TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 28 augusti 2016

Ett ryck!

Av helena - 28 augusti 2016 19:51

Jag kan väll inte påstå att det är ofta som jag luftar dammsugaren, men ibland så sker under även hos mig.
Senaste tiden har jag skyllt på att dammsugaren är trasig, den är på väg att explodera samt misstankar om att en säckblåsespelare bosatt sig i dammsugarmotorn.
Jag har helt enkelt inte vågat använda den... För någon vecka sedan så plockade jag i allafall loss allt som gick att plocka loss på snabeldraken och hittade en lång träpinne (öhhhh?!?) som fastnat i röret och stängde till allt. Med pinnen borta så hade även säckblåsespelaren flyttat och jag har nu åter en fungerande dammsugare.

Vaknade vid liv vid 4 i morse och det var becksvart ute så jag försökte somna om. Inte ens i veckorna går jag upp vid den tidpunkten, så varför vill jag kliva ur sängen innan tuppen på helgerna? Min mage tyckte i allafall att det skulle sitta bra med frukost, så det var bara att lämna snarkofagen och brygga kaffe. Stoppade hörlurarna i öronen för lite boklyssnande och började virka på nästa täcke. Vid 12 var boken slutläst och även mitt garn var slut. Nytt garn är beställt, men fram till det kommer så får jag försöka roa mig m annat. Inte ens halva dagen hade gått och jag var sysslolös (försökte inbilla mig det i alla fall).
Efter en snabblunch vid ett bord bestående av högar med bra att ha tidningar, så fick jag plötsligt ett ryck att börja städa.
Katten har börjat bjuda dammråttorna på mat och det känns som jag dansar runt julgranen varje gång jag går genom mitt vardagsrum, då sakerna efter min pappa fortfarande står mitt på golvet som rondeller eller små öar och smala gångstigar är skapade runt dessa högar.

I vanligafall så börjar jag uppifrån och går ner, för det är något som känns naturligt. Börjar damma och plocka eftersom allt skräp och damm hamnar på golvet och då avslutar man med dammsugning och torkning. Det är så det ska göras och det är så jag gör... Med den skillnaden att jag flyttar på högar, hittar saker som ska sorteras och börjar sortera dessa i pärmar som först måste tömmas på papper som självklart måste gås igenom innan de slängs, hittar mitt i alltsammans böcker som jag inte läst och placerar dessa i högar som ska sparas, skickas vidare och upp på vinden. Snubblar över dammvippa och börjar damma medan jag fortfarande vet var jag har vippan, hittar utbrända ljus som måste bytas, blommor som skriker efter vatten och plötsligt så står jag och planterar om blommor... Jag hinner liksom aldrig ner till golvet innan mörkret kommer, grannarna släcker i sina lägenheter och jag somnar av utmattning i soffan med halvfärdiga projekt och högar av ALLT runt om mig. Så även om dammet är borta från de högsta hyllorna så är varje täck av prylar som inte funnits där innan jag började städa.
Jag hatar att städa och ser liksom ingen idé med det...

Men i dag gjorde jag tvärtom och började med golvet. Plocka upp allt från golvet och placera där det hör hemma, eller snarare får plats och inte står såååå mycket i vägen. Dammsög en bit i taget och torkade vartefter. Flyttade runt på möblerna och torkade på hyllor. Medan golvet i vardagsrummet torkade så började jag m köket m dammsugning och torkning och medan det golvet torkade så började jag m badrummets golv. Medan badrummet torkade började jag m disken i köket och medan det rena porslinet torkade så började jag att torka ytor i vardagsrummet. Gick från rum till rum och gjorde en sak i taget i rummet jag befann mig i och utan att ta mig tid att börja bläddra i tidningar eller bland gamla fotoalbum.
Jag gjorde inte som tidigare, satt mig med kaffe i väntan på att disken torkade, utan höll mig på benen hela tiden.

Vid 18 var jag klar med allt jag aldrig hunnit tidigare. Golven är råttfria och doftar gott. Porslinet är instoppat i skåpen och även kattlådan är nybadad och fräsch. I morgon börjar jag m sorteringen av papper och rensningen av hyllor, men då kan jag sitta på ett rent golv med mina högar ?.
Börjar även fundera på vad jag kan sälja/slänga av allt jag spar och som bara tar plats, men det är bara i funderingsstadiet.

Nu är ljusen tända i nyhittade ljushållare, katten sover i sitt älskade katträd, jag är renskrubbad från damm, borden fritt från bråte och jag känner mig som en höggravid högaffel. Stel, tung och med värk i varje muskel.
Men jag har tillräckligt städat för att kunna bjuda in oväntade besökare och bara det är kors i taket. ?

Man ser bordet!!!!
Det är inte ofta det händer!
:-)

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Torsdag 25 april 10:16

Vaknar till tystnad och genom de blå kraftiga gardinerna anas solen. En duvas kuttrande letar sig in genom det öppna fönstret och en bit bort hörs en bil starta. När vi flög in över Skottland såg det från luften ut att vara väldigt grönt och vara...

Av helena - Tisdag 23 april 21:57


Är läget under kontroll? Inte det minsta, men snart "smäller" det :-) Känns så otroligt dubbelt just nu i känslor. Jag ser fram mot resan, men mår dåligt för att jag ska på semester när jag egentligen borde vara hemma och sörja. Jag behöver ...

Av helena - Fredag 19 april 18:44


Med 2 arbetsdagar kvar innan lite välbehövlig semester börjar jag nu packa väskan och städa lyan... Eller inte :-) Fredag och för stunden tvättstugan och medan maskinen snurrar så stickar jag vidare på min "Alasuq tunn" med en maska i taget och hö...

Av helena - Onsdag 17 april 12:03

Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...

Av helena - Torsdag 28 mars 19:41


Träffade min läkare i dag och fick sömntabletter, för nätterna har varit långa, mörka och väldigt vakna de senaste dagarna. Sjukanmälan gjordes redan när beskedet kom och jag får se efter helgen hur måendet är, men jag har en sjukskrivning som ligger...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards