TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 7 maj 2008

3 romaner på 4 dagar.. Jag ÄR en bokmal! :)

Av helena - 7 maj 2008 01:55

Det var en gång en gudason som förälskade sig i en dödlig kvinna. Trots att deras kärlek var förbjuden så bröt de mot lagen och gifte sig. De fick tre döttrar och riket delades i två läger. På ena sidan fanns de som älskade döttrarna och ville de väl. På andra sidan fanns de som höll hårt på lagar och regler och ville att straff skulle utdelas. Ondskan segrade och prinsessorna försjönk i djup sömn och deras själar låstes in i en glasask, låst med tre lås.

Sägnen säger att låsen bara kan låsas upp med guldnyckel av en människohand. Tre unga kvinnor får ett erbjudande de inte kan tacka nej till. De skall under tre månader leta efter tre nycklar och som tack för hjälpen får de en summa pengar… En jakt tar sin början och ondskan är de hack i häl. Vad är sanning och vad är myt?

 Nyckeln till ljuset, nyckeln till sanning och Nyckeln till mod av Nora Roberts  



Så länge jag kan minnas har böckerna haft en stor plats i mitt hjärta. Under perioder var böckerna mina bästa vänner för att inte säga mina enda vänner.

När det gjorde som ondast smög jag iväg till någon skyddad plats med en bok som en sköld framför mig och gömde mig i bokens värld. I syrenbersån på skolgården byggde jag min egen koja och medan mina klasskompisars lekte på fotbollsplanen kunde jag glömma smärta, sorg, hårda ord och… ensamheten. Jag flydde in i sagans och fantasins värld där slutet alltid var lyckligt, tillskillnad från min egen värld där jag bara låssades att allt var bra.

Om den verkliga världen var hård och orättvis så kunde jag själv bestämma vilken värld jag ville läsa om. Min livliga fantasi gjorde att jag hamnade i boken, jag blev hjältinnan eller huvudpersonen och upplevde de saker som skedde i den påhittade världen.

Fortfarande är mina lyckligaste stunder de, då jag får krypa upp i soffan med en bra bok och bara får vara… Jag flyr fortfarande verkligheten genom att öppna pärmarna och sjunka in i en bra historia. En historia som efter ett tag känns så verklig för mig och med rollfigurer som är så bra beskrivna att de skulle kunna vara mina bästa vänner.


 

För ett tag sedan fick jag låna tre böcker av Bettan. Hon lovade att jag skulle älska handlingen. Böckernas baksidor gav inga speciella vibbar av intresse från min sida, men eftersom det var böcker och jag ännu inte hittat en enda bok som jag inte lyckats ta mig igenom så lånade jag i alla fall dessa av Bettan. Det var en trilogi av Nora Roberts och även om jag läst romaner av henne tidigare så är det inte någon stor favorit författare hos mig. I närmare 3 veckor låg de i en kasse på golvet och jag glömde totalt bort dom tills i lördags då jag skulle åka ut på landet och saknade något att läsa på bussen.  Jag öppnade första boken och började läsa och innan jag viste ordet av var jag framme där jag skulle av.

I dag tisdag avslutade jag sista boken efter att nästan sträckläst dessa. Jag var såld redan på första sidan och jag kommer garanterat att köpa dessa böcker, för att när helst jag känner för det kunna förflytta mig till en värld som delvis utspelar sig i nu tid och dels i sagotid.


 

Lite beroende på humör så läser jag det mesta som har pärmar och en text där i mellan. Men alltid återkommer jag till böcker där nutid och saga vävs samman. ”Sagan om Isfolket” av Margit Sandemo, ”Agnes Cecilia”, ”Skuggan över stenbänken”, ”De vita skuggorna i skogen” etc av Maria Gripe och nu senast ”Nyckeln till ljuset”, ”nyckeln till sanning” och ”Nyckeln till mod” av Nora Roberts.


 

Har du tips på bra böcker så skriv en rad!

   
 
Angel

Angel

7 maj 2008 10:27

Hej,

Jag har också läst denna triologi och den är underbar. Nora Roberts har flera triologier utsläppta här i Sverige och jag har nog läst dom flesta. En gammal triologi som jag kan rekommendera är: The Concannon Sisters; Förr ur elden, Född ur kylan, Född i synd. det var visserligen flera år sedan jag läste den, men minns att jag slukade dem också. Om du gillar böcker som är lite "övernaturliga" men har bra handling så är "Främlingen" av Diana Gabaldon. Den är flera hundra sidor lång men jag sträckläste den också. Hoppas du tar dig tid att läsa den. Den finns efterföljare till den men dom är inte lika bra.

Angel

http://angelwings.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Torsdag 25 april 10:16

Vaknar till tystnad och genom de blå kraftiga gardinerna anas solen. En duvas kuttrande letar sig in genom det öppna fönstret och en bit bort hörs en bil starta. När vi flög in över Skottland såg det från luften ut att vara väldigt grönt och vara...

Av helena - Tisdag 23 april 21:57


Är läget under kontroll? Inte det minsta, men snart "smäller" det :-) Känns så otroligt dubbelt just nu i känslor. Jag ser fram mot resan, men mår dåligt för att jag ska på semester när jag egentligen borde vara hemma och sörja. Jag behöver ...

Av helena - Fredag 19 april 18:44


Med 2 arbetsdagar kvar innan lite välbehövlig semester börjar jag nu packa väskan och städa lyan... Eller inte :-) Fredag och för stunden tvättstugan och medan maskinen snurrar så stickar jag vidare på min "Alasuq tunn" med en maska i taget och hö...

Av helena - Onsdag 17 april 12:03

Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...

Av helena - Torsdag 28 mars 19:41


Träffade min läkare i dag och fick sömntabletter, för nätterna har varit långa, mörka och väldigt vakna de senaste dagarna. Sjukanmälan gjordes redan när beskedet kom och jag får se efter helgen hur måendet är, men jag har en sjukskrivning som ligger...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards