TALLUGGLAN

Alla inlägg under april 2015

Av helena - 10 april 2015 20:00

Visst är den söt!?

 

 

 


 






Mormorsrutor har jag nu kunnat göra ett par månader och jag håller på med min 11 väska (tror jag räknat rätt) och jag börjar så smått att tröttna på de små rutorna :) 

African flower är typ sammalika som mormorsruta, så rent logiskt borde jag fixa ett par sånna rutor...

Men undrar om tålamodet finns?? 
Vore i allafall kul att göra något lite mer udda, än en väska :) 


Av helena - 9 april 2015 21:36

I går tog min sjukskrivning slut och i dag testade jag att jobba. Blev dock tvungen att ringa läkaren under dagen och ska träffa honom i morgon för det gick helt enkelt inte.
efter bara 2 timmar var jag sjukt trött och jag övervägde att lägga mig på golvet, bara för att få vila ögonen en stund.
Svårt att hålla ögonen öppna, yrsel, matthet, taggtråd i halsen och fortfarande svårt att svälja.
Vad jag har hört så kan denna sjuka hålla på i upp till 3 veckor. Så sjukt jobbigt!!!
Jag vill vara frisk, jag vill jobba, jag vill vara till nytta, jag vill inte ligga på soffan och stirra i taket. Samvetet skriker OM jag jobbar och det skriker även om jag är hemma. Hur jag än gör så känns det fel och vilket beslut jag än fattar så är det fel beslut!

På lördag är det firande i Stockholm och jag har en känsla av att de flesta släktingar uppskattar att jag håller mig därifrån. ..
För pigg för att stirra i taket men för sjuk för att vara på jobbet.

Istället lämnade jag disken och hasade hemåt för soffan igen.

#blogg100


Av helena - 8 april 2015 21:15

Det är svårt för någon som aldrig varit psykiskt utmattad att förstå vad man pratar om.
Hur förklarar man för någon att det finns dagar som man helt enkelt inte ORKAR lämna sängen? Kraften finns inte och viljan att göra det finns inte... 
Hur man än försöker så finns det vissa dagar inget som är värt tillräckligt för att man ska vilja lämna sängen. Man vill sova, glömma att man existerar och hoppas att allt det svarta är borta när man öppnar ögonen nästa gång.


Det är lättare att säga att man sovit dåligt än att förklara varför man vill sova och aldrig mer vakna upp.


  

#blogg100  

Av helena - 7 april 2015 16:37




Ute skiner solen och jag känner mig riktigt pigg för att vara sjuk :) 
I dag har jag varit ute på nätet för första gången på evigheter och nu är äntligen biljetterna beställda till Göteborg och konfermationen. Även hemresan är bokad och betald, så nu kan jag lugnt sätta mig och vänta på att tiden ska gå :)
Ska bli härligt och väldigt välbehövligt att lämna stan för ett par dagar. Bara njuta av att umgås med vänner och kunna släppa alla måsten... 

   

Efter en veckas sömn i soffan är jag nu slutligen på benen och det känns som jag är tillbaka.

Fortfarande aningens ont i halsen och jag fattar inte hur all slem i halsen fått plats, SÅ stora lungor har jag väll ändå inte att allt kan gömmas i dem?!

Börjat kolla på en serie somnat i mitten och vaknat upp i nästa serie. Sett lite och lyckats somna även från den och vakna upp i något helt annat. Under ett par dagar har jag inte sett ett enda helt program och då har en del av dem ändå varit favoriter som jag inte kunnat missat tidigare :) 


Köpte godis innan påsk och påsen är fortfarande oöppnad. Druckit sammanlagt två koppar kaffe senaste veckan och det var INTE gott och med tanke på att jag kan dricka kaffe dygnet runt och älskar kaffe med mycket mjölk, så är jag allvarligt sjuk :) 

Fått i mig en kopp tea men även det smakade som grillad skunk och i kylen har mjölken stått och surnat för att jag inte fått den att gå åt. Har försökt att dricka vatten men det har skavt i halsen att jag trott jag ska bli tokig. Varje klunk har jag tvingat ner. Svartvinbärssaft har varit lättare att dricka och när jag häromdagen köpte stillavatten på flaska så kändes det lättare att dricka än vanligt kranvatten. Vet inte om skillnaden sitter i mitt huvud eller om kranvattnet verkligen är "hårdare" än annat vatten.


Att vara sjuk tar väldigt på psyket. Samtidigt som jag vet att jag inte kunnat jobba om jag inte lyckats hålla ögonen öppna, så känner jag att jag lämnat mina arbetskamrater i skiten. Och som alltid så är det dåliga samvetet där och spyr galla över hur otillräcklig jag är och at jag borde kämpa hårdare...  

Nästa lön ser jag inte fram mot med glädje och jag lär inte hurra över den. 


Lite spännande är det att se att bristen på hunger och törst fått mig att lämna min platå som jag stått på med fem kilo. Visst, risken att jag går upp dem snabbara än jag förlorade dem när jag väl börjar äta riktigt igen finns, men bara vetskapen att jag faktiskt kan väga 72 kg, är glädjande skojigt :) 

#blogg100



Av helena - 6 april 2015 22:19

Vaknade i morse och jag kände mig bättre än på länge.
Mamma körde mig till affären för att hämta ut ett paket och jag blev bjuden på en korv med bror, mor och två små påsklovare. Sedan tog min ork helt slut och jag sov 2 timmar igen.
En kort timme var mer än jag orkade. Just att inte ha ork är det som är jobbigast.

#blogg100

Av helena - 5 april 2015 23:57

Hela dagen har jag legat i soffan och sett på Disneyfilmer.
Bla Hanna Montana och Ringaren i Notredame har det blivit.
Nu har jag bytt den lättroade kanalen till Discovery och den mer allvarliga dokumentären , "One day in Auschwitz". Svårt att fatta att folk överlevde det helvetet i lägren och än svårare att förstå hur de kunde fortsätta leva utan att bli vrak och dåliga människor. Så starka de måste varit!

En resa som jag verkligen vill göra en dag är att besöka Auschwitz. Försöka förstå hur det kunde ske ...
Men jag tror inte att mitt psyke skulle må bra av att besöka lägret.
#blogg100

Av helena - 4 april 2015 22:46

Roligare påskar har jag haft! Ligger fortfarande som en strandad val i soffan och orkar inget annat än typ hosta.
Ingen hunger för fem öre och all vätska smakar skunk så det blev en långsam och vinglig promenad till affären.
Även om jag inte är hungrig så måste jag få i mig näring och även om det finns bättre alternativ så är smothie värt att prova och ser om det funkar.

#blogg100

Av helena - 3 april 2015 22:57

Vet att jag måste äta och dricka för att bli frisk, men känner fortfarande inte av hunger. Det har blivit ett äpple, en kopp yoghurt eller en "varma koppen". Vatten är inget gott och inte ens kaffe smakar, så svartvinbärssaft har varit min räddning denna vecka. Inte ens godis är gott och DÅ är det något allvarligt fel :-)

Mamma hämtade ut min hostmedicin i dag så kanske slipper jag arga blickar från grannar framöver :-)
Kan riktigt höra dem muttra av irritation över att väckas varje natt av min hosta.
Tycker själv att jag redan känner skillnad...

#blogg100

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards