TALLUGGLAN

Alla inlägg under januari 2010

Av helena - 13 januari 2010 14:30

  



Hösten är min favoritårstid i Los Angeles.

Att se fåglarna skifta färg och falla ner från träden. 



Källa: David Letterman

Av helena - 12 januari 2010 13:54

bara en vanlig tisdag och ytterst få planer finns för dagen.

Ganska skönt eftersom resten av veckan verkar mer än fullbokad. Å andra sidan eftersom jag bara är "fri" i dag och i morgon så betyder det att om jag ska städa och ta itu med julnedpackningen så måste det bli av i dag... Om jag ska hinna njuta av en nystädad lya i morgon.  

Men med en vild katt som sambo, så är den inte städad speciellt länge :)  

Barn kan man i allafall lära att plocka undan sina leksaker, det går inte att göra med en katt och överallt ligger det bollar, snören med papper och udda leksaker som han själv funnit i papperskorgen. 


Måste ändå knata ut i kylan till Ö&B för att leta upp delar till min fönsterlampa, så jag i alla fall kan hänga den på plats som ersättning till adventsstaken. 

Annars så händer väll inte så mycket i mitt liv för stunden, eller så lyckas jag förtränga allt väldigt bra :) 


Av helena - 12 januari 2010 13:00

  


Den sundaste gymnasistiska övningen är

att i rätt tid resa sig från middagsbordet.


/Giorgie pasetti




(stämmer nog ganska bra!!) 

Av helena - 11 januari 2010 14:41

Någon som vill ta hand om en underbar råtta??


Fick häromkvällen ett erbjudande om en råtta! En söt och social liten sak som min kusin räddat undan från en orm.

I två veckor hade råttan levt i samma terrarium som ormen och mot alla odds överlevt. Erika klarade inte av tanken på att den lilla överlevarens tur skulle ta slut så fort hungern satte in hos Boan, så utan tanke på fortsättningen tog hon hem råttan. Även en bur och "inredning" fick hon med på köpet. Sent på kvällen ringde hon mig och frågade om jag kunde tänka mig att ta hand om den lille håriga saken. Jag som under många år haft råttor, svarade "ja",utan att behöva fundera på saken. Efter en natt då sömnen nästan uteblev då tankarna i stället rasade genom hjärnan, insåg jag att jag omöjligt kan ta hand om den lilla överlevaren. Med en katt som är mer vild än tam, kommit in i den kaxiga tonåren och som är sååå vidrigt nyfiken på allt, så har råttan ingen chans att komma undan Zassos upptäckarglädje. Att jag dessutom har så trångt och ingenstans att ställa en bur och inte ens har en dörr att stänga som skydd för katten gör att jag tvingades omvandla mitt tvärsäkra "ja" till ett "tyvärr".

Jag vill ha råttan, men kan inte!!! 


Av helena - 11 januari 2010 14:22

Sitter och funderar... 


Dagen på "Markus" är över för denna måndag och om ett par timmar börjar terminen igen med de vanliga måndags aktiviteterna, nämligen Squaredans!

Önskar (som så ofta) att jag kan skippa kvällen.

Har ont i huvudet som attans och jag tror inte att hög musik och stor koncentration är den rätta medicinen.

Men det är bara 1 1/2 timme och jag har hela morgondagen ledig... Dessutom kommer jag efter så otroligt mycket om jag inte går i kväll.


Funderar nu på om jag ska kasta mig i soffan och njuta av tystnaden, eller plocka undan julen.

Gardiner ska ner, likaså adventsstakar och stjärnor ... Borde även plocka fram dammsugaren men orkan vill inte infinna sig. 


Ska fundera ett tag till. 

Av helena - 10 januari 2010 12:00

  


En av mina favorit dikter är denna av Nils Ferlin. 



Du har tappat ditt ord 


Du har tappat ditt ord och din papperslapp,
du barfotabarn i livet.
Så sitter du åter på handlarns trapp
och gråter så övergivet.


Vad var det för ord - var det långt eller kort,
var det väl eller illa skrivet?
Tänk efter nu - förrn vi föser dej bort,
du barfotabarn i livet.


/Nils Ferlin 

Av helena - 9 januari 2010 23:09

Vissa beslut fattas snabbt och oftast innan jag hinner tänka. För ett tag sedan så skaffade jag en liten "kompis" till Zasso. Det är dock ingen ytterligare katt som jag fått...  


Dax att sova en stund för att vara vaken och pigg till dansen i morgon.

Av helena - 9 januari 2010 17:38

I soffan ligger katten utslagen efter att ha ägnat ett par timmar åt skohornsjakt. Jag drar skohornet under sofföverdraget och han attackerar... En mycket spännande lek som sysselsätter oss båda ett bra tag. problemet är bara att jag inte får så mycket annat gjort än det :D 


Dagarna har börjat återgå till det normala igen efter alla helger. I torsdags var min första dag på praktiken och trots en väckarklocka som ringde som den skulle så blev jag åter försenad till praktiken.

En bra start på nya året med andra ord. 

Det var meningen att jag skulle ut och handla med moster efter praktiken, men jag kände att jag helt enkelt inte skulle klara av det. Mitt psyke var av trötthet helt nere i gängorna och det enda jag ville var att ta mig hem och rasa ihop. Vilket jag gjorde med besked. hela världen var pest och pina! 

Somnade i soffan med katten på bröstkorgen och vaknade upp ett par timmar senare, fortfarande lika trött och obalanserad.

Telefonen var avstängd hela kvällen för att jag inte orkade prata med någon och bara ville bli lämnad ifred. Samtidigt så funderade jag på varför jag inte hade en enda vän i världen som hörde av sig...  

underliga tankar en ovanligt trött kväll med andra ord. Vaknade piggare på fredagen och planerade att städa lyan, men hamnade på rygg i soffan och somnade...  

Är det bara vädret som gör att jag är så snablar trött hela tiden eller kan det bero på annat? För många tankar kanske och för lite tid för dessa tankar :) 


Började i allafall igår att fundera på att plocka undan julen. Även om det är mysigt att sitta i julen och njuta av lugnet och ljusstakens sken, så börjar det bli dags att plocka ner tomtar och stjärnor i kartongen.

Insåg i allafall efter lite funderande att jag behöver något i fönstret som ersätter stjärnans ljus. Rummet blir för mörkt utan den. Lamporna från hösten är placerade på andra ställen där de passar bättre, så jakten på fönsterlampor började.

Kollade tradera och hittade de som jag vill ha, men till ett pris som jag inte riktigt har råd med, så de får vänta. Istället hamnade jag på loppis med moster i dag och kom ut med en kasse saker till ett billigt pris.

Bland annat två fönster lampor, ett stort underlakan, en bordsduk och något som jag bara var tvungen att ha...  En MONCHHICHI!  

En totalt onödig sak att köpa, men jag var bara tvungen!!  När jag var liten hade jag och syrran varsin, så det blev liksom gamla minnen som bubblade upp när jag såg den "lilla" (ca 40 cm hög) bruna apan sitta på hyllan.

Jag var bara tvungen att köpa honom!  

 


 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards