TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 10 december 2008

Stanna jorden. Jag vill hoppa av innan min hjärna exploderar!!!!

Av helena - 10 december 2008 15:46

Grattis Helena! Du har vunnit en röd traktor i valfrifärg… Tyvärr hann du inte hämta ut den på posten, så du får i stället en grön paprika…

Alla ställer sig upp och gör vågen för idioten. Yeah!!! 

 

Har alltid jämfört mitt liv som en stig med massa murar som jag antingen måste klättra över eller gå runt. När jag trott att stigen legat fri från hinder har det med ett ”Boink” flugit upp en ny hög mur framför min näsa och mina lätta steg och glada min har tvingats tillbaka till verkligheten.

Hur ska jag vara positiv när jag aldrig haft en chans att öva? Det är lättare att vara negativ eftersom jag då inte blir så förvånad då motgångarna dyker upp. Det är lättare att säga: ”Jaha, då var det dags igen…” I stället för att vara positiv och bryta samman när oturen kommer körande på moppe mot en, och vara så ovan vid känslan att man inte vet hur man ska reagera.

Berättade om de jäkla murarna för mina lärare på VFHS och de tyckte att jag inte skulle tänka på murarna utan se det positiva mellan murarna och om jag ignorerar hindren tillräckligt mycket så slutar jag att se de som hinder utan som erfarenheter som jag kan lära mig något av.

Lovade att sluta se alla prövningarna som hinder och murar. Så numera är jag en sten i ett hav! Ligger på sandbottnen och sprattlar och vet att om inte ett under sker så kommer jag att drunkna.

Vadå!? Jag är väll inte negativ heller!!

 

 Det är kul när en moster bara tittar på en och säger ” Jag vet inte längre vad jag ska säga, du har otur så ofta att det är svårt att hålla sig för skratt…” Håller med! Är det inte det ena så är det, det andra. Aldrig en chans att min väg ligger rak och utan händelser och hinder. Vad finns att göra år eländet? Lära sig att leva med det eller förbanna olyckan att födas under fel stjärna? Hade det hjälpt att gråta hade jag gjort det, men som det är nu så är det bara att skratta åt eländet, förbanna sin hjärna som inte fungerar som andras och hoppas att morgondagen blir bättre. Det är MYCKET STOR sannolikhet att jag har ADD. Min hjärna klarar inte av stress och jag måste ha allt välplanerat och nedskrivet. Jag måste veta vad det är som gäller och vad jag ska göra in i minsta detalj.   

 

”Du kom in på skolan”. ”Nej du kom inte in på skolan”. ”Jo utbildningen blir av så du kom in… på dispens eftersom du egentligen inte har rätt bakgrund eller utbildning”…  

Satsar 100% på skolan. Lärarna outbildade, fel läroböcker, ofärdiga lokaler, ingen lärare vet vad den andra gör. Strul med vad som gäller på lektioner, studiebesök och vem som gör vad och vad som händer och sker.  När det inte kunde bli värre kom hjälpen i form av Ola. Han kom och räddade oss och min hjärna sa: ”tack och god natt”. En mur rasade ner över mig och jag gick bokstavligt in i väggen= sjukskrivning.

Sjukskrivning = ofullbordad utbildning samt inget sommarjobb, vilket ledde till Soc.

Du har inte skrivit in dig på AF, du kan inte få soc bidrag denna månad. Du har för hög hyra, vi vill inte betala en så hög hyra. (Skaffa mig ett jäkla tält då, om det ska vara så vidrigt svårt!!)  Jag behöver tak över huvudet för att ha chans att få ett jobb, behöver ett jobb för att kunna betala hyran, behöver betala hyran för att ha atak över huvudet och för att kunna skaffa annan billigare lägenhet (svårt med betalningsanmärkning vilket det blir om inte hyran blir betald vilket gör att jag blir bostadslös och hur många uteliggare har ett jobb?? )

Af ordnar så jag hamnar i ett arbetslöshetsprogram vilket gör att jag får ersättning fån Försäkringskassan och soc. Tyvärr så kom inte min närvaro in till FK, vilket gjorde att jag inte viste hur mycket ersättningen var på och således inte kunde söka resterande på soc… Vilket betydde att en ny närvaroblankett skickades in och då allt drog ut på tiden så kom det påminnelser på ALLA räkningar… Dessutom så bytte jag telefonabonnemang och då jag missade att den nya telefonen bara låg 14 dagar i stället för de 4 veckorna som det brukar/brukade ligga på posten så tolkade telefonbolaget det som att jag på egen begäran sagt upp mitt abonnemang och stängde av min mobiltelefon . Det trots att jag ringde för länge sedan och bad dom skicka en ny telefon…

Och eftersom jag inte kunnat betala mitt Internet i tid så stängdes även mitt Internet av.

Välkommen till den riktiga världen Helena,  hoppas du kommer att trivas… eller något liknande!!

 

I morse blev det stress och dagen som varit gör att jag för stunden funderar på att dränka mig i toaletten, hoppa ut genom fönstret eller dunka huvudet i väggen.

I kväll ska jag troligen ut och stjäla min egen cykel! Kan se mig själv med en enorm såg under armen, smygandes i buskarna i försök att undvika polisens vaktande öga. ”Hehehe konstapeln… Jag LOVAR att jag det är min cykel som jag försöker stjäla…”

Har tappat den enda cykelnyckeln jag har pga stress, tanklöshet, hjärnsläpp och idioti! Jag är så trött på alla misstag jag hela tiden gör och som jag aldrig lär mig av. Alla andra lär av sina misstag, men själv gör jag samma fel hela tiden. Det är min hjärna som inte fungerar som den ska och jag vet om det, men varför kan jag inte bara för en gångs skull kunna gå runt och njuta av solen utan att behöva oroa mig för mörka moln och saker som händer, hänt och som jag vet kommer att hända. Jag kan inte slappna av eftersom jag vet att så fort jag slappnar av och kastar bort oron så inträffar besvikelser.

Nyckeln var det som tillslut fick bägaren att rinna över. Är sååååååå trött på mig själv att jag inte ens kan skratta åt mig själv längre.

Det är inte ofta som jag tycker synd om mig själv, men nu har jag tröttnat på mig själv.


”Snälla gud! Låt mig byta hjärna med någon annan för ett par timmar!!!” 

 
 
Annelie

Annelie

10 december 2008 18:27

Åh, jag önskar jag kunde göra något för dig. Finns det något jag kan göra?

http://malinsstorasyster.blogg.se

 
Ingen bild

Helena

10 december 2008 19:07

Tyvärr Annelie så är det väll bara jag som kan göra något åt min egen situation. Du tillhör den lilla skaran av mina bästa vänner, och det är tillräckligt. Jag vet att du är bland de få som ställer upp i vått och torrt och det dyrkar jag dig för :)
Tack för din vännskap Annie!

Fika nästa gång du är i Norrtälje?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Torsdag 25 april 10:16

Vaknar till tystnad och genom de blå kraftiga gardinerna anas solen. En duvas kuttrande letar sig in genom det öppna fönstret och en bit bort hörs en bil starta. När vi flög in över Skottland såg det från luften ut att vara väldigt grönt och vara...

Av helena - Tisdag 23 april 21:57


Är läget under kontroll? Inte det minsta, men snart "smäller" det :-) Känns så otroligt dubbelt just nu i känslor. Jag ser fram mot resan, men mår dåligt för att jag ska på semester när jag egentligen borde vara hemma och sörja. Jag behöver ...

Av helena - Fredag 19 april 18:44


Med 2 arbetsdagar kvar innan lite välbehövlig semester börjar jag nu packa väskan och städa lyan... Eller inte :-) Fredag och för stunden tvättstugan och medan maskinen snurrar så stickar jag vidare på min "Alasuq tunn" med en maska i taget och hö...

Av helena - Onsdag 17 april 12:03

Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...

Av helena - Torsdag 28 mars 19:41


Träffade min läkare i dag och fick sömntabletter, för nätterna har varit långa, mörka och väldigt vakna de senaste dagarna. Sjukanmälan gjordes redan när beskedet kom och jag får se efter helgen hur måendet är, men jag har en sjukskrivning som ligger...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards