TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 11 juni 2008

Helena har lekt kamouflerad buske under en trappa :)

Av helena - 11 juni 2008 22:07

Någonstans i öronsnibbshöjd slutar mina mungipor.

Har inte kunnat sluta le sedan jag öppnade brevet från Skeppsholmsgårdens folkhögskola sent i går kväll. Självklart så var jag ju även tvungen att meddela mina kära lärare/klassföreståndare på Väddöfolkhögskola de goda nyheterna och eftersom jag hade noll koll på klockan så tror jag dessvärre att jag väckte varenda kotte som fanns i området dit mina nattliga SMS levererades.

Kursen jag kommit in på är en 50 % -ig skrivarkurs på distans vid namn Ordet är ditt”.

Eftersom jag alltid älskat att skriva och läsa, men på grund av min dyslexi aldrig tidigare vågat göra någonting av mina skrivardrömmar, så skickade jag in en intresseanmälan till den skolan på vinst och förlust.

Som jag sagt tidigare så tror jag inte att jag kommer att bli en ny Astrid Lindgren eller Maria Gripe, men förhoppningsvis så ökar mitt självförtroende tillräckligt mycket för att jag ska våga låta andra läsa det jag skrivit.

Första uppgiften inför första mötet är att redovisa en bok som betytt mycket för ens skrivande…

Jag som "bara" läser en ca 4 böcker genomsnitt i veckan, kommer aldrig att kunna välja EN bok att redovisa. Jag har läst ett hav av böcker, så hur tusan ska jag hitta boken som betytt mest??   

Jag har minst sagt, STORA problem.


 

Jag trodde inte att dagen skulle bli händelsefull men fortfarande fräser jag slipdamm  i näsduken, efter att ha slipat mosters ytterdörr och fortfarande hittar jag lera på underliga ställen efter att ha kravlat under hennes yttertrappa på jakt efter förlorade skruvar.

Trodde aldrig att jag skulle komma under trappan och när jag väl var på plats trodde jag aldrig att jag skulle komma därifrån. Utrymmet under trappan var bara något för lågt (in med magen med andra ord), så det gällde att jag inte andades med för djupa andetag eller drabbades av panik.

Jag slapp i alla fall be min moster att servera mig kaffe under trappan. :)

Hela jag var full av lera när jag äntligen ålat mig ut i friheten och som om det inte räckte med lera över hela mig, så slog jag huvudet i en jäkla buske på vägen ut och såg ut som ett litet kamouflerat buskage när jag knatade in i badrummet för att tvätta av mig den värsta förklädnaden.

Kläderna fulla av lera och jord, grenar och gröna blad utstickandes ur håret och käften full av grus efter att ha råkat öppna munnen samtidigt som jag tog ett djupt andetag under trappan.

Men dörren blev i alla fall fin, även om jag själv såg ut som en liten dydyrkande griskulting som vältrat mig i en enorm ansiktsmask.

 
 
Ulli

Ulli

11 juni 2008 22:31

Hallojjj!!! Grattis till intagning på kursen!!! =) Hoppas allt kommer att gå bra, jobbar hela den här veckan..men men. Jag är så glad för din skull!! Det är som klippt och skuret vettu för dig! :D Ha dää bäst!!

http://apskalle.blogg.se

 
Ingen bild

Helena

11 juni 2008 23:14

Tackar Ull!
Förhoppningsvis så träffar jag rätt denna gången, men som alltid så blir det en fortsättning.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Torsdag 25 april 10:16

Vaknar till tystnad och genom de blå kraftiga gardinerna anas solen. En duvas kuttrande letar sig in genom det öppna fönstret och en bit bort hörs en bil starta. När vi flög in över Skottland såg det från luften ut att vara väldigt grönt och vara...

Av helena - Tisdag 23 april 21:57


Är läget under kontroll? Inte det minsta, men snart "smäller" det :-) Känns så otroligt dubbelt just nu i känslor. Jag ser fram mot resan, men mår dåligt för att jag ska på semester när jag egentligen borde vara hemma och sörja. Jag behöver ...

Av helena - Fredag 19 april 18:44


Med 2 arbetsdagar kvar innan lite välbehövlig semester börjar jag nu packa väskan och städa lyan... Eller inte :-) Fredag och för stunden tvättstugan och medan maskinen snurrar så stickar jag vidare på min "Alasuq tunn" med en maska i taget och hö...

Av helena - Onsdag 17 april 12:03

Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...

Av helena - Torsdag 28 mars 19:41


Träffade min läkare i dag och fick sömntabletter, för nätterna har varit långa, mörka och väldigt vakna de senaste dagarna. Sjukanmälan gjordes redan när beskedet kom och jag får se efter helgen hur måendet är, men jag har en sjukskrivning som ligger...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards