TALLUGGLAN

Direktlänk till inlägg 27 september 2012

Bröllopsproblemen som löste sig :)

Av helena - 27 september 2012 17:57

 För 2:a gången i mitt liv ska jag på bröllop och från att ha varit lugn som en filbunke börjar nu paniken sätta in. Bröllopet är på lördag och jag vet fortfarande inte vad jag kommer ha på mig… Känns som om det börjar bli lite bråttom med att fatta besluten.

Jag är en typisk jeanstjej som bara skruttar runt i jeans/ joggingbyxor och gympaskor. Jag använder inte kjol/klänning (har en kjol i garderoben) och känner mig oklädd när jag har annat än byxor. Jag sminkar mig aldrig, använder inte smycken och har klippt av mig håret, så inte ens sätta upp peruken i en festfrisyr funkar längre…
Plötsligt ska jag på bröllop och jag förväntas vara FINKLÄDD... 

Hade det varit ett sommarbröllop hade det inte varit några problem eftersom jag har en supervacker långkjol och blus i ljust beige (som jag hade på kusin vitamins bröllop), men för mig är det en sommardräkt och jag kommer dessutom att frysa ihjäl om jag har den nu och ska jag dessutom ha mina vita högklackade så är ju komedin ett faktum eftersom kjolen släpar i marken och jag stapplar fram i skor med klack högre än en centimeter.  

Nu är det ett höstbröllop med ett väder som är väldigt skiftande. Kommer solen skina, eller regnar det? Jag kan inte ens vara säker på att det inte kommer att hagla på lördag och hur klär jag mig då!?!

Har diskuterat kläder med vänner och resultatet har varit skiftande. Mitt förstahandsval i tygväg har fallit väl ut hos 2 personer medan en tredje nästan fick hjärtattack och utbrast: ”Det är ett bröllop du ska på och deras lyckligaste dag. Du MÅSTE vara ljust klädd…” 
Jag är ingen ljus person och det hade som sagt varit annat om det varit ett vår eller sommarbröllop, då hade jag haft en ljus dräkt att bära, men nu är det höst och att vara sommarklädd känns… kallt.

Vad är rätt och vad är fel? På inbjudan fanns inga direktiv till klädsel, inte på min inbjudan i alla fall även om jag ryktesvägar hört att jeans inte är speciellt önskvärt (genast så sprack 90 % av mina val).

Så ska jag klä mig ljust men i mina ögon fel kläder för årstiden men rätt för högtiden och bara för att ”så ska man göra” eller ska jag klä mig efter eget huvud och i kläder som är JAG? Kläder som jag känner mig bekväm och trivs i och som jag dessutom INTE riskerar att frys ihjäl i? Måste det vara ”fladder” runt benen på kvinnorna eller funkar ett par finare byxor tillsammans med en vacker tunika (som jag älskar och fortfarande kan ha men som är i (enligt vissa) fel färger).

Bröllopet är tack och lov inomhus, men jag kommer troligen att tvingas åka buss till och från festen och eftersom jag redan är sjuk, så vill jag gärna komma hem lika pigg som jag anlände till festen.

Behöver jag säga att jag inte är en fest(lig) människa och jag hatar stunder då det förväntas att jag ska klä upp mig. Jag känner mig inte uppklädd utan snarare utklädd! Bör dessutom påpeka att jag gått ner  +20 kilo, så det finns inte ett enda plagg i min garderob som sitter helt bra och jag har inte ekonomin att köpa en hel uppsättning nytt, enkom för ett bröllop. Hur god vän bruden än är så har jag inte råd med den extra utgiften utan det blir att använda det finaste jag har som inte är av jeans tyg. Ska jag köpa en snygg (och rätt) klänning för X- antal hundralappar som jag hinner använda en gång innan jag krymper ur den och skickar den till nästa vän som är i behov av kläder?

Pratade med tvillingbror som säger att så länge det finns någon färg som bryter av så är det helt okej att klä sig i mitt förslag… Pratade med andra tvillingen som säger tvärt om att jag bör tänka om i mitt klädval… 
Jag är mer än förvirrad och det kommer sluta med att jag går i svarta gympabyxor, fleece tröja och rosa Foppatofflor eller hyr en gul kycklingdräkt!!  


(Efter ett ”samtal” med den blivande bruden på fecebook har problemet löst sig och jag är välkommen hur jag än klär mig J  Men jag kan nästan lova att kycklingen stannar hemma)
Mina nerver är räddade och nu ska jag bara fokusera på att bli frisk till på lördag.



(Efter ett ”samtal” med den blivande bruden på fecebook har problemet löst sig och jag är välkommen hur jag än klär mig  :)   Men jag kan nästan lova att kycklingen stannar hemma)
Mina nerver är räddade och nu ska jag bara fokusera på att bli frisk till på lördag. 


Valen jag väljer mellan:

Klicka för större bild

 

 

Genomskinlig som attans och

känns något stor numera.
Men annars helt okej och den innehåller lite lila i färgerna :) 

En favorit i garderoben men lite i sommrigaste laget 
och risken finns att jag snubblar över kjolen som är LÅNG :) 
 
 

Älsklingstunikan sedan många år och som

jag nu NÄSTAN krymt ur. Sitter bra men är det för mörkt? 

 



 
 
Helena

Helena

1 oktober 2012 19:45

Skönt att det löste sig! :) Jag tyckte att den översta tunikan var snyggast -blev det den på bröllopet?

http://aragornsfru.blogg.se

 
Helena

Helena

1 oktober 2012 21:01

Nej Helena, det blev inte den översta tunikan utan den svart/röda längst ner. Den översta har jag en hatkärlek till och eftersom den nu är något stor så ser jag höggravid ut i den... Men jag hade kul i allafall och det är huvudsaken :)

http://tallugglan.bloggplatsen.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av helena - Torsdag 25 april 10:16

Vaknar till tystnad och genom de blå kraftiga gardinerna anas solen. En duvas kuttrande letar sig in genom det öppna fönstret och en bit bort hörs en bil starta. När vi flög in över Skottland såg det från luften ut att vara väldigt grönt och vara...

Av helena - Tisdag 23 april 21:57


Är läget under kontroll? Inte det minsta, men snart "smäller" det :-) Känns så otroligt dubbelt just nu i känslor. Jag ser fram mot resan, men mår dåligt för att jag ska på semester när jag egentligen borde vara hemma och sörja. Jag behöver ...

Av helena - Fredag 19 april 18:44


Med 2 arbetsdagar kvar innan lite välbehövlig semester börjar jag nu packa väskan och städa lyan... Eller inte :-) Fredag och för stunden tvättstugan och medan maskinen snurrar så stickar jag vidare på min "Alasuq tunn" med en maska i taget och hö...

Av helena - Onsdag 17 april 12:03

Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...

Av helena - Torsdag 28 mars 19:41


Träffade min läkare i dag och fick sömntabletter, för nätterna har varit långa, mörka och väldigt vakna de senaste dagarna. Sjukanmälan gjordes redan när beskedet kom och jag får se efter helgen hur måendet är, men jag har en sjukskrivning som ligger...

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards