TALLUGGLAN

Alla inlägg under oktober 2008

Av helena - 17 oktober 2008 22:43

Träffade Lola och Karin över en lunch på det vanliga stället och det blev den vanliga beställningen för oss alla tre. Vi satt över timmen, snackade skit, käkade gott och garvade järnet. Jag gjorde mitt bästa för att dölja mina gäspningar och det lyckades troligen för ingen kommenterade mina vindande ögon och den viftande handen över munnen.

Efter en snabb tur in på apoteket försvann Karin och istället dök Kim upp. En sväng inne på H&M medförde att kim åkte rulltrappa och jag hittade en jacka som Kim köpte åt sig själv. Efter en tripp till Willys, så åkte jag hem och funderade.

Efter lite funderingar messade jag Ylva som droppade in på DVD kväll och i sällskap med henne kom en hel burk med läskigt smarrig Fudge.

Ylva bokade soffan och jag intog min vanliga plats på golvet och så följde ett par timmar i filmens värld. Jag vet inte vad det är med min filmsmak nuförtiden men alla filmer vars baksidestext verkar såååå bra, visar sig efter att sett dessa inte bara var skitfilmer utan riktiga kalkonfilmer och rena skämtet, trots att de påstods vara rysare…

Mycket spännande upplevelse när vi satt som två frågetecken och undrade om det verkligen var rätt film i fodralet.


"Eternal" om kvinnliga vampyrer som dödar för att behålla sin ungdom…  En påstod rysare som  innehöll lite väl mycket sex för att vara underhållande på riktigt skrämmande sätt.

I know who killed me en thriller med Linsay Lohan som var helt ok men som kunde varit bättre om den inte varit så underlig handling. Den var i alla fall läskigare än Eternal.

Kvällens bästa film var i alla fall The locals en zombierysare och det är en film som jag kanske kan tänka mig att se igen om ett par år när jag lyckats förtränga slutet.


 

Detta är upptakten till skräckfilmen som är en isande blandning av ”Day of the Dead” och ”Deliverence- den sista färden” . Se den inte själv!

Baksideshandlingen på ”The Locals” .

Och jag håller med helt och hållet. Se den inte själv… låt någon annan se den.  För det rätta svenska språket hade ju självklart varit:

"Detta är upptakten till skräckfilmen som är en isande blandning av ”Day of the Dead” och ”Deliverence- den sista färden” . Se den inte ensam! "

Av helena - 16 oktober 2008 16:33

 

Dagarna går fort när man har kul.

Insåg just att dagarna gått och att jag inte varit på bloggen en enda minut av alla de timmar som gått sedan jag senast skrev.

 

Förutom att skriva en massa så har jag varit ute en massa. Cyklat fram och tillbaka till pizzerian  = )  

Snackat med Karin och tagit kontakt med BRIS, Kamratposten och FRIENDS i hopp om att de kan hjälpa mig med novellen om inte annat kanske ge förslag vart jag ska vända mig med den. Vi får se vad som händer. Jag har bara fått positiv respons från de som läst den. Kanske för att ämnet är för svårt att ge kritik runt, men för att vara ärlig så är det den bästa text jag någonsin skrivit.

Nanna var här en sväng på eftermiddagen. Hon har fått för sig att göra en tatuering och gav mig i uppdrag att rita den. Snacka jag hade prestationsångest!  Men hon verkade vara nöjd med de två bilderna som jag gjorde, även om jag hela tiden lever med känslan att jag kunde gjort bättre ifrån mig och varit mer noggrann, så är det väll huvudsaken att ”kunden” är nöjd.

Skickade efter lite kläder och i valet och kvalet mellan två storlekar så valde jag den minsta storleken, vilket jag inte borde gjort. Så skulle skickat tillbaka kläderna i dag men innan jag han posta dom, fick Nanna syn på jeansen och köpte båda paren. Jag ska nu skicka efter nya i storleken större så jag även kan knäppa dragkedjan i dom.

                                        

                                                  * * *

 

I morgon är det  lunch med Lola och Karin som gäller. Ska även till affären och bunkra upp lite godsaker eftersom Elias hämtas hos mormor på lördag för att sova hos mig ett par nätter. Ska bli skitkul!! Planen var att vi skulle gå på bio på söndagen, men som det verkar så går inga filmer som passar en 4-åring. Men jag ska kolla runt igen.

I helgen droppar kanske även lillebrorsan in. Jag ska hjälpa honom lägga ut lite prylar till auktion på Tradera.

 

Nu är det dags att göra lite nytta igen. Kanske öppna mailen och kolla om det kommit något kul brev till mig.   

Av helena - 13 oktober 2008 21:12

Mobbing sker varje dag i våra skolor och arbetsplatser.

Under många år blev jag mobbad och spåren kommer aldrig att helt läka.

Går för stunden en skrivarkurs och försöker skriva ur mig alla känslor som inte då fick komma ut.

Vart vänder man sig om man har texter om just mobbing?

Dikter, prosa och noveller.

Ni som läser kanske har ideér vart mina texter ska.  

Av helena - 10 oktober 2008 23:10

Det är åter dags för distanshelg på Skeppsholmen. Texten jag skickade in till denna gång var en mardröm och jag stod verkligen i valet och kvalet om jag skulle skicka in den eller om jag skulle välja den ofarliga texten som jag inte har några problem med. Efter att ha bitit mig i tungan i försök att fatta rätt beslut så skickade jag slutligen in den jobbiga texten. En vecka har sedan resten av gänget på sig att läsa texten och ge ”feedback” på den. Tro mig när jag säger att jag många gånger den gångna veckan ångrat mitt beslut och jag har blivit mer och mer nervös vartefter dagarna gått.

I dag var det alltså dags att hoppa på bussen ner till Stockholm och jag lyckades troligen dölja min oro ganska bra för ingen har sagt ett ord under veckan.


Såg i går att mina kläder försvunnit ur garderoben så i morse tog jag tvättkorgen í hand och bokade ett möte med tvättmaskinen eftersom det troligen skulle bli mycket kallt om jag for till storstan insvept i överkastet. Vid tiosnåret messade Karin om lunch och det blev ett par timmar i hennes sällskap med njagodmat och skitsnack. Jag kände ingen stress till bussen eftersom efter som jag inte skulle vara på Skeppsholmen förrän klockan 15. så vid en kvart över 13 hoppade jag på den blåa bussen och somnade som en liten stock innan vi kommit ut på motorvägen. Vaknade i tid för att hinna kliva av bussen vid Danderyd och traskade ner i tuben. Vid Östermalmstorg blev tunnelbanan stående pga banarbete men jag kände ingen panik eftersom klockan bara var runt 14.20 och det var närmare 40 minuter kvar innan jag skulle vara på plats. Plockade upp alla papper jag hade med mig och såg plötsligt en textrad som jag inte velat se och som stressade upp mig något otroligt. Vi började inta alls 15 som jag trott utan 14.45… 

Jag var på plats strax innan 15 och ramlade in med andan i halsen och pannan drypande efter min snabba promenad från Centralen. Det första ord som möter mig när jag kommer in är:

-         vilken tur att du kommer för vi ska just börja med din text…


Oron var som sagt otroligt stark eftersom det var en svår, jobbig och stark

text att skriva. Jag behövde få ur mig den och var livrädd för att få kritik,

men det var tvärtom. Alla berömde den och hade bara gott att säga. En

sten föll från hjärtat. Känner mig lite starkare i mitt skrivande och kanske

lägger jag ut texten på bloggen. Ska fundera på saken.



Nu ska jag glo på ”Numbers” och sedan sova. Ska upp vidrigt tidigt i morgon.

Av helena - 9 oktober 2008 19:47

Frågor och svar om graviditet

Fråga: Är det troligare att jag blir gravid om min man använder boxershorts än om han använder tanga?
Svar: Ja, men säkrast är det om han inte använder något alls.

Fråga: Vad är det enklaste sättet att veta när jag blir gravid?
Svar: Ha sex en gång om året.

Fråga: Vad är det vanligaste en gravid kvinna önskar sig?
Svar: Att det var männen som blev gravida.

Fråga: Min blodtyp är 0-positiv. Mina man har A-negativ. Vad händer om mitt barn får AB-positiv?
Svar: Din man blir sur.

Fråga: Både jag och min man är mycket attraktiva. Jag är säker på att vårt barn också kommer att vara tillräckligt vackert för att få vara med i reklamfilmer. Vem ska jag kontakta?
Svar: Din psykiatriker.

Fråga: Jag är gravid i andra månaden. När kommer mitt barn att röra på sig?
Svar: Förhoppningsvis när han gått ut gymnasiet.

Fråga: Hur vet jag om mitt illamående är graviditetssymptom eller influensan?
Svar: Om det är influensa kommer du att bli bättre.

Fråga: Min bror säger att eftersom min man har stor näsa kommer mitt barn att få en stor näsa också eftersom sådana gener är dominanta. Är detta sant?
Svar: Det är troligare att din bror kommer att få en fläskläpp.

Fråga: Sen jag blev gravid har mina bröst och min rumpa, till och med mina fötter, blivit större. Finns det något som blir mindre under graviditeten?
Svar: Din blåsa.

Fråga: När jag blev gravid började jag känna sug efter lökringar när jag lagt mig på kvällarna. Är detta normalt?
Svar: Det beror på vad du vill göra med dem.

Fråga: Ju mer gravid jag blir, desto mer ler främlingar mot mig. Vad beror detta på?
Svar: Du är tjockare än dem.

Fråga: Min fru är i femte månaden och har enorma humörsvängningar.
Svar: Vad var det konstiga?

Fråga: Kommer jag att älska min hund mindre när jag fått barn?
Svar: Nej, men din man kommer att gå dig på nerverna.

Fråga: Vad är skillnaden mellan en gravid kvinna i nionde månaden och utviket i Playboy?
Svar: Ingenting om den gravida kvinnans man vet vad som är bra för honom...

Fråga: Min barnmorska säger att jag inte kommer känna smärta under förlossningen, bara ett tryck. Stämmer det?
Svar: Ja, på samma sätt som en orkan kan kallas för en luftrörelse.

Fråga: När är det lagom att be om ryggmärgsbedövning?
Svar: Så fort du har fått reda på att du är gravid.

Fråga: Finns det någon som helst anledning att jag ska vara med vid förlossningen?
Svar: Ja, två: skilsmässa och underhåll.

Fråga: Jag är blyg. När jag väl är på förlossningsrummet, vem kommer att se mig i den avslöjande ställningen?
Svar: Enbart behöriga personer — läkare, sköterskor, biträden, fotografer, städare, journalister och vem som helst som råkar ha vägen förbi.

Fråga: Hur är det bäst att förvara bröstmjölk?
Svar: I brösten.

Fråga: Finns det ett bra alternativ till mjölkpumpar?
Svar: Ja. Barnläppar.

Fråga: Vad betyder det när barnet föds med tänder?
Svar: Det betyder att mamman bör tänka om angående amningen.

Fråga: Hur håller jag mina bröstvårtor hygieniska?
Svar: Duscha dagligen och använd en ren BH. Det är mycket bättre än att koka dem.

Fråga: När är det lagom att sluta amma?
Svar: När du får tandmärken.

Fråga: Vi källsorterar. Vad händer med blöjorna som hamnar i soporna?
Svar: De lagras i den händelse att det skulle bryta ut kemisk eller biologisk krigföring.

Fråga: Måste jag skaffa ett babybadkar?
Svar: Inte om du är blixtsnabb på att byta blöjor.

Fråga: Vad orsakar småbarnsfamiljegräl?
Svar: Solbrända, slanka brudar.

Fråga: Vad är kolik?
Svar: En biologisk påminnelse om preventivmedel för nyblivna föräldrar.

Fråga: Vad är nattmaror?
Svar: En ruskig dröm där den nyblivna modern tror att hon är gravid igen.

Fråga: Vårt barn föddes för en vecka sen. När kommer min fru att känna sig normal igen?
Svar: När barnen flyttat hemifrån.

Av helena - 8 oktober 2008 19:02

Var häromdagen på Willys och köpte grytbitar eftersom det var ett bra pris på detta så i går gjorde jag för första gången i mitt liv en köttgryta. Medan den stod och puttrade insåg jag varför jag aldrig gjort grytor förut… Jag är inte förtjust i kött!!!

Så varifrån jag fått den snilleblixten att jag skulle göra en köttgryta med köttbitar som jag inte är så förtjust i har jag ingen aning om. 

Så vad gjorde jag? Jag kastade mig över telefonen och messade Ylva och bad om hjälp med att äta upp grytan. Klockan 18 infann hon sig och då grytan inte bara var ätbar utan även ganska god så överlevde vi båda och hamnade framför dumburken med ett gäng filmer.

 

Först ut blev den underbara 80-tals skräcken ”The lost boys” med Kiefer Sutherland och Jason Patric i huvudrollerna.

