggan" på Björkögården. Många timmar tillbringad...

Av helena - Fredag 4 jan 22:20


Utslagen efter jobbet och en dag som varit tuff... Har man nötallergi är det stor respekt och försiktighet runt personen. Inga nötter finns i närheten då alla vet att en liten nöt kan vara förödande och även i vissa fall dödlig. Är man "bara" do...

Av helena - Torsdag 3 jan 19:58


Försökte sticka på mammas kofta, men det gick lagom bra :-) Fortfarande är det väldigt många som är utan ström efter Alfridas framfart. Nu är det sagt från Vattenfall att strömmen ska vara tillbaka för många av mina bekant den 10/1. ...

Av helena - Onsdag 2 jan 16:28


Årets första storm välte träd, flaggstänger och skyltar. Stormen "Alfrida" har gjort över 97000 hushåll strömlöst och det var ett mindre äventyr att ta sig till jobbet i morse. ...

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se