TALLUGGLAN

Senaste inläggen

Av helena - Lördag 3 feb 20:29

Lördag och jag vaknar 6.30 av att en grå sambo vill mysa... Jippie.
Seg och jäkligt hela dagen. För pigg för att somna på soffan och för trött för att göra annat än sitta och stirra :-)
Men lite har jag fått gjort och nöjd med det lilla belönade jag mig med Scones. Har varit sugen på det i flera dagar och efter en tugga så var jag nöjd. Scones var helt klart godare när man var yngre :-)

ANNONS
Av helena - Fredag 2 feb 16:02

Sitter på bussen och hur kul målet med denna resa är, går att diskutera :-)
Det kommer bli narkos, massa dragningar, terapi, många lagningar, en hel del panik (för mig) och väldigt många pengar den närmaste tiden...

ANNONS
Av helena - Torsdag 1 feb 21:02

Fortsätter det svartvita en stund till så får vi se när jag tröttnar :-)

Årets första "Temla" bjöds jag på i går och årets andra (äkta hembakad och såååå god!) dök upp i dag på syjuntan.

Slog handleden i dag i ett trappräcke och det gjorde rejält ont. Upptäckte en stund senare en "knöl", som typ myggbett på handleden strax bredvid ärret. Ömt som sjutton och rött. Nu vill jag inte ha mer problem m handen, utan vara frisk, pigg och ovärkande.

Av helena - Onsdag 31 jan 18:59

2:a pris i "Resejakten" och en resecheck på 2000 kr kommer snart i brevlådan :-)
Superskoj att vinna men hade varit ännu roligare om det gällde annat än bara resor m Apollo. Har efter en snabbtitt på den resesidan inte hittat något där som lockat mig...
Men det ska bli kul att se var jag kommer att hamna och om jag försvinner ensam eller lyckas få någon med mig. :-)

Hade ett förvirrande samtal i dag med Lf och jag var än mer förvirrad när samtalet avslutades.
Det enda jag skulle göra var att be om uppskov till nästa lön och självklart ute i sista minuten. Denna månad kommer att bli tuff nog som den är då jag varit sjukskriven och en del stora räkningar dök upp nu i januari.
Även om jag inte vill skjuta upp, så var det enda alternativet om jag inte ville stoppa huvudet i jorden och hoppas räkningarna skulle försvinna...

Mig veterligen så betalas den försäkringen en gång om året. En större summa varje januari och den ska vara betald i morgon. Jag fick kontakt m Linus på Lf som bad mig vänta medan han kollade upp min försäkring. Efter några minuter återkommer han och förklarade att en påminnelse redan skickats ut till mig eftersom jag hade autogiro och inte haft tillräckligt med pengar på kontot när det skulle dras. Efter två misslyckade försök att dra pengar från mitt konto så skulle dubbel summa dras nästa månad istället. Där någonstans började jag reagera. Hur kunde en påminnelse vara påväg när sista betalningsdagen var i morgon?!
Lika säker som jag var på att jag inte har autogiro, lika säker var Linus på att jag hade det.
42-år och kronisk virrpanna mot ung man med allvetande datorskärm... Jag började tvivla på att jag verkligen betalade årsvis och om han hade rätt och det var autogiro.
Jag menar, jag har så mycket på autogiro att jag har noll koll på vad som dras och vilka summor det handlar om ( men börjar bli bättre... Typ).
Han lyckades i allafall övertyga mig om att den dubbla summan skulle dras nästa månad och att det inte skulle bli någon plump i protokollet och mer förvirrad än normalt avslutade vi samtalet. Bara en kopp kaffe senare så ringde Linus från Lf och bad om ursäkt. Datorproblem hade gjort att han fått fel uppgifter och att jag haft rätt. Jag hade inte alls autogiro och betalade bara en gång om året...

Tror jag ska sätta mig och gå igenom min icke existerande ekonomi någon kväll och kolla vad jag har för försäkringar och vad jag sitter och betalar för. Det kan nog sparas en krona både här och där om jag känner mig själv rätt.
Jag har full koll på läget m andra ord :-)

Av helena - Tisdag 30 jan 15:09

Med en dag kvar i Januari har jag nästan klarat av utmaningen med en daglig svartvit bild :-)

Är tillbaka på arbetet på full tid, sedan några dagar och då blir det även lunch på jobbet... Om än i det lättare slaget :-)

Av helena - Måndag 29 jan 16:34

Jag är väldigt nära att byta namn på katten, Zasso.
Dubbelnamnet "Nej -Ajaj", passar bättre för stunden.
Måååånga gånger varje kväll använder jag orden och varje gång ser katten extremt frågande och oskyldig ut när jag säger det.

Att sitta bredvid mig i soffan, och sträcka ut sin framtass mot bordet och putta ner det som är närmast, har kommit att bli hans största intresse.
Vare sig det är pillerburk, vattenflaska, garnnystan, skål m geléhallon elller en full kopp m kaffe...
Enligt Zasso passar prylarna bäst nedanför bordet och intresserat ser han sakerna rasa och spridas och ser som sagt extremt förvånad ut när jag skriker "nej", när jag i ögonvrån ser kaffemuggen röra sig.
Självklart (som en förälder)sätter jag upp pekfingret och säger: "ajaj, inte göra så"...
Men antingen så förstår han inte eller så skiter han bara i vad jag säger... Troligen bägge.
:-)

Av helena - Söndag 28 jan 19:18

Ryktet säger att snön är på väg, så snart ser det åter ut som i förra veckan...

Av helena - Lördag 27 jan 20:36

En bild säger mer än tusen ord...

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se