TALLUGGLAN

Senaste inläggen

Av helena - 11 maj 2018 23:33

Ansökte redan i höstas om en semesterdag eftersom jag kanske eventuellt förhoppningsvis skulle bort.
Men så blev det inte, utan det blev bara en dag i Norrtälje utan måsten och krav.
Träff m mor och syster på stan, lunch på Antep och lite oplanerad shopping på Dollarstore.

ANNONS
Av helena - 10 maj 2018 23:06

Mönstret: "Och när alla ökningar och minskningar är gjorda finns nu 61 maskor på sticka."
Jag: Öhhhh...näää!?!


Problemet med att ta en del av mönster från ett mönster och en annan del från ett annat mönster för att göra en helt unik kofta är att den brukar bli extremt unik och någonstans brukar det bli galet fel... Men hittills har jag sluppit repa upp större partier. (ta i trä)
I morse satt jag med 22 maskor för mycket på stickan och funderade på vad som hänt, när det hänt och hur jag skulle lyckas "trolla bort" så många maskor.

Nu många timmar senare stämmer antalet maskor och jag är sjukt nöjd m resultatet så här långt :-)
I morgon fortsätter jag m andra framstycket och trollar bort lite maskor. Sedan är det två ärmar m lite gult i och därefter kanterna och en stor mysig krage...

Ska kanske försöka att skriva ner något som liknar ett ordentligt mönster, så jag har något att följa på nästa kofta :-)

ANNONS
Av helena - 7 maj 2018 19:34

Efter att ha haft en extremt tidig morgon så blir det nu även en väldigt tidig kväll. Vaknade redan vid 2.30 och stirrade sedan i taket tills cirka 10 minuter innan klockan skulle ringa, då somnade jag hårt och var inte alls pigg när jag skulle upp.
Varmt som sjutton på jobbet, på rasten närmare 25 härliga grader och fullt upp efter jobbet. Hemma vid 17, kasta i sig lite middag och sedan ut och nöta skosula.

Alla mina kläder har krympt under vintern, så nu måste jag sätta fart...
Måste även lägga ner lite av nästa lön på nya jumpaskor, två av mina nuvarande par ger skoskav och det är mindre skönt. Men jag har i allafall haltat runt en sväng på närmare 4 km, så det får jag vara nöjd med.

I morgon full fart hela dagen och jag kommer vara hemma runt 20 i morgon. På onsdag lugnare tempo och inget planerat efter jobbet. På torsdag är det röd dag och eftersom den eventuella planen var en trevlig kryssning så har jag tagit semester på fredag. Kanske skulle man dra till havs på fredag från Grisslehamn?! Om vädret håller i sig så skulle ju en öl på däck vara perfekt! :-D

...

Av helena - 6 maj 2018 20:48

Mobilen undanstoppad och "stilla" under dagen. Närmare 28°c på balkongen och där har jag suttit hela dagen med solbrillorna på näsan. Stickat lite, repat upp och funderat.

Varit bortkopplad från omvärlden och bara varit.

Av helena - 5 maj 2018 21:34

28 grader på balkongen och klarblått. Förutom en del svängar till tvättstugan så har jag mest suttit där. Stickat på systersonens kofta och repat upp samma kofta, men nu tror jag att jag är på rätt väg :-)

Inte ens 22 och det är lördag men trött som sjutton så det blir nog väldigt tidigt i kväll.
I morgon blir det köp av myggnät, för nu surrar det rejält runt öronen, tur att Findus är en bra jägare för han kommer att ha fullt upp i natt :-)

Av helena - 5 maj 2018 00:04

Kanske lite sent på året och det är en del månader missade, men nu har min kalender dykt upp.
Beställd från USA och enbart bilder med en fantastisk artist...
Erkänner mer än gärna att jag fastnat för den Irländska gruppen "Celtic Thunder" och helt klart snöat in totalt på Keith Harkin som har både röst, utstrålning, bra texter, utseende och... Det mesta :-)

Att han dessutom uppdaterar både sin fb och Instagram ofta och dessutom är väldigt frikostig med att lägga upp videos och nya låtar gör inte det hela sämre...
:-)

Nu ska jag bara fundera ut var jag ska hänga min almanacka.

Av helena - 2 maj 2018 20:20

Ytterligare en bild från bron bakom sjukhuset dvs "sjukhusbron" :-)

Tillbaka på jobbet efter störtförkylningen och ännu rinner näsan som värsta kranen, men annars känner jag mig frisk. :-)

Av helena - 30 april 2018 19:50

Många valborgsfiranden på Björkögården har det blivit. Men de senaste åren har det ändrats. 2016 dog pappa och jag valde att utebli från firandet på Björkö.
2017 gick jag på starka smärtstillande och var väll bara delvis närvarande, om man säger så :-)
Och i år är jag så störtförkyld att hela jag känns som en enorm hälsofara och därför är jag bara närvarande i tanken i år.
Hade verkligen velat vara på plats och Björkögården betyder mycket för mig.

 

 

DAGENS GÅTA!

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

BLOGGAR/LÄNKAR

 

Vem är Tallugglan?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se