TALLUGGLAN

Senaste inläggen

Av helena - Onsdag 21 mars 20:37

Onsdag, mitt i veckan och bara några dagar kvar innan sovmorgon.
Solen värmde under dagen men så fort den försvinner så blir det snorhalt ute.
Tog en kort promenad. Broddarna blev kvar hemma och jag gled lite väl mycket för att njuta av vädret och ensamheten.

ANNONS
Av helena - Tisdag 20 mars 20:08

Heter backen "Frälsarbacken"?
Hur som haver halkade jag nedför den dag, med broddarna i handen (de gjorde stor nytta där:-)) på den lilla promenad till först "Tösses" och sedan psykologen.
Behövde muta mig själv med en kaffe och en kaka och det fungerade :-)

I kväll blir det tidig kväll. Något känns i handen och jag kan inte sätta fingret på vad det är, men det irriterar...

ANNONS
Av helena - Måndag 19 mars 20:21

Pengar på kontot betyder apoteket! :-)
Plockade på mig tejp, tub, plåster och Alvedon och gick till kassan.
Kassapersonalen sa något jag inte hörde och förvirrat fick jag fram: "ursäkta"?
Hon upprepade tålmodigt sitt: "var det bra så?"
Jag närmast sprang och hämtade det jag egentligen var på apoteket för att köpa... Revaxör!

Av helena - Söndag 18 mars 21:04

I fredags påbörjade jag ett nytt sockpar och i dag börjar jag få in snitsen på mönstret :-)

Av helena - Lördag 17 mars 21:16

Stickning och tvättstuga var planen som alltid när det är helg. Men vaknade i morse och insåg att jag var tvungen att göra något i väntan på tvättstugan... Okej, hade även problem med att få plats med koppen kaffe vid köksbordet och diskbänken har jag inte sett på veckor, så hur jag skulle tillbringa dagen var ganska självklart.
I morgon får jag dessutom främmande och nog för att hon är van vid att det råder både kaos och inferno i lyan men nu får hon även en stol att sitta på :-)
Lyan är städad och bara lite småfix kvar innan jag är helt nöjd, men det som syns är i allafall klart. Bänkarna hittade, disken diskad och alla golven torkade och dammsugna. Hittade en sedan länge utgången penicillin i kylen så även kylen fick en genomgång och ca hälften av innehållet gick i soporna och efter den städningen så syntes det ganska väl hur min ekonomi varit denna månad. Inget onödigt fanns på hyllorna...
I morgon fortsätter jag m kryddskåpet och andra spännande skåp jag inte öppnat på länge. Men just nu räcker det m att sitta i soffan med en cider och känna hur kroppen värker.

Av helena - Fredag 16 mars 23:59

Av alla ärr jag har är detta ärr helt klart det mest känsliga. Kanske känsligare ställe eller bara mer ömt av att skäras upp flera gånger.
Tröjor, tyg, sömmar, gummihandskar... ALLT som kommer i kontakt mot handleden skaver och det gör tillslut rejält ont.
Håller på att bli knäpp och vissa saker kan jag ju inte undvika.
Innan op gjorde det bara ständigt ont i hela handen vid alla rörelser men ärret kändes bra, nu känns handen bra men inte ärret... Även om jag hellre har det som nu så stör der mig att inte kunna ha en långärmad tröja med resår, inte kunna ha handen liggande mot en soffkudde eller ha en jacka som sitter åt. Har jag vantar på mig mellan handled och jackärm så funkar det, men att gå runt med vantar dygnet runt är nog inte bra i längden. Men så ofta jag kommer ihåg så blir det "tub" på handen som skydd och jag önskar de var billigare, för det går åt en heldel under en vecka...

Av helena - Torsdag 15 mars 18:29

Har börjat tröttna på att sticka sockor. Jag är helt klart inte den som kan göra två likadana av något. Har nu 4 strumpor liggandes, alla i olika färger, olika mönster och alla väntar de på en partner. Har även ett tillstånd par som bara saknar ihoptagning för att värma fötterna men där sprack det när antalet maskor inte stämmer. Den ena sockan har 41 maskor och den andra har 51 maskor. Någon socka är fel och jag vet inte vilken, så även de hamnade i "ufo påsen" i väntan på tid och ork.
Så man kan nog säga att jag inte har något projekt på gång (det som inte syns finns inte!) så nu är frågan vad jag ska hitta på...
Eller snarare vilken jag ska börja på. :-)

Bamse är den första tröja med motiv som jag gjort och sjukt nöjd med den så tror jag nu självklart att jag fixar allt! (Ännu är självförtroendet på topp :-)) så i dag har jag ritat två teckningar som nu ska föras över till rutat papper och därefter ska jag börja på nästa motivtröja :-)


Någon som överhuvudtaget tror att jag fixar det?  :-D

Av helena - Onsdag 14 mars 20:17

Finriven morot, pressad vitlöksklyfta och citronsaft efter smak. Blanda i bytta och servera med en klick Keso.
Såååå gott!!
?

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se