Därefter följde Skräckisen ” When a stranger calls” som trots att den inte innehöll en enda synlig bloddroppe så var den mycket läskig på det psykiska planet, så för att få våra nerver i balans igen så avslutade vi kvällen med ”Mannen i järnmasken”. Inte den nya med fjanten Leonardo i huvudrollen utan den versionen från 1976 med Richard Chamberlain som Kungsol och bror…

Den version som jag en gång hade inspelad på video och lånade ut till syrran som spelade över den med någon komediskit och undrade varför jag blev så sur. Jag kan meddela att jag som yngre älskade denna version av ”Mannen i järnmasken” och dyrkade alla roller som Richard Chamberlain gjorde.

Strax över 01.00 i natt larvade vi ut genom porten och jag gjorde Ylva sällskap en bit på vägen.  Dagen var toppen och jag fick bara roliga och trevliga saker gjorda, dock inget gjort som jag borde fått gjort och måste göra.

 

Innan middagen med Ylva så blev det fika på ”En liten smula” med Carina. Trots att vi bor mindre än 2 kilometer från varandra så träffas vi ungefär 1-2 ggr om året. Förra gången vi träffades och fikade på ”En liten smula” så höll hon på med Halloween förberedelserna , gissa vad hon var fullt upptagen med i går när vi träffades???  Halloween så klart!!  :)

När Carinas och mina vägar skilts åt så orkade jag inte åka hem och börja med något av allt det som måste göras så jag ringde Karin. Vi cyklade på varandra på busstationen och hamnade på ”Kanelbullen” där vi i närmare 1 ½ timme njöt av solen och snackade skit. 

  
Av helena - 7 oktober 2008 01:12

Alla förväntar sig att man är vaken kl 11 på förmiddagen så självklart försökte jag låta som om jag var uppe med tuppen och extremt uttråkad när min moster ringde.

I själva verket var jag nyvaken ogäspad och med noll coffeinpromille i blodet. Tio minuter efter att jag lagt på luren så stod mosters bil på min parkering och jag skuttade ner för trappen. Inte mycket piggare än när jag vaknade men i alla fall med en halv tunna kaffe i kroppen.

Planen var att jag skulle måla insidan på mosters ytterdörr kanelbrun.

Det gjorde jag också.

Dörren på vid gavel så kanterna skulle bli snygga och en sol som befann sig på fels sida av huset. Jag höll på att frysa ihjäl och mina stackars händer gick åt det smurfblåa hållet när dörren äntligen var färdigkladdad.

Den ska målas ytterligare en gång i vår och den gången kommer jag att rymma från stan och göra mig oanträffbar, så nöjd är jag med dagens kladdstund om man säger så.

Problemet blev att eftersom kanterna skulle bli kladdfri innan dörren kunde stängas så satt jag och stirrade på dörrjäkeln i närmare 5 timmar.

Anledningen är att dörren inte kunde stängas eftersom den var våt och med dörren på vidgavel så kunde inte moster lämna huset eftersom det skulle vara som att bjuda in inbrottstjuvarna. Och eftersom min moster hämtat mig på förmiddagen så hade jag två val. Sitta och stirra på färg som torkar eller åka bussen hem.

Det är inte et att jag är så lat att jag inte orkade ta bussen eller så snål att jag inte har lust att betala pengar för att åka den lilla biten som det är mellan mig och min moster. Men eftersom jag ändå skulle följa med moster att handla så kändes det onödigt att åka hem någon timme bara för att tvingas ut på stan igen. Så därför stannade jag kvar hos moster och pimplade kaffe och stirrade i kataloger med priser som bara miljonärer har råd att beställa ifrån.

 

Det enda jag skulle ha var grillad kyckling, glödlampor och ”fogband”, band som man klistrar i dörrar och fönster som drar Fogband är säkert helt fel namn på dessa remmar, men det låter vettigt . När jag hade handlat klart så var det 4 stora plastpåsar med underligheter mellan himmel och jord som jag drog hem.

 
Av helena - 5 oktober 2008 01:59

På Norrtälje marknaden köpte jag som vanligt en bunt med filmer. Begagnade filmer till ett bra pris, vissa  som jag sett tidigare och som jag bara älskar och andra som jag inte sett men som via baksidestexten låter spännand, bra och superläskiga.

Hittade "The Nun" som såldes som rysare... Den verkade vara så läskig att jag inte ens vågade kolla på den själv, så jag bjöd över Ylva på videokväll och vi började kolla på den läskiga rysaren "The nun". Det enda läskiga med den filmen var handlingen, filmningen och skådespeleriet.

Den var i mitt tycke inte en rysare utan hör hemma i i toppen på:


"Helenas kalkonrullelista".

1. The eye

2. The flood

3. The nun 



 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards