TALLUGGLAN

Senaste inläggen

Av helena - Tisdag 30 jan 15:09

Med en dag kvar i Januari har jag nästan klarat av utmaningen med en daglig svartvit bild :-)

Är tillbaka på arbetet på full tid, sedan några dagar och då blir det även lunch på jobbet... Om än i det lättare slaget :-)

ANNONS
Av helena - Måndag 29 jan 16:34

Jag är väldigt nära att byta namn på katten, Zasso.
Dubbelnamnet "Nej -Ajaj", passar bättre för stunden.
Måååånga gånger varje kväll använder jag orden och varje gång ser katten extremt frågande och oskyldig ut när jag säger det.

Att sitta bredvid mig i soffan, och sträcka ut sin framtass mot bordet och putta ner det som är närmast, har kommit att bli hans största intresse.
Vare sig det är pillerburk, vattenflaska, garnnystan, skål m geléhallon elller en full kopp m kaffe...
Enligt Zasso passar prylarna bäst nedanför bordet och intresserat ser han sakerna rasa och spridas och ser som sagt extremt förvånad ut när jag skriker "nej", när jag i ögonvrån ser kaffemuggen röra sig.
Självklart (som en förälder)sätter jag upp pekfingret och säger: "ajaj, inte göra så"...
Men antingen så förstår han inte eller så skiter han bara i vad jag säger... Troligen bägge.
:-)

ANNONS
Av helena - Söndag 28 jan 19:18

Ryktet säger att snön är på väg, så snart ser det åter ut som i förra veckan...

Av helena - Lördag 27 jan 20:36

En bild säger mer än tusen ord...

Av helena - Fredag 26 jan 17:02

En svartvit bild om dagen i en månad och redan finns 25 bilder på bloggen, tycker själv att jag är ganska duktig :-)
I går var det löning, i dag är nästan alla räkningar betalda (ogillar att vissa dras vid månadsskiftet) och mitt konto gråter ljudligt stora tårar. Har endel färdiga rätter i frysen och en del varor kylen som ska göras i ordning, så förhoppningsvis så räcker det med maten kommande månad.
Men utsvävningar som Kina, Chop chop el trevliga fikor på Tösses bör jag skjuta på ett tag.
Inte heller denna månad blev jag miljonär, så vända på slantarna är ett måste och på nästa lön dyker även sjukskrivningen upp och det kommer ju bli... Spännande. Eller något...

Av helena - Torsdag 25 jan 20:40

Ett snabbt besök på sjukan och träff m ortopeden. Jag hann knappt få av jackan innan jag åter var ute i korridoren och läkaren påväg till sin efterlängtade kaffekopp.
Läkaren tittade på ärret, tryckte på handleden och skickade därefter hem mig.
Jag är smärtfri vilket var målet m operationen och eftersom vi bägge nöjda m resultatet, så friskförklarades jag. I morgon går jag upp full tid på jobbet och vardagen är tillbaka :-)

Av helena - Onsdag 24 jan 18:52

Blötsnö och skorna läcker, sista kaffet blev med utgången mjölk och det lilla arvet från pappa gick inte till resa utan gick till att överleva januari.
Försäkringsbolaget tänkte inte som jag och vill inte betala ut pengar som jag tycker jag har rätt till. Handen värker och det är bara onsdag och kallt som f*n inne.
Brorsan gifter sig på Kanarieholmen i sommar och jag planerar resa till Tallinn med roliga gänget men just nu blir det simma till bägge resmålen och äta rester...
Känner mig lika trevlig som en varböld för dagen och även lika nyttig som en.
En fattig, tråkig, stinkande, egoistisk och oönskad varböld...
Har en av mina sämre dagar, där allt pekar nedåt och jag hoppas verkligen det är en engångsföreteelse.

Men något måste jag gjort rätt, för jag fick löneförhöjning! ?
Skål för mig!

Av helena - Tisdag 23 jan 19:30

Den 4 april 2017, blev min familj lite större då Zasso fick ett husdjur :-)
Zasso hade varit ensam kisse i över ett år och funderingar hade funnits att skaffa ytterligare en katt eftersom Zasso började bli aningens bortskämd och i mina tankar även ensam, eftersom jag jobbade (snacka ge en katt mänskliga känslor och tankar :-D)

Ungkattens? Kattunge? Hanne? Hona? Orkade jag m en kattunge? Skulle Zasso godkänna en vuxen katt? Jag hade inte riktigt bestämt mig för om jag ville ha ytterligare en katt när jag plötsligt hade Findus. Det gick snabbt när väl beslutet var fattat och även om jag stundtals (framförallt i början)undrade vad jag gett mig in på, så har det gått bra.
Han är nu tre år, har helt slutat att morra (det enda ljud han gav i från sig de första dagarna) och älskar att leka... Med pinnar.

Han är lite speciell och i bland vet jag inte om han är en katt eller bara en stor klumpig "sak" i kattförklädnad.
Han tycker inte om att bli buren eller farthållare. Vill han ut, så ska han ut och då spelar det ingen roll att jag tycker annorlunda. Han är envis som en liten gris och har lärt sig vad godis är. Han gillar godis så mycket att han hugger på allt som man håller framför hans nos. Ibland är det godis, ibland min tumme och i går var det en bit Mariekex. Jag tror inte ens han kände vad han svalde, det går väldigt fort :-)

Efter att i månader sett Zasso sitta i mitt knä vid köksbordet och kura i hop sig i mitt knä på kvällarna så tog Findus mod till sig att göra ett försök på kel.
Jag satt vid köksbordet, ganska långt fram på stolen och mellan mig och stolsryggen var ca 1 decimeter brett utrymme och där satt plötsligt Findus. Försiktigt och långsamt började han åla sig framåt. Centimeter för centimeter under min arm, runt min midja och upp i mitt knä. Det var bara att släppa allt, berömma och börja kela.

Fortfarande är det samma väg han tar och hoppar aldrig upp direkt i knät, men åkandes går snabbare gör varje gång, kelstunderna allt längre och spinnande allt högre.
För varje dag älskar jag denna speciella herre allt mer.
Fina Findus har blivit en del av familjen :-)

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se