TALLUGGLAN

Alla inlägg under december 2013

Av helena - 1 december 2013 08:46

I dag är första gången sedan hyresvärden gjorde hål i min vägg och "fixade" ventelationen i lyan som jag inte fryser!

Jag har aldrig varit frusen av mig och hemma på landet sov jag med en öppen glipa i fönstret även på vintern, men här i lyan så sover jag under en fleecefilt och med raggsockor...
Att vissa dagar frysa så mycket att jag går runt och huttrar är inget kul och vetskapen att även om jag duschar i varmt vatten så förvandlas jag till en ispinne så fort jag lämnar badrummet är inte heller skoj. 


Jag klagar på att det är kallt men alla har sagt att det inte är lägre temperatur än normalt samt att det är känt att dessa hus är kalla.
Även jag har skämtat bort kylan och på skoj sagt: "-kylan vid fönstret gör i allafall gör att videon/DVD inte överhettas..." Sanningen har snarare varit att jag kan förvara kylvaror under elementet, vintertid.
Det har varit så vidrigt kallt inne i lyan att en eskimå skulle frysa och det trots att elementen är uppvridna till max!!!


Fick i allafall förslaget av en vän att stoppa i en extra isoleringsvadd bakom skyddet som håller borta lite mer kyla från att komma in i lyan, så i fredags under städningen (när jag ändå höll på att spöka med dammvippan) klippte jag till lite vadd och tog av "taket" på ventelationstjossan i vardagsrummet.

I dag ska jag skriva en liten felanmälan till RB och önska ISOLERING till ventelationen... Det visar sig nämligen att de helt har missat att sätta i isolering överhuvudtaget!! 
Jag har med andra ord verkligen stora HÅL i väggen, ca 1 dm i diametern!

Jag kunde få in hela handen genom väggen och det enda som skyddar från att få in sparvar i lyan är "spjället"som sitter på fasaden samt en liten tunn plåtskiva på insidan med springor på ca 2 cm uppe och nere för att luft ska kunna komma in och cirkulera...  Samma sak vid ventelationen i sovrummet! Inget filter där heller!!


Inte undra på att jag  fryser som en färsk vinterbadare och att blommorna i fönstret fryser ihjäl i mitt sovrum!

När det stormar ute så har bladen på växterna i fönstret rört sig i vardagsrummet och det har varit ganska friska fläktar som rört sig över golvet...  
Jag har helt klart haft anledning att klaga på kylan om man säger så!!  


Så när den första förvåningen lagt sig i fredags stoppade jag 3 lager vadd bakom skyddet och direkt så försvann blåsten. Även ljuden utifrån blev mer dämpade och nu ett par dagar senare kan jag gå omkring i morgonrock utan att bli blå som en Avatar av kylan.


Bara en liten bild på det som jag svurit över de senaste åren, den lilla plåten som döljer hålet i väggen...

   

Av helena - 1 december 2013 08:45

Nu är vi inne i December och det är tillåtet att tända stjärnorna i fönstret och jag slipper smyga med julsångerna... 


 

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards