TALLUGGLAN

Senaste inläggen

Av helena - 14 juli 2018 22:12

"Amerika car show" på stan och själv har jag slappat i lyan. Läst en bok, gjort en katt, städat och nu även packat väskan.
Veckan har gått vääääldigt fort och det jag skulle gjort i söndags gjorde jag i dag, nämligen påminna bästa kattvakten om kattvaktande... Men nu är det fixat och jag får köpa något fint som kompensation för mitt minne.
I morgon drar vi till annan plats :-D

ANNONS
Av helena - 11 juli 2018 12:31

Två Alvedon i soffan och jag slocknade direkt. Värk gör verkligen att när det blir läge för kroppen att slappna av, då slappnar den av rejält. Vaknade dock runt halv två av hunger, så då blev det smörgåsen som fortfarande låg orörd på fatet bredvid alvedonförpackningen och sedan slocknade jag igen.
Kl 8 öppnade vårdcentralen och jag ringde direkt. Har fått en tid 15.15 i dag för träff m läkare och jag hoppas att jag får hjälp.
Kört maskin i dag och lyckats tömma hela tanken m smutsvattnet på golvet och jag arbetar i mina finsandaler vilket även är mina enda sandaler och även de enda skor jag kan ha utan att stöna alltför mycket av smärta, så att se mina dyra skor dränkta i svart vatten, känna lagom kul...
Två dagar kvar, sedan dansar jag ut genom dörren!

ANNONS
Av helena - 10 juli 2018 20:59

Antibiotika och hälen läkte.
Andra skor på fötterna, skiftat varje dag och nu två veckor efter senaste penicillinet är skiten tillbaka!! Inte på hälen som känns bra men de finns på bägge fötterna och blåsorna är stora som tiokronor. Vilka skor skadar mig? Ska jag kasta alla paren och starta ny samling och hur blir jag av med blåsorna?
Börjar tröttna rejält och för att överhuvudtaget få ner fötterna i ett par strumpor så spräckte jag blåsorna. Spräcka blåsor ska man inte göra, men just nu mår fötterna bättre än de gjort på hela dagen.

Om jag nu köper nya skor, hur får jag då rätt stl. ALLT jag sätter på fötterna gör ont och värre om de sitter åt. Men skor som inte sitter åt glappar och då blir det garanterat skavsår...
Råd tas tacksamt emot :-)

Av helena - 9 juli 2018 17:13

Fb- inlägg...

Redan tidigt i våras lämnade jag in en ledighetsansökan för vecka 29. Jag visste att det var i värsta semestertiden, men var ute i god tid och med en bra anledning att behöva ledigt så beviljades den snabbt.
3 el 4 ggr efter godkännandet har jag fått samtal från kontoret och frågan om jag verkligen ska vara ledig den veckan, eftersom den i bland inte finns med i datorn och i bland gör det. Har även fått frågan om och om jag kan ändra min ledighet till annan vecka... Gissar att det kan vara svårt m vikarier i semestertid och än svårare om min godkända semester plötsligt bara dyker upp som gubben i lådan.
Hur som haver så är jag ledig nästa vecka och kommer att befinna mig på annan ort och den är redan valt, betald och resesällskapet bokat, så nu vill jag verkligen inte avbryta min resa.

Men det är samma visa varje år. Lämnar in ledighetsansökan, får den (oftast) beviljad och sedan kommer samtal och funderingar om jag har semester, när jag har semester och än roligare varför jag inte är på semester...
Japp. Det sistnämnda har hänt. Jag var sjuk när semesteransökan skulle in och eftersom jag inte lämnade in någon semesteransökan så tilldelades jag bara 4 veckor där det passade cheferna och tyvärr så glömde de bort att berätta det för mig så jag jobbade 2 veckor på min semester innan jag upptäcktes och kunde skickas iväg på semester...

Resan till Skottland höll på att bränna inne eftersom resan var bokad och betald när jag tyvärr blev uppsagd, fick nytt jobb och inte hade rätt till någon semester. Men lyckades rädda den eftersom resan var så sent i augusti, de flesta redan var tillbaka på jobbet men även för att jag hade en förstående chef som hörde hur slutkörd och besviken jag var.

Så om 4 dagar stämplar jag ut från jobbet, packar min lilla väska, pussar sambosarna på nosarna och försvinner ett par dagar.

Av helena - 7 juli 2018 21:56

Anlände i går till bror och vänder i dag hemåt. Borta bra men hemma bäst och jag saknar min säng :-)
Bussen är fullsatt av festglada ungdomar på väg till Norrtälje. Mycket parfym, mycket spritdoft, hög volym på både skratt och musik (eller vad man nu väljer att kalla oljudet som låter)...
Jag har haft huvudvärk en hel vecka, är trött som sjutton efter en tidig morgon och dessutom fortfarande värk.

Av helena - 6 juli 2018 20:53

En vecka kvar till semester och jag sitter för stunden nere i södra Stockholm och har djupa samtal med denna figur. :-)

Av helena - 5 juli 2018 20:45

En vecka som inte hade något alls inbokat efter jobbet, visade sig bli en vecka där jag inte alls varit hemma efter jobbet :-)
Det har varit något varje dag och glatt har jag med ett leende hoppat på allt.
Det går bra nu och det är spännande som sjutton...
Även kommande helg blir intensiv och långsvansarna kommer att ha "föräldrarfritt" ?.

Av helena - 3 juli 2018 20:33

Att hålla reda på varv, maskor och flätor är inte lätt när Sverige är i åttondelsfinal, så koftan vilade i dag och istället blev det en katt.
Första försöksdjuret blev färdigt i går och skulle i verkligheten troligen vara inavel mellan en skunk och en sköldpadda...
Katt nummer två blev så mycket bättre :-)

Lite charmiga är de i allafall, men de kan nog bli än bättre m lite träning :-)

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se