Direktlänk till inlägg 23 december 2015
I vanliga fall brukar jag slå in klappar till långt in på natten och göra godis till sista minuten, så i år känns det väldigt lugnt och jag börjar fundera vad det är jag glömt...
Sitter för stunden och lyssnar på julmusik, stirrar på levande ljus och gnuggar tröttheten ur ögonen.
Dagen har gått snabbt och jag känner mig som en uppvriden fjäder. Sprungit hit och sprungit dit, fikat med vänner, krockat med främlingar och hälsat på svägerska... Det har varit mycket helt enkelt.
Klapparna till "småttingarna" (syskonbarnen och dit räknar jag även 25-åringen :) ) är inslagna och även hundrakronorsklappen är inköpt och inslagen. Med den klappen är jag i allafall garanterad ett paket i morgon, då alla som är med köpt varsin klapp som lottas ut. Lite spännande att se vad man får och hur givaren tänkte. Det ska vara en sak som passar alla åldrar (25 - 100) och bägge könen. Det får dock inte vara något ätbart, drickbart eller en lott... Sååå svårt att finna något som passar alla. Det ätbara försvann när min lillebror ett år fick en hel djupfryst lax... han var i yngre tonåren och inte speciellt glad över den klappen (snarare väldigt överraskad!! ) :D
En sorts godis är gjord och den följer med i morgon i väskan. Det blev en fudge, även om jag snarare skulle vilja kalla den en mjuk kola... Men den blev godkänd :)
I ugnen står lillebrors "julklapp" på avsvalning och den packar jag ner i morgon i burken.
I stället för en sats Saffransbriscotti så blev det två. Tyvärr så blir den väll inte helt femstjärnig, men de bitar jag testat har varit farligt goda...
Det visade sig att klockan som jag höll koll på tiden med, stod helt stilla och det dröjde en vääääldigt bra stund innan jag upptäckte det, men de blir i allafall ätbara om än lite torra...
Det blir helt enkelt ett Helenarecept, man testar och ser om det funkar. Jag brukar köra på det. Finns inte det ena hemma så testar vi något annat :)
I år är första gången som jag griljerat en skinka och bara att hitta en lagom stor skinka till lagom stort pris var en utmaning men tillslut så hittade jag en liten skinka på 0,98 kg och den fick följa med mig hem.
Om skinkan får plats i en sockerkaksform så är den liten, men lagom stor för ett singelhushåll där en av de inneboenden har gjort en GBP :)
Utmaningen blev sedan att göra griljeringen till min miniskinka. På platsen där ströbrödet stått var det ett tomt utrymme.
Blev till att plocka fram morteln och en skiva knäckebröd och när jag ändå lekte så blandade jag tre olika sorters senap och duttade i lite Whiskey...
Det blev ett bra första försök och godkänt även av pälsbollarna :)
Jag testar skinkan med knäckebröd medan Zasso struntade i brödet och nöjde sig med skinkan..
Även om jag hela december kört med skivad julskinka på mackan så är det något visst med att ha en lägenhet doftande av varm julskinka för att inte snacka om den där sena mackan runt midnatt. Knäckebröd med smör och senap och sedan en tjock skiva varm skinka som får smöret att smälta... Det är jul för mig!!
Nu ska jag sjunka ner i soffan, slå på en film och kanske även öppna min Aladdin.
Kissarna sover sedan en stund tillbaka och på telefonen sjunger Cliff Richard om den lilla trumslagarpojken.
Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...