TALLUGGLAN

Alla inlägg under december 2013

Av helena - 24 december 2013 09:56

God jul önskar jag alla mina vänner! 

 

 

Av helena - 23 december 2013 17:46

Som sagt så har inte stressen infunnit sig ännu och jag tar det lugnt i lyan. Sitter med levande ljus, lyssnar på stormen utanför och njuter av julmusiken på stereon. 

I morse blev det ett besök av Lotta och Erica. Därefter har timmarna sprungit fram. Lyckats göra julgodis med blandat resultat :)  

Minttryffel och kaffetryffel (första försöken någonsin) och de blev helt ok, det går inte att ta fel på minten i allafall :D 


Sedan blev det åter lite "Krokofanter" och jag fattar inte! För varje år som går så blir de allt jobbigare att göra och även allt kladdigare. Jag undrar hur jag gjorde första året? Jag har inget minne av att det var smält choklad och strössel ÖVERALLT!

Efter dessa tålamodsprövare så doppade jag "Mozartkulorna" i smältchoklad. bakom vettiga ideér så finns det någon person som begått misstag och med sina tips vill hindra mig från att begå samma misstag. OM det står ""låt rinna av på bakplåtspapper", så ska man med andra ord INTE lägga dem på en tallrik och sedan stelna i kylskåp.
Godiset blev i mina händer ett livsfarligt vapen, så nästa gång ska jag följa receptet och tipsen till punkt och pricka...
Först vände jag tallriken upp och ner i försök att skaka loss godiset, sedan följde jag rådet att använda en liten kniv.
Ner med knivspetsen mellan tallrik och choklad och därmed bända loss den...  
Med en liten "pang" försvann Mozartkulan som en kula genom rummet och träffade glasdörren i mitt vitrinskåp. Insåg då att inte heller detta sätt var det bästa att lossa godiset på och hjärnan började leta en lösning.
Vattenbad blev lösningen :) Inte så varmt att chokladen helt smälte och rann av, men lagom mycket för att varma tallriken. Det funkade och det var bara att plocka av dem och lägga ner dem i den lilla "gå bort burken".  

I bland funkar mina ideér och jag blir lika förvånad varje gång det händer :D 


Den lilla högen med paket växer... Det som bara skulle vara två paket (till systerbarnen), har förökat sig. Och det börjar bli en liten hög :) Men nu får det räcka med paket och jag VET att jag saknar en klapp, men jag kommer att spela helt ovetande i morgon vid utdelningen... Undrar om det funkar eller om jag (som varje år) kommer att försäga mig och lova  paketleverans efter nyår...


      
 

Av helena - 23 december 2013 12:49

"Känn ingen stress" är mitt standardsvar gällande det mesta och jag fattar inte riktigt varför. För en blick på kontot visar så tydligt att det visst är stress :) 


Förutom betalt räkningar så har förmiddagen varit fylld av choklad. Det har gjorts "Mozartkulor" och "Krokofanter" så det stått härliga till.
I kylen står två Tryfflar och stelnar för att snart doppas i choklad.

Förutom ett besök i affären för en sista julklapp (En tjänst från bror) så är allt annat inslaget och bara väntar på att delas ut och rivas upp :) 

Men för första gången på många år så finns ingen riktig panik inför julen.

Jag vet inte om det är för att jag planerat i tid eller för att jag ännu inte insett att det saknas klappar till folk... Men det lär visa sig :) 



Av helena - 23 december 2013 10:45

 Dag 23


Av helena - 22 december 2013 10:43

Min bror gillade "chilichokladen" så mycket att han nu beställt en STOR burk choklad av mig.

Alltid kul när mina hemmagjorda små klappar uppskattas :-)

Av helena - 21 december 2013 22:09

I brist på snö och en icke existerande julstämning kommer här bilder på hur det borde se ut!! 

 

           

 

 

 

KATEGORIER

SENASTE INLÄGGEN

Senaste kommentarerna


 

Instagram

Tidigare inlägg

      

 

Vem är jag?

Länken nedan leder till den LÅNGA presentationen...

Ovido - Quiz & Flashcards