Direktlänk till inlägg 27 mars 2008
Denna vecka har min hjärna gått på totalt sparlåga och det känns omöjligt att ”kicka” igång den. Inspirationen och motivationen är totalt borta och jag lallar runt i köket utan att ha en aning om vad som händer runt mig.
Och om sanningen skall fram så är jag inte ens på humör för att bry mig vad som händer och sker. Nu ska jag återknyta bloggen till gårdagens kommentar om mina mystiska bullar. Även om mina ”frallor” hade god smak så är det inte bröd som man serverar en levande människa…Vet inte ens om jag skulle våga servera det till andandes varelser av risk att de dör av skratt . Måste nog ta det från början och ge en liten bakgrund till händelserna…Denna vecka ska vi "leka" att vi har en gourmet restaurang vars läckerheter ska få gästens, kundens, försökskaninens ...”offrets” gommar att sava av njutning. Maten skall inte bara vara vackert upplagd utan även övernaturligt god… En restaurang vars like det inte finns någonstans i världen. Ett ställe dit gästen återkommer och som de varmt rekommenderar för andra. Ni förstår kanske vart jag vill komma, ett ställe som är för fint för att kunna existera, helt enkelt :) På fredag ska en trerätters meny+ lite till, vara färdig att presenteras och den ska vara förstaklassig i både smak och upplägg.
Planen för min grupp är att vår gourmet restaurang ska serveras ett bröd när gästen anlänt och väntar på att förrätten skall serveras. Detta bröd försöker jag få fram, där av dagens pinsamheter och rodnande kinder… Rodnande av irritation kanske bör nämnas. Idén är att satsa på italiensk inspirerad gourmet restaurang och brödet som serveras ska vara en typ av ”Briefocaccia”. I min fantasi lägger jag upp perfekta små runda Briefocaccior ca 6 cm i diameter på ett vackert fat.
Som små minipizzor, med körsbärstomater, svarta oliver och gyllenbrun ost, skulle de fresta mina klasskamrater och alla skulle bli såååå imponerade av mitt bröd. Verkligheten var dock inte riktigt som drömmen och inget blev som jag planerade!!
Trots perfekta ingredienser och kanonbra jäsning så blev det pannkaka av allt. Jag plattade ut de små ”plättarna” på plåten och tryckte ner en halv tomat, en halv svart oliv och en liten bit Brie ost.
Har ni någon aning om hur svårt det är att få plats med en tomat på en degplätt som knappt är större än själva tomaten???? Hursomhelst, hit gick allt som planerna. Jag stoppade in plåtarna i ugnen och väntade på de perfekta småbröden. När tiden gått ut så tog jag ut plåten och mungiporna for upp ett par hack. Mina platta plättar hade jäst på höjden och blivit små brunfläckiga tennisbollar omgärdade av en krans av körsbärstomater och svarta oliver… Osten hade smultit och låg som en brun bubblig plast folie på toppen av tennisbollen… Det var verkligen ett misslyckande som hette duga och jag skulle inte ens överväga att provsmaka, om JAG blev serverad dessa bröd, som trots den perfekta smaken verkligen såg ut som något som kommit ur baken på en kamel.
I dag fick jag ett nytt brödrecept som skulle passa bättre till veckans italienska tema. Brödet skulle tydligen skulle vara mycket gott med en fyllning av soltorkad tomat och lite annat smarrigt samt vara nästan omöjligt att misslyckas med… Hahaha (stort asgarv!!!)Allt gick perfekt och jag följde receptet till punkt och pricka ändå gick det käpp rätt åt skogen.
Kavlade degen och spred ut tomatröran på degen och rullade därefter ihop den som en rulltårta och skar skåror på ovansidan som det stod, därefter puttades plåten in i ugnen efter att den jäst färdigt. Tyvärr så verkade skårorna varit lite för djupa eftersom hela brödet vecklade upp sig och spred det goda innehållet på hela plåten. Som om det inte var nog med denna tabbe så var inte rätt gradantal inställt (hade en dräng som satt på ugnen och som jag litade på hade följt mina anvisningar) och när det var korrigerat så stängde ugnen av sig efter mindre än halva tiden, och det dröjde ett tag innan jag märkte det...Brödet var allt annat än vackert, såg snarare ut som en äten pizza som kommit upp en andragång... Dessutom var den degig i mitten och knäckebröd på ovansidan!
morgon är det serverings dax och vi ska presentera vår gourmetrestaurang och då måste brödet vara perfekt, Även om risken är vidrigt stor att det går allt annat än bra så kommer jag att göra mitt bästa och hålla tummarna för att allt för en gångs skull går som det ska… men Helena behöver verkligen all hjälp hon kan få…
Har allvarliga planer på att trycka upp en t-shirt med texten "Låt ej denna kvinna komma i närheten av ett kök..."
Ha det bra
Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...