Direktlänk till inlägg 15 december 2013
Fudge
Chokladfudge
4 dl strösocker 1 dl kakaopulver 25 g rumsvarmt smör 1/2 msk vaniljsocker Koka uppmjölk,socker, kakao och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka kraftigt i ca 25 minuter till smeten klarar kulprovet eller har 125 grader. Ta kastrullen från plattan och tillsätt smöret och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smetentjocknat och svalnat något. Häll upp i en smordform ca 10x15 cm och låt svalna. Tippa upp, skär lagom stora bitar och njut! ******************************* |
Romfudge 2,5 dl Standard mjölk 3% 4 dl strösocker 1 tsk kakaopulver (bara för att ge lite färg) 2 tsk Romarom (dr Oetker) 25 g rumsvarmt smör 1/2 msk vaniljsocker Koka uppmjölk,socker, kakao, romaromen och salt i en tjockbottnad kastrull. Koka kraftigt i ca 25 minuter till smeten klarar kulprovet eller har 125 grader. Ta kastrullen från plattan och tillsätt smöret och vaniljsocker. Rör kraftigt tills smetentjocknat och svalnat något. Häll upp i en smordform ca 10x15 cm och låt svalna. Tippa upp, skär lagom stora bitar och njut! |
Det finns människor som går genom livet som mattor. Trampas på, utnyttjade, skitsnackade och som bara böjer nacken som om de ber om ursäkt för sin existens... Jag är tyvärr en av dessa människor. Jag vill bli gillad, uppskattad, älskad och har ...