TALLUGGLAN

Senaste inläggen

Av helena - Torsdag 14 juni 20:31

Knatat fram och tillbaka i dag och i princip inte fått annat gjort än nött sulor. Kollat resor på resebyrån, studerat sprit på systembolaget och lunchat på "gyllene måsen" innan jag knatade hemåt, pluggade lite och knatade vidare till lokalen för vårens sista junta.

Efter månader av smärtfri har värken nu kommit tillbaka i handleden. Inte lika stark som den var innan senaste op, men den känns istället dygnet runt. Inte heller hälarna mår bra och på måndag börjar jobbet igen. Ger det några dagar till sedan börjar jag gnälla hos farbror doktorn :-)

ANNONS
Av helena - Onsdag 13 juni 17:56

Eller kanske snarare en liten sidoresa för att rensa hjärnan och se annat än 4 väggar.
Hade beställt många plusgrader och en stor sol, men troligen så anländer den beställningen samtidigt som mitt USA paket för det var grå himmel och en vind som stundtals höll på att tippa mig från klipporna.

Knatade runt på kajen, kikade in i fiskaffärerna, skuttade på klipporna, tog en glass och spanade efter turister. Det var typ jag, ett par måsar (med fjädrar :-)) och två fransoser som hittat ner till Grisslehamn denna molnigt dag.
Tjejen i café sa att strömmen av turister skulle komma om ca två veckor, så kanske var jag på plats i rätt tid.

För mig finns inget som rensar hjärnan så bra som att sitta ensam på en klippa, känna lukten av tång i näsan, studera horisonten och bara kunna höra naturens egna ljud.


ANNONS
Av helena - Tisdag 12 juni 22:05

Förra våren lämnade jag in min bockstyre "vita häxan" på service. Två punkterade däck, icke fungerande bromsar, 2/5 fungerande växlar och en handled som inte alls ville vara med, så kunde jag inte fixa det själv. Ny sommar och nya slangar och eftersom den varit inlämnad så satt muttrar extra hårt. 1 timme bara att få loss däcket och 1 timme att få slangen på plats. Ännu återstår att skruva fast däcket och det tänker jag låta cykelverkstaden göra, för jag har punktera den nya slangen... Nu gör armarna vidrigt ont, jag har skurit mig, glömt äta middag och är dessutom jäkligt förbenad över att jag inte fixat att fixa min cykel.

Av helena - Måndag 11 juni 22:21

Språk är roligt och ibland kan ord och förkortningar bli lite fel beroende på vilket språk som används...

Som till exempel denna asiatiska restaurang i Tallinn som heter "Taste of Asia" men vars förkortning på svenska låter mindre smaklig :-)

Av helena - Söndag 10 juni 18:09

Nu har jag landat på soffan och här sitter jag bra för stunden. Helgen har varit kul, intensiv, trevlig och... rik.
Trött som sjutton och ca 40 timmar utan paus från min hjärna är kanske aningens för lång tid och om man lägger till sömnbrist på det så är jag nu glad att vara ensam och i egen lya.

Närmare 100 bilder tagna och en heldel att gå igenom.
Musik quiz, fin restaurang, besök i medeltiden, solnedgång, skratt, "flytande föda", Bingo, aliens, för små resväskor, varma drycker, trevligt sällskap, taxfree, sightseeing och så vidare...
Många timmar på vattnet och ytterst få timmar tillbringade i hytten.

Sammanfattningen av helgen ser i bilder ut:

Av helena - Fredag 8 juni 11:29

Packat det sista, städat det sista och med ca 3 timmar kvar innan jag skulle med bussen fick jag ett ryck!! ?
Hoppade i kläderna, joggade ner på stan och kom hem ganska nöjd... Men det är i allafall bättre än innan!!

Kommentarer på det?!? ?

Av helena - Torsdag 7 juni 22:39

Sista lådan med sommarkläder äntligen nere från vinden. Lathet, trötthet, handväska och rädsla art gå vilse eller bli levande begravd i vindskontoret har gjort att jag undvikit vinden. Men nu är allt nere och på måndag åker det mesta tillbaka dit upp. Allt är i stl M och helt klart tyvärr inte den storleken jag har längre...
På måndag ska jag göra upp en plan för hur och vad jag ska göra för att fixa detta...

Av helena - Onsdag 6 juni 23:37

Har köpt biljett till ytterligare en halvtimmes livekonsert med min nya favorit musiker Keith Harkin (japp, jag har snöat in totalt på Harkin :-D)
Egentligen skulle jag bara in på "Stageit" och kolla när spelningen skulle vara, men självklart tryckte jag någonstans och plötsligt hade jag en biljett...
Så klockan 5.00 (svensk tid) på lördag morgon så ska jag vara uppkopplad och redo för musik...
Lördag morgon kl 5... HUR TUSAN SKA JAG LYCKAS VARA UPPE DÅ?!?
Dessutom är jag inte ens hemma på lördag morgon utan ligger och guppar ute på Östersjön i närheten av Tallinn och därför även en ganska liten chans att jag är vaken just då. Klockan är dock ytterligare lite senare så kanske...
Hur som haver så ska jag ställa klockan, varna mina rumskompisar och i allafall försöka att vakna. Skulle ju helt klart vara en gyllene start på en trevlig helg med härliga vänner i en (vad jag hört) vacker stad.
:-)

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